Hyppää sisältöön

Helsingin paikallispelissä pistejakoon – HJK, Ilves ja PK-35 Vantaa voitokkaita

02.04.2022

Subway Kansallisen Liigan toinen pelikierros käynnistyi lauantaina. Kaikkiaan neljä hienoa ottelua tarjosivat paljon tapahtumia ja jälleen kerran todella hienoja maaleja.

Talin hallissa pelattiin lauantain huipennukseksi kiihkeä derby PK-35:n ja HPS:n välillä. Ottelu oli odotetun tasainen kamppailu, jossa kumpikin joukkue vältteli turhia riskejä.

Todelliset maalipaikat olivat kortilla kummassakin päässä kenttää. Peli oli erittäin fyysinen ja keskialueen kaksinkamppailuja oli lukuisia. Puolustuslinjat sen sijaan suorituivat liki täydellisesti niin koti- kuin vierasjoukkueella.

Keskikentän keskustat tukivat toppareita myös todella kuuliaisesti.

Niin PK-35 kuin HPS ajautuivat pallollisena toistuvasti laidoille. Maaleitta ei kuitenkaan jääty. Jo avausjaksolla nähtiin todella upea täysosuma. Aada Nurmi täräytti uransa ensimmäisen liigamaalin, ja se ei olisi paljon kauniimpi voinut olla.

Nuori pelaaja kiskaisi harhautuksen jatkoksi pallon vasemmalla jalallaan paristakymmenestä metristä upeasti takakulmaan.

HPS-valmentaja Mari Savolainen oli saanut omansa pelaamaan todella kurinalaisesti ja avauskierroksen pienet huolimattomuusvirheet loistivat poissaolollaan. Vierasjoukkue oli myös hyvin lähellä napata täydet kolme pistettä, mutta PK-35 taisteli loppuun asti.

Sivuvapaapotku, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä ainoastaan viitisen minuuttia. Puolustaja Julie Forss pääsi iskemään päänsä väliin ja nimensä maalintekijöihin. Näihin 1-1-lukemiin myös jäätiin.

HPS:n riveissä huippulupaus Aura Nyholm teki liigadebyyttinsä, mutta avaukseen noussut toppari loukkasi itsensä reilun kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Nyholm joutui jättämään kentän. Toivottavasti niin pelaajan kuin HPS:n kannalta vamma osoittautuu lievemmäksi, miltä näytti.

Muut ottelut

Lauantain ensimmäinen ottelu pelattiin Oulussa. Sarjanousija ONS sai vieraakseen HJK:n. Avauskierroksen PK-35 Vantaa -ottelun tapaan oululaiset puolustivat todella kurinalaisesti.

Todella vakuuttavasti kautensa avannut helsinkiläisjoukkue oli vaikeuksissa löytää minkäänlaisia tiloja ONS:n linjojen väleistä tai puolustuslinjan takaa. HJK yritti viskoa palloa laidoilta maalille, mutta loppujen lopuksi oululaisten maalivahti, Iina Rautiainen ei joutunut edes venymään suurempiin torjuntoihin.

HJK lähti tauolle silti johdossa. Ilona Walta teki uransa ensimmäisen liigamaalin ja hyvin samanlaisella tyylillä kuin Aada Nurmi. Upea laukaus aivan takakulmaan rangaistusalueen kulmasta. Toisella nelivitosella kotijoukkue joutui luonnollisesti vähän avaamaan omaa tiivistä perussapluunaansa ja HJK käytti pienet virheet hyväkseen.

Leonie Pankratz ja Ria Karjalainen kaunistelivat HJK:n voittolukemat. Oulussa päädyttiin helsinkiläisten 3-0-voittoon.

Tampereella kohtasivat Ilves ja Honka. Joukkueet iskivät yhteen kauden alla ja tuolloin espoolaiset olivat varsin selvästi edellä 3-0-voitollaan. Molemmat ryhmät kokivat varsin ruman tappion avauskierroksella, joten nyt oli vähintään toiselle tarjolla avauspisteitä.

Kotijoukkue oli lopulta se, joka juhli. Ilves nappasi 1-0-voiton. Heta Olmala ohjasi rangaistusalueen sisältä hienosti pallon ohi Emma Immosen. Kamppailu oli tasainen ja vauhdikas, mutta maalipuita lähemmäksi lisäosumia ei päästy.

FC Honka on kahden kierroksen jälkeen edelleen pisteittä, mikä on varmasti suuri pettymys espoolaisjoukkueelle.

Neljäs ottelu oli NJS:n historiallinen ensimmäinen kotiottelu Kansallisessa Liigassa. Vastaan asettui yksi mitalisuosikeista, PK-35 Vantaa. Ottelun kokonaiskuva oli varsin erikoinen. Nurmijärveläisten tiivis pakka ja aktiivinen ilme saivat aiheutettua menestykseen tottuneessa vantaalaisryhmässä jo turhautumisen merkkejä.

NJS ei kuitenkaan saanut omia saumojaan käytettyä ja kokenut PK-35 Vantaa korjasi lopulta hedelmät. Netta Koso puski kamppailun ensimmäisen maalin, kun 72 minuuttia oli kellossa.

Hetkeä myöhemmin Karoliina Autio tuplasi johdon aivan NJS:n vitosen alueen tuntumasta. Sama kaksikko vastasi vantaalaisten maaleista myös avauskierroksen 2-1-voitossa ONS:ää vastaan.

Loppulukemat Klaukkalassa 2-0 vierasjoukkueelle.

Sunnuntaina toinen pelikierros huipentuu todelliseen jättiotteluun, kun Åland United ja KuPS iskevät yhteen Wiklöf Holding Arenalla kello 14.30.

Tulokset

ONS – HJK 0-3
NJS – PK-35 Vantaa 0-2
Ilves – FC Honka 1-0
PK-35 – HPS 1-1

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search