Hyppää sisältöön

Huippupuolustaja Katarina Naumasella on selkeä visio Olympiakomitean hallituksessa – ”Tahdon kehittää huippu-urheilijan arkea toimivammaksi”

14.06.2022

HJK:n puolustaja Katarina Naumanen valittiin Suomen Olympiakomitean hallitukseen urheilijaedustajaksi. Hän suhtautuu uuteen tehtäväänsä innolla ja kunnioituksella.

Suomen Olympiakomitea on ollut näkyvästi otsikoissa läpi kevään. Suurilta osin vähemmän positiivisista syistä. Häirintäkohuja, tutkintoja, eroanomuksia ja uusia nimityksiä.

Subway Kansallisen Liiga ja kotimainen huippujalkapallo nousivat toukokuun viime metreillä myös aiheen keskiöön.

Anni Vuohijoen jättämälle urheilijaedustajan hallituspaikalle nimitettiin Katarina Naumanen. HJK:n huippupuolustaja ja myös A-maajoukkueessa uransa aikana pelannut jalkapalloilija.

Naumanen toimi jo aiemmin muun muassa Jalkapallon pelaajayhdistyksen varapuheenjohtajana.

Kevään otsikot eivät luonnollisesti ole jääneet tuoreelta Olympiakomitean hallituksen jäseneltä huomaamatta.

– Onhan tämä ollut hyvin mielenkiintoista. Olen seurannut tilannetta varsin ulkopuolisena, sillä minulla ei ollut suhteita tai kontakteja olympiakomiteaan ennen hallituspestini varmistumista, kertoo Naumanen.

– Media on kirjoittanut asioista hyvin ristiriitaisesti, joten kokonaiskuvan saaminen on ollut vaikeaa. Niin kuin varmasti monelle muullekin. Aihe on tärkeä ja hyvä, että siitä keskustellaan.

Naumasen mukaan esimerkiksi pukukopissa kevään tapahtumat ovat silti puheenaiheiden saralla näytelleet sivuosaa, jos sitäkään. Pitkälti pelaajat ovat hänen mielestään seuranneet tapahtumia, kuten kuka tahansa muukin.

Oli foorumi sitten pukukoppi tai mikä vain tila, niin Naumanen kokee, että myös tällaisista asioista pitäisi käydä avoimempaa keskustelua urheilijoiden keskuudessa.

Naumanen korostaa, että Suomen urheilun eettisen keskuksen, SUEK:n, tutkimuksen perusteella häirintää tapahtuu urheilijoidenkin keskuudessa edelleen surullisen paljon.

Ikävistä polvivammoista viime vuodet kärsinyt Naumanen omaa kirkkaan vision siitä, mitä hän haluaa omalta osaltaan edistää hallitustehtävässään.

– Tahdon kehittää huippu-urheilijan arkea toimivammaksi uusimalla yhteiskunnallisia ja taloudellisia rakenteita. Tahdon myös edistää huippu- urheilijan yhteiskunnallista asemaa.

– Kuten jo olen todennutkin, tämä on suuri etuoikeus päästä edustamaan urheilijoiden ääntä. Näen, että elämme nyt murroksen aikaa, jossa urheilurakenteita uudistetaan.

Naumasen mukaan uudistusta tehdään yli lajirajojen. Yhdessä.

Tässä asiayhteydessä juuri urheilijoiden äänellä on erityinen asema.

Search