Hyppää sisältöön
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa - Åland United
27.07.
14:00
Åland United

Åland United

Ennakot

Kuva: Pasi Aalto

Voittoputkessa Åland Unitedin kimppuun

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat huomenna kotiyleisön edessä. Jaossa on jälleen tärkeitä sarjapisteitä, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Åland Unitedin. Ottelu pelataan lauantaina 27.7. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta. Sarja on kuitenkin edelleen todella tasainen, sillä eroa putoamisviivaan on vain kolme pistettä. Toisaalta voitolla Punamustilla olisi mahdollisuus harpata sarjataulukossa jo neljänneksi.

Itseluottamusta nostaa etenkin PK-35 Vantaan juhannuksen jälkeen alkanut voittoputki, joka on kasvanut liiga- ja cup-ottelut huomioiden jo neljän ottelun pituiseksi. Viime viikonloppuna joukkue haki selvänumeroisen voiton uudelta Tammelan stadionilta, kun Ilves kaatui lukemin 0–4. Punamustien osumista vastasivat Jenni Huttunen, Hilla Romppanen, Elina Peltokangas ja Elina Mankki.

Lauantain vierasjoukkue Åland United majailee sarjassa tällä hetkellä viidentenä juuri Punamustien edellä. Piste-eroa on vain yksi piste ahvenanmaalaisten eduksi. Åland United on kerännyt 17 pistettään viidellä voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita saarelaiset ovat kärsineet viisi. Kenties hieman yllättäenkin Åland United on kuitenkin ottanut viidestä voitostaan peräti neljä vieraskentiltä. Viime viikonloppuna ahvenanmaalaiset kärsivät kotonaan 0–1-tappion HPS:lle.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin toukokuun alussa Maarianhaminassa. Tuolloin Åland United katkaisi Punamustien sarjakauden alussa kolme ottelua kestäneen 0–0-putken karkaamalla Anni Hakasalan ja Gabrielle Rennien osumilla jo kahden maalin johtoon. PK-35 Vantaa osoitti kuitenkin sisukkuutensa nousemalla viimeisen 20-minuuttisen aikaan 2–2-tasapeliin. Vieraiden molemmista osumista vastasi Mankki, ja etenkin jälkimmäinen, näyttävään kaukolaukaukseen päättynyt soolomaali lukeutui kauden upeimpiin.

Mankki on neljällä liigamaalillaan myös Punamustien paras maalintekijä. Taustatukea on antanut etenkin kolmesti osunut Peltokangas. Åland Unitedin riveistä neljään osumaan ovat yltäneet Rennie ja Aada Törrönen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Tuulia Mikkola ja Natalie McNally. Viime ottelusta sivussa ollut Ella Koivu sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon. Åland Unitedin riveistä puuttuu ainakin Gabrielle Rennie, joka on tällä hetkellä Uuden-Seelannin mukana olympiajalkapalloturnauksessa.

Aktiivisesti eteenpäin

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueen suoritustaso on ollut viime viikkoina hyvä, mutta pelissä on edelleen kehityskohteita. Viime viikon hienosta Ilves-vierasvoitosta on haluttu ottaa mukaan hyvät asiat.

– Ilves-voitossa oli paljon hyviä asioita, mutta myös erittäin paljon parannettavaa – etenkin puolustussuuntaan. Ilves sai liian paljon tilanteita, joten meidän pitää parantaa puolustamistamme ja kenttätasapainoa, Väisänen sanoo.

– Hyökkäyssuuntaan sen sijaan oli hienoa, että pystyimme hallitsemaan palloa korkeammalla ja uskalsimme haastaa 1v1-tilanteissa. Lisäksi meillä oli usein riittävästi pelaajia pallon alla, joten Ilves ei päässyt hirveän montaa kertaa vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Aktiivisuus haastaa ja nousta mukaan päättämään hyökkäyksiä ovat asioita, joita toivomme myös Åland Unitedia vastaan. Onnistumiset ovat totta kai ruokkineet itseluottamustamme.

Lauantaina kotikentällä vastaan asettuu kuitenkin jälleen erilainen joukkue. Väisäsen mukaan Åland Unitedin vahvuudet ja heikkoudet ovat hyvin tiedossa.

–Åland Unitedin pelaaminen on aika suoraviivaista ja he välttävät turhia riskejä etenkin alakerrassa. He vetävät puolustuslinjan nopeasti alas ja tukkivat hyvin rangaistusaluetta. Topparikolmikko ja maalivahti ovat pelanneet melko varmaa peliä. Nyt meidän pitää pystyä juoksuttamaan heitä ja pelaamaan yhtä monipuolisesti kuin olemme viime viikkoina pelanneet.

PK-35 Vantaa – Åland United pelataan lauantaina 27.7. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT TÄÄLTÄ

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

TAPAHTUMAN KATSOJAINFOT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Voittoputkessa Åland Unitedin kimppuun | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)


Kuva: Jyri Sulander

 

Search