Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - PK-35
27.07.
16:00
PK-35

PK-35

Ennakot

Kuva: Riku Laukkanen

OT­TE­LUEN­NAK­KO: KuPS – PK-35 la klo 16.00


Subway Kansallisessa Liigassa
 pelaavan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu tiivistyvällä ottelutahdilla. Lauantaina ohjelmassa on 13:nnen sarjakierroksen kotipeli, jossa on vastustajana helsinkiläinen PK-35.

Kotiottelu alkaa Väre Areenalla kello 16.00 kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin IceCapitalin toimiessa illan otteluisäntänä.

Subway Kansallisen Liigan pelikausi kääntyy loppukesän aikana vääjäämättä jo omalle loppusuoralleen. Runkosarjaa on nyt jäljellä enää kuusi sarjakierrosta ja syksyllä pelattava ylempi loppusarja sisältää samoin kuusi sarjakierrosta. Tätä liigakautta on siten jäljellä enää 12 sarjakierrosta ja sen jälkeen tämä kausi 2024 on lopullisesti paketissa. Sarjakakkosena oleva KuPS-joukkue tulee jatkamaan omaa tiukkaa taisteluaan viimeiseen peliin saakka.

”Enemmän laukauksia ja lisää vaarallisuutta hyökkäyspelaamiseen”

”Tämä kausi ei ole missään nimessä meidän osaltamme vielä ohi. HJK-pelissä oli paljon hyvää. Kaksinkamppailupelaaminen oli vahvaa ja prässipelaaminen tuotti riistoja. Tulevana lauantaina meidän on itse saatava enemmän laukauksia aikaiseksi ja meidän on oltava sitä kautta vaarallisempia hyökkäyssuuntaan. Erikoistilanteita ei pidä myöskään vastustajalle antaa, sillä he ovat olleet niissä tehokkaita: PK on tehnyt kymmenestä edellisestä liigamaalistaan valtaosan erikoistilanteista kuten silloin keväällä tapahtui meitäkin vastaan”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi muistuttaa.

Kovatasoisesta HJK-ottelusta on hyvä jatkaa pelikautta eteenpäin, vaikka lopputuloksena olikin kirvelevä tappio. ”Me haluamme tietenkin pelata kotona hyvin ja me haluamme voittaa taas. Tärkeätä on, että me otamme HJK-pelistä kaikki hyvät asiat mukaan tähän otteluun. Meidän pitää pystyä myös parantamaan ja meidän on oltava lauantain pelissä vaarallisempia”, päävalmentaja kuvailee seuraavan kotipelin lähtökohtia.

”Kun tekee omat asiat hyvin niin silloin yleensä myös voittaa”

Päävalmentaja haluaa korostaa, ettei tässä sarjassa ole lainkaan ns. helppoja pelejä eikä mitään vastustajajoukkuetta ole varaa erehtyä aliarvioimaan millään lailla. Jokaisen voiton eteen on tehtävä aina kova määrä riittävän laadukasta työtä ja tämä pätee PK-pelissäkin.

”Lauantaisen pelin isoa kuvaa on aika vaikeaa lähteä etukäteen kovin tarkasti arvioimaan. Me haluamme tietenkin aina voittaa oman kotiyleisön edessä. PK:lla on kuitenkin tapana muuttaa omaa muotoaan ja ryhmitystään kulloisenkin vastustajan mukaan ja sen johdosta he ovat pelanneet useita tasaisia otteluita. Meillä ei ollut mikään helppo vieraspeli keväällä Pihlajamäessä eikä helppoa peliä tule takuulla nytkään. Voittaaksemme meidän on pystyttävä murtautumaan sisään vastustajan boksiin ja jalkapallossahan yleensä käy niin, että kun tekee omat asiat hyvin niin silloin myös voittaa”, päävalmentaja toteaa.

Kuopiolaisten liigakausi jatkuu jo ensi viikon keskiviikkona, jolloin PK-35 Vantaa saapuu vastustajaksi 14:nnen sarjakierroksen kotiotteluun Väre Areenalle.

OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 la klo 16.00 – KuPS – Kuopion Palloseura


Kuva: Niko Nakari

PK-35 matkaa lauantaina Kuopioon hallitsevan mestarin vieraaksi

PK-35 matkaa seuraavaksi Kuopioon ja vuorossa on vierasottelu hallitsevaa mestaria KuPS:a vastaan. Runkosarjassa jäljellä on kuusi ottelua PK-35 tarvitsee kipeästi pisteitä, mikäli se mielii pois sarjataulukon häntäpäästä. Edellinen ottelu näiden joukkueiden välillä meni niukasti KuPS:lle 1–2, vaikka se pelasi yli puolet ottelusta vajaalla. Onnistuuko PK-35 yllätykseen hakemalla arvokkaita pisteitä Savosta mukaansa?

Kotijoukkue KuPS on sarjataulukossa ennen lauantaita toisella sijalla. KuPS:lla on tulevassa ottelussa paljon pelissä, sillä se kamppailee edelleen täysin mestaruuden voittamisesta ja ero kärjessä olevaan HJK:hon on kahdeksan pistettä. Kotijoukkue siis tarvitsee lauantaina täydet pisteet, jos se haluaa pitää eron kärkeen saavutettavissa, jotta se tälläkin kaudella voisi nostella mestaruuspokaalia. 

PK-35 kamppailee taas sarjataulukon toisessa päässä myös arvokkaista sarjapisteistä. Joukkue on toiseksi viimeisellä sijalla ja jokaisessa loppu runkosarjan ottelusta se tarvitsisi pisteitä mukaansa. Edellinen keskinäinen ottelu kuopiolaisia vastaan oli todella tasainen vääntö, jossa PK-35 hyvin haastamaan hallitsevaa mestaria, lopulta kuitenkin tuloksetta. 

PK-35:n kesken kauden saama vahvistus Minea Grönborg odottaa innolla lauantain ottelua. 

– Vastus on tunnetusti kova, mutta joukkueemme voitonnälkä on kasvanut viime pelien tappioiden myötä ja olemme valmiita taistelemaan pisteistä. 

Grönborg saapui PK:hon kesken kauden Unkarista Puskas-akatemiasta. 

⁠– ⁠Minut on otettu hyvin mukaan porukkaan ja joukkue on täynnä huipputyyppejä. Pikkuhiljaa alkaa myös tuntemaan pelaajia ja heidän pelityylejään paremmin, mikä on tärkeää kentällä. 

– ⁠⁠Pisteiden eteen täytyy tehdä joukkueena paljon töitä ja uskaltaa pelata rohkeasti omaa peliä. Kovaa vastustajaa vastaan omat virheet kostautuu nopeasti, joten niihin ei ole viikonloppuna varaa, Grönborg linjaa. 

KuPS vs PK-35 pelataan lauantaina Kuopiossa Väre Areenalla klo 16:00, matsia voit seurata suorana Ruutu+ palvelusta. 

PK-35 matkaa lauantaina Kuopioon hallitsevan mestarin vieraaksi – PK-35

Search