HPS haki pisteet Tammelasta – PK-35 Vantaa ja KuPS myös voitokkaita

09.06.2024

Subway Kansallisen Liigan kahdeksas kierros huipentui kolmella ottelulla sunnuntaina.

Vantaan Myyrmäessä kohtasivat PK-35 Vantaa ja Jyväskylän Pallokerho. Avausjakso oli maaliton ja kulki lievässä kotijoukkueen hallinnassa. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja vaarallisia maalipaikkoja ei liiaksi asti nähty. PK-35 Vantaa oli jakson lopulla kuitenkin lähellä avausosumaa. Jenni Huttunen pääsi rangaistusalueen rajan tuntumasta täräyttämään, mutta kova kuti kolahti JyPK-maalin ylärimaan.

Toinen nelivitonen jatkui ensimmäisen tavoin lievässä vantaalaisten hallinnassa, joka tuotti lopulta maalin kamppailun 65. peliminuutilla. Netta Koso lähetti vasemmalta laidalta pallon maalille, joka sujahti takatolpan kautta suoraan sisään.

JyPK sai loppua kohden luotua lievää painetta myös kotijoukkueen maalille, mutta sunnuntaina PK-35 Vantaan lisäosumat olivat lähempänä kuin jyväskyläläisten täysosuma. Pisteet jäivät Vantaalle lukemin 1-0.

Kuva: Pasi Aalto

Kuopion Väre Areenalla KuPS sai vastaansa PKKU:n. Vierasjoukkue ei ottelun alkuhetkinä hallitsevaa mestaria kumarrellut. PKKU tuli erittäin aktiivisesti ja rohkeasti kamppailuun. Omassa päässä sarjanousija puolusti tarkasti, mutta avasi peliä rohkeasti lyhyin syötöin ja prässäsi useamman pelaajan voimin korkealta.

Tämä tuotti alkuhetkillä KuPS-puolustukselle suuria ongelmia ja lopulta myös takaiskumaalin. PKKU sai riiston kotijoukkueen rangaistusalueen tuntumassa ja Ella Leskelä pääsi nostamaan pallon maaliin.

PKKU:lla oli mahdollisuuksia avausjaksolla jopa lisäosumiin, mutta hiljalleen ote siirtyi suurena suosikkina kamppailuun lähteneelle Kuopion Palloseuralle. Moni kotijoukkueen viimeistely-yrityksistä suuntautui kuitenkin yli ja ohi maalin, loput hoiti hyvän ottelun pelannut maalivahti Lilja Vesanto.

Kymmenisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä kotiyleisö pääsi vihdoin juhlimaan KuPS-maalia. Tao Stark jysäytti huikean laukauksen rangaistusalueen ulkopuolelta oikeaan yläkulmaan ja tauolle mentiin 1-1-tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalle tuli hyvin sisuuntunut KuPS. Ottelun vaihdossa aloittanut Gentjana Rochi tuli sisään ja kotijoukkue iski nopeasti kaksi osumaa. Ensin osui Aino Kröger, joka pääsi siirtämään pallon lähietäisyydeltä verkkoon ja hetkeä myöhemmin asialla oli Lavdije Begolli – Krögerin ja kenties koko ottelun parhaan pelaajan, Aada Nurmen esityöstä.

Puolisen tuntia ennen loppua oli jälleen Rochin vuoro. Vapaapotku rangaistusalueen rajan tuntumasta voimalla alakulmaan. Pohjoismakedonialainen kaunisteli lukemia vielä yliajalla puskemalla Krögerin keskityksen sisään. Lopputulos Väre Areenalla 5-1.

Kuva: KuPS

Jalkapallopäivän etkot huipentuivat Tammelassa Ilveksen ja HPS:n kohtaamiseen. Avausjakso oli erittäin tasainen. Kumpikin joukkue vältteli suurempia riskejä, mutta iskivät pallollisiin pelaajiin aggressiivisesti jo vastustajan kenttäpuoliskolla.

Kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja ei avausnelivitosella nähty. Molemmissa päissä oli orastavia tilanteita useampia, mutta viimeisissä ratkaisuissa oli toivomisen varaa. Ratkaisevat syötöt ja laukaukset viuhuivat useita kertoja ohi kohteesta.

Toisella puoliajalla alkoikin sitten tapahtua ja pikatahtiin. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Ria Karjalainen sai pallon rangaistusalueen kulmassa ja kärkipelaaja pamautti pallon voimalla yläriman kautta Ilves-maaliin.

HPS:n hurja startti toiselle jaksolle sai jatkoa vain viitisen minuuttia myöhemmin. Oona Jääskeläinen lähetti Sofia Jahnukaisen vauhtiin ja tämä laukoi hienosti pallon etuyläkulmaan ohi maalivahti Nelli Hautamäen.

Helsinkiläisvieraat kontrolloivat varsinkin toista puoliaikaa varsin selvästi. Ilves ei saanut luotua suurempaa uhkaa HPS-maalille. Lopputulos Tammelassa 0-2.

Artikkelikuva: Elna Rikkinen