Hyppää sisältöön
PKKU

PKKU

PKKU - Ilves
27.07.
15:00
Ilves

Ilves

Ennakot

Kuva: Juhani Järvenpää

LAUANTAINA TUUSULASSA VASTASSA ILVES

Kansallisen liigan kierroksella kolmetoista Hyrylässä kohtaavat PKKU ja Ilves. PKKU jahtaa edelleen kauden avausvoittoaan, kun taas Ilves on hyvän alkukauden jälkeen vähän hyytynyt voittaen vain yhden pelin edellisestä kahdeksasta. Molemmille siis tärkeät pisteet jaossa ja kumpikin joukkue haluaa palata voittojen tielle.

PKKU:n viimeiset kierrokset ovat olleet aiempaa parempia ja joukkue lähtee täynnä itseluottamusta Ilveksen kaatoon.

”Pelissämme näkyi jo Jyväskylässä hyviä vaiheita ja viime kierroksella Honkaa vastaan pystyimme vielä ottamaan napsun parempaan suuntaan. Pääsimme Honka-pelissä todella monta kertaa vastustajan boksiin, mutta olimme vähän passiivisia ja tätä meidän tulee parantaa jatkossa. Meidän täytyy olla oikeastaan molemmissa bokseissa parempia, jos haluamme pisteitä mukaan tässä sarjassa”, kertoo päävalmentaja Timo Lehtihalmes.

”Pelissämme on nyt alkanut näkyä niitä asioita, joita olemme hakeneet. Haluamme prässätä korkealta ja aggressiivisesti, pyrkiä etenemään kentällä nopeasti, kun siihen on mahdollisuus sekä päättää hyökkäykset paremmalla prosentilla. Lisäksi pelirohkeutemme on parantunut ja uskon, että siinä meillä on edelleen eniten parannettavaa.”

”Ilves on totta kai laadukas joukkue, joka pystyy pelaamaan hyvää jalkapalloa. Nyt heillä on ollut vähän vaikeampi vaihe ja tietysti haluamme itse jatkaa sitä vaihetta ja ottaa sen kauden avausvoiton. Meidän prässäämisen laatu tulee ratkaisemaan paljon lauantaina, Ilves on hyvä etenemään selustaan ja siellä on paljon juoksuvoimaisia pelaajia, joten meidän pitää pystyä paineistamaan riittävän kovaa heti alusta lähtien. Samaten toiminta molemmissa bokseissa on todella ratkaisevaa. Mielenkiintoinen ottelu on luvassa”, Lehtihalmes toteaa.

Kotijoukkueen pelaajatilanne on tällä hetkellä hyvä ja mitään isompia loukkaantumisia ei tällä hetkellä ole. Lauantain ottelusta puuttuu varmuudella vain Piret Palonen ja Venla Ollikainen.

Maalivahti Lilja Vesanto odottaa lauantaita hyvällä mielellä.

”Ilves on taitava joukkue. Viime peli Ilvestä vastaan ei ollut meidän parasta peliämme. Nyt olemme kuitenkin parantaneet peliämme, minkä huomasi FC Honkaa vastaan. Lauantaina Hyrylässä nähdään varmasti tiukka ja tasainen peli. Joukkueellamme on hyvä treeniviikko takana ja fiilikset ovat todella hyvät.”

Lauantaina Tuusulassa vastassa Ilves | Pallokerho Keski-Uusimaa (pkku.fi)


Kuva: Joope Erkkilä

Lauantaina Ilves matkaa Hyrylään PKKU:n vieraaksi

Kahden kotiottelun jälkeen on Ilveksellä vuorossa vierasottelu, joka lauantaina suuntautuu Hyrylään PKKU:n vieraaksi. Vaikka kotijoukkue onkin sarjassa viimeisenä, ei Ilveksellä ole varaa lähteä soitellen sotaan. Alkusarjaa on jäljellä vielä kuusi kierrosta ja taistelu pääsystä Mestaruussarjaan käy entistä kuumempana.

Täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan noussut PKKU metsästää vieläkin kauden avausvoittoaan. Kolmesta tasapelistään joukkue on napannut kolme pistettä ja on sarjan viimeisellä sijalla viisi pistettä PK-35 Helsinkiä perässä. Tuleva sarjauudistus merkitsee vähintään kolmen joukkueen putoamista Kansalliseen Ykköseen, joka keskiuusimaalaisiakin saattaa odottaa.

Edellisessä ottelussaan PKKU kuitenkin pakotti Hongan kanssaan tasapeliin 1-1. Ennakkoluulottomasti pelannut PKKU nousi toisella jaksoilla tasoihin Mikaela Sjömanin maalilla. Ottelu katkaisi heidän seitsemän perättäisen tappion putkensa, kun edellinen piste oli tullut toukokuisessa 2-2 tasapelissä PK-35 Helsinkiä vastaan. Tammelassa pelatussa ottelussa Ilves oli 4-0 parempi, Anna Olmala laukoi tuolloin hattutempun ja Tessa Perttula puolestaan uran ensimmäisen pääsarjamaalinsa.

Ilves lähtee otteluun kolmen liigaottelun tappioputkessa. Väliin toki mahtuu vierasvoitto RoPS:sta Suomen Cupissa, mutta edellisen kerran keltavihreät ovat sarjapisteitä napanneet kesäkuussa vierailessaan Helsingissä PK-35:n vieraana. Tuossa ottelussa Anna teki kaksi maalia, Elli Mäkipelkola ja Heta Olmala onnistuivat kumpainenkin kertaalleen.

Ilveksen ongelmana on viime peleissä ollut vaatimaton viimeistely, toisaalta puolustuspelikään ei ole toiminut aivan alkukauden tapaan. Kahdessa edellisessä ottelussa joukkue on jäänyt maaleitta, kun taas varsinkin PK-35 Vantaa rokotti keltavihreitä peräti neljästi. Kamppailu neljännestä sijasta on erittäin kova, sillä siitä kamppailevat viisi joukkuetta ovat kaikki viiden pisteen sisällä toisistaan.

Seuraavaa kotiottelua ei tarvitse kauaa odotella, sillä sarjakärki HJK saapuu Tammelaan ensi keskiviikkona 31.7. Ilves toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi klo 19 alkavaan otteluunsa.

Lauantaina Ilves matkaa Hyrylään PKKU:n vieraaksi – Ilves jalkapallo – Naisten edustusjoukkue (ilvesnaisetjalkapallo.fi)

Search