Hyppää sisältöön
HJK

HJK

HJK - FC Honka
14.10.
0 - 1
Bolt Arena TN,
Helsinki
Yleisöä: 312
FC Honka

FC Honka

Joukkueiden ennakot

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kauden viimeinen peli lauantaina Bolt Arenalla

HJK kohtaa lauantaina Bolt Arenalla Kansallisen Liigan päätöskierroksella FC Hongan.

HJK on varmistanut itselleen jo hopeiset mitalit tämän kauden Kansallisesta Liigasta. Kolmantena oleva, ja jo pronssit varmistanut, Åland United on Klubista kuuden pisteen päässä. Mestarijoukkue KuPS on puolestaan neljä pistettä edellä.

Näin ollen HJK:n saldo tältä kaudelta on Kansallisen Cupin voitto, Suomen Cupin hopea ja Kansallisen Liigan hopea. Lauantaina onkin hyvä paikka saapua kannustamaan ja kiittämään upeaa HJK-joukkuetta viimeisen kerran tällä kaudella.

Lauantain vastustaja FC Honka tulee sijoittumaan sarjataulukossa neljänneksi.

– Vielä kerran tällä kaudelle mennään yhdessä kentälle ja annetaan kaikkemme voiton eteen metroderbyssä, päävalmentaja Arttu Heinonen painottaa.

Tällä kaudella HJK ja Honka ovat kohdanneet kahdesti. Molemmat pelit päättyivät vierasvoittoon.

– Pelistä odotettavissa kahden joukkueen taistelu viimeisistä pisteistä. Me haluamme päättää kauden ehdottomasti voittoon ja näyttää vielä kerran meidän hienolle kotiyleisölle, päävalmentaja lupaa.

– Honka on ollut hyvä joukkue suojelemaan omaa maaliaan. Tästä osoituksena sillä on sarjassa vähiten päästettyjä maaleja. Meidän pitää pystyä murtautumaan laadukkaille maalintekopaikoille ja olemaan niissä riittävän nälkäinen!

Lisää mielenkiintoa peliin tuo myös Kansallisen Liigan maalipörssin. HJK:n Lotta Lindström johtaa sitä 17 osumallaan. Perässä tulevat 13 maalin Aino Kröger ja Gentjana Rochi. Näin olleen Lindströmille on hyvät mahdollisuudet maalipörssin voittoon.

– Tavoitteena on kolme pistettä ja voitto. Kauden jälkeen sitten analysoidaan kausi vielä tarkemmin. Toivottavasti saamme taas vahvaa tukea katsomosta, Heinonen päättää.

Kauden viimeinen peli lauantaina Bolt Arenalla – HJK Helsinki


Kuva: Juhani Järvenpää

Honka päättää kauden lauantaina Töölössä

Hongan kausi 2023 Kansallisessa Liigassa päättyy lauantaina 14.10. Töölön Bolt Arenalla HJK:ta vastaan klo 15.00 alkaen.

Honka tulee sijoittumaan sarjassa neljänneksi. Se on suuri parannus viime kauden seitsemänteen sijaan, suurin koko sarjassa. Se voi nousta lähimmillään pisteen päähän pronssisijasta, mutta lauantain päätöskierroksen ottelulla ei ole loppusijoitukseen merkitystä.

Hongan pistesaaliiksi kaudella 2023 tulee lauantain lopputuloksesta riippuen 39, 40 tai 42. Viime kaudella keltamustat jäivät 28 pisteeseen, joten parannus on selvä.

– Lähdemme viimeiseen otteluun päät pystyssä. Tiedämme, ettei loppujen lopuksi sen tulos ei vaikuta sijoitukseemme sarjassa. Meillä on kuitenkin hyvä mahdollisuus kilpailla vielä kerran yhdessä joukkueena ennen kauden päätöstä. Molemmat joukkueet olisivat halunneet pelata isommista asioista tässä ottelussa, mutta uskon silti, että joukkueet tarjoavat yleisölle hienon ottelun, sanoo päävalmentaja Omar Adlani.

– Viesti pelaajillemme on mennä nauttimaan kauden viimeisestä ottelusta yhdessä. He ovat käyneet paljon yhdessä läpi ja tämä on viimeinen mahdollisuus mennä kentälle joukkueena ja nauttia pelaamisesta. Näyttäkää luonnettanne, näyttäkää intohimoanne, älkääkä pelätkö olla omia itsejänne, hän summaa.

Hongan tapaan myöskään lauantain vastustaja HJK:lla ei ole ottelussa panosta sarjasijoituksen kannalta. Joukkue tulee nappaamaan hopeiset mitalit kauden päätteeksi.

HJK vs Honka siis Bolt Areenalla Töölössä lauantaina 14.10. klo 15.00!

Honka päättää kauden lauantaina Töölössä – FC Honka Naiset

Search