Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Åland Unitedin kokoonpanossa joitain muutoksia profiilipelaajien pelipaikoille – mukana jälleen MM-kisakokemusta

09.04.2024

Ahvenanmaalla on totuttu menestykseen. Joukkue koki talven aikana muutamia pahoja menetyksiä, mutta ryhmään on liittynyt lukuisia huippupelaajia. Taistelee jälleen mitaleista.

Merkittävimmät saapujat: Abby Ostrem (Spartak Subotica, Serbia), Gabi Rennie (Arizona State Sun Devils, Yhdysvallat), Ella Degerstedt (IK Rössö Uddevalla, Ruotsi), Linda Nyman (HJK), Lilja Niiranen (ONS), Minttu Takanen (HJK), Katrin Kirpu (HJK), Daniela Tolonen (HJK), Selja Leiwo (TPS)

Merkittävimmät lähtijät: Dana Leskinen (FC Nürnberg, Saksa), Anna Nurmi (Breidablik, Islanti), Sanni Ojanen (KIF Örebro, Ruotsi), Jacqui Hand (Lewes FC, Englanti)

Virallinen tavoite: Mitalisijat.

Åland United ylsi viime kauden päätteeksi jälleen mitaleille. Steve Beeks johdatti joukkueensa pronssille. Englantilaisvalmentaja jätti tehtävänsä kauden jälkeen. Valmennusvastuun otti Riku Remes, joka saapui saarelle HJK:sta.

Maarianhaminassa on perinteisesti nähty varsin rajua pelaajaliikehdintää kumpaankin suuntaan talvisin. Nyt joukkueen runko säilyi kenties viime vuosia enemmän kasassa. Muutamia kärkipelaajia ryhmästä kuitenkin lähti. Jacqui Hand, Dana Leskinen, Sanni Ojanen ja Anna Nurmi olivat kukin viime kaudella koko sarjan parhaimmistoa ja jättivät suuret saappaat täytettäväksi.

Handin tilalle saapui kuitenkin toinen Uuden-Seelannin MM-kisapelaaja viime kesältä, kun hyökkääjä Gabi Rennie teki sopimuksen Åland Unitedin kanssa. Puolustukseen saapui muun muassa Abby Ostrem serbialaisjoukkue ZFK Spartak Suboticasta.

Remes sai mukaansa Helsingistä lisäksi Linda Nymanin ja Daniela Tolosen, jotka ovat erinomaisia pelaajia keskikentälle.

Viime kaudella pelanneista tärkeistä pelaajista muun muassa Jessica Kiviaho, Senja Salo, Anni Miettunen, Riikka Lilja ja Aada Törrönen jatkavat. Lisäksi huippulupaus Olivia Ulenius on jälleen valmiimpi entistä isompaan rooliin.

Erittäin vahvana erikoistilannejoukkueena tunnettu Åland United on valmis taistelemaan jälleen kärkisijoista, mutta talvi ei sujunut pelkästään onnellisten tähtien alla.

– Talven aikana on ollut haasteita. Harjoitusmoraali on ollut todella hyvä, mutta olemme sääolojen vuoksi joutuneet peruuttamaan useita harjoitustapahtumia. Joukkueen rakennus kesti myös hieman toivottua pidempään, mutta uskon meidän olevan valmiina, kun kausi alkaa, kertaa päävalmentaja Remes.

Hän povaa kaudesta todella jännittävää, koska joukkueissa on tapahtunut paljon muutoksia niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Remeksen mielestä oman lisämausteensa tuo, että vain neljä joukkuetta selviää Mestaruussarjaan ja kolme joukkuetta putoaa.

– Talvikaudella on näkynyt myös useita yllättäviä tuloksia, mikä luo mielenkiintoiset lähtökohdat. Pre-seasonin perusteella HPS on vahva. Hyvää kautta voi povata myös KuPSille ja HJK:lle.

Oman joukkueensa Remes uskoo erottuvan nopeudesta ja ottelutapahtumien kontrolloinnista. Lisämausteen hänen mukaansa tuovat ripaus vapautta, taitoa ja yllätyksellisyyttä.

Åland Unitedin keskuudessa on suuri halu voittaa.

Seuraa heitä – valmentajan valinnat

Olivia Ulenius
Pelannut jo kaksi kautta liigassa ja osoittanut olevansa huippulahjakkuus. Nyt Olivia saa entistä isomman roolin ja mahdollisuuden osoittaa olevansa pelipaikkansa parhaimmistoa sarjassa.

Gabi Rennie
MM-kisoissa pelannut pelaaja tuo arvokasta kokemusta ryhmään. Gabia on vaikea puolustaa hänen nopeutensa ja voimakkuutensa takia.

Daniela Tolonen
Saa mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen urallaan isossa roolissa keskikentällä. Daniela pystyy tekniikkansa ja pelikäsityksenä avulla kontrolloimaan keskikenttää ja rytmittämään peliä.

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: Joope Erkkilä

Search