Hyppää sisältöön

PK-35 sai hyökkäykseensä vahvistuksen Tampereelta – Jenni Kantanen aikoo alkavalla kaudella olla entistä parempi pelaaja

13.02.2023

Jenni Kantanen vaihtoi tutut Tampereen maisemat ja Ilveksen pelipaidan uusiin kuvioihin Pihlajamäessä. PK-35 menetti muutaman profiilipelaajan hyökkäyksestään, joten Kantaselle on tarjolla iso ruutu.

Siirrytään heti alkuun ajassa pieni pyrähdys taaksepäin. Tarkemmin viime kauteen ja toukokuun puoliväliin. Tampereen Ilves sai Kauppiin vieraakseen Åland Unitedin.

Ahvenanmaalaiset tulivat kamppailuun todella kovaa. Seitsemässä minuutissa peli oli vieraille jo 3-0. Maalinteossa onnistuivat Anna Westerlund kertaalleen ja Dana Leskinen kahdesti.

Noin puolituntia Leskisen toisesta osumasta Ilves kavensi. Tuuli Viinikka kuljetti palloa vasenta laitaa pitkin ja lähetti matalan syötön Åland Unitedin rangaistusalueelle.

Ilveksen hyökkääjä kurotti palloon ja ohjasi sen vastustamattomasti aivan takakulmaan. Huippukauden pelannut Elaine Burdett oli maalillaan täysin voimaton.

Tuon upean maalin viimeisteli Jenni Kantanen.

Palataan takaisin tähän hetkeen. Kantanen jätti talvella Tampereen toistaiseksi taakseen. Uudet haasteet odottivat Helsingissä ja Ilveksen keltavihreät sävyt vaihtuivat PK-35:n punamustaan.

Jenni Kantanen oli Ilveksen luottopelaajia viime kaudella. Kuva: Joope Erkkilä

Tuo maali Åland Unitedia vastaan jäi Kantasen, 21, ainoaksi osumaksi viime kaudella. Sesongista jäi hänen mielestään paljon petrattavaa tulevalle kaudelle.

– Viime kausi oli henkilökohtaisesti vaikea, enkä pystynyt näyttämään kaikkea potentiaaliani. Joukkueen peli ei oikein missään kohtaa kautta lähtenyt kulkemaan ja siinä on vaikea yksilönä erottua, kun peli tuntuu sekavalta ja hankalalta, pohtii Kantanen.

– Joukkueen yhtenäisyys kuitenkin vahvistui kauden aikana ja joukkuekaverit ovat tulevaisuudessakin ystäviäni, vaikka eri joukkueissa tällä kaudella pelataankin.

Kantasen tavoitteena on olla entistä parempi jalkapalloilija ja ansaita tätä kautta paikka PK-35:n avauskokoonpanossa.

– Tavoitteeni on suorittaa niin, että valmentajan on vaikea jättää minua avauksesta pois. Joukkueena toivon meidän pelaavan tasaisen varmasti, tuottaen muutamia yllätyksiä jalkapallon ystäville.

– Yhteisen sävelen löytäminen on varmasti yksi avainasia toimivan joukkueen rakentamisessa. Se saavutetaan tavoitteellisella treenaamisella. Täysiä mutta rennosti.

Nokian Pyryssä oman jalkapallotaipaleensa aloittanut Kantanen, on viime kaudet edustanut Ilvestä. Sitä ennen TPV oli hänen seuransa läpi juniorivuosien ja kaudella 2021 Kantanen pelasi myös TPV-paidassa Naisten Kakkosta.

Pirkanmaa jäi nyt kertaheitolla kokonaan taakse. Uudet ympyrät herättävät Kantasessa kahdenlaisia ajatuksia.

– Tampere on tietenkin tuttu ja turvallinen paikka minulle, joten Helsinki tuntuu liian hektiseltä ja suurelta vielä tässä vaiheessa.

– Toki en ole paljoa vielä kerennyt tutustumaan uuteen kotikaupunkiini. Yhteistä on ehdottomasti hyvä julkinen liikenne. Molemmissa on helppoa päästä paikasta toiseen. Pidän vielä silti enemmän Tampereesta.

Kantasen mukaan haasteena on luonnollisesti ollut myös pidemmät välimatkat hänen läheisiinsä, mutta uuteen joukkueeseensa Kantanen on päässyt mainiosti sisälle.

TPV:n riveihin Jenni Kantanen siirtyi jo 10-vuotiaana.

– Kaikki ihmiset ovat ottaneet ihanasti mukaan jengiin ja tuntuu helpolta sulautua joukkoon. Joukkue valikoitui oikeastaan ystävän kautta. Puhuttuani valmentajan kanssa olin varma, että haluan tähän joukkueeseen.

PK-35 pelasi hienon kauden viime vuonna. Pihlajamäen joukkue ylsi Mestaruussarjaan ja lopputuloksissa viidenneksi. Suuri osa ydinrungosta jatkaa tulevalla kaudella, mutta myös muutoksia ryhmässä on tapahtunut.

Esimerkiksi Emilia Kupsanen ja Elisa Ikonen pelaavat tulevalla kaudella HJK:n paidassa. Hyökkääjistä myös Nora Lehto on lähtijöiden joukossa.

Kantaselle on siis ehdottomasti vastuuta tarjolla. Hän odottaa itseltään ja uudelta joukkueeltaan paljon.

– Uskon, että viihdyn Helsingissä ja toivon, ettei visiittini jää vain yhteen kauteen.

Nostetaan loppuun jo aiemmin esillä ollut lausahdus.

Täysiä, mutta rennosti.

KATSO PELAAJASIIRROT 2023

Search