Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Mielenkiintoisia hankintoja tehnyt FC Honka haluaa parantaa viime kaudesta – useampi johtava pelaaja jätti seuran

07.04.2023

FC Honka menetti muutaman johtavan pelaajansa, mutta nuori joukkue janoaa menestystä ja haluaa parantaa viime kaudesta.

Merkittävimmät saapujat: Jackie Altschuld (San Diego Wave, USA), Noora Hämäläinen (Ilves), Sofia Manner (UMF Fjölnir, Islanti), Iida Laine (HPS), Venla Lamberg (JyPK), Sanra Pulliainen (jun.), Nuppu Rahkonen (jun.), Wilma Sjöholm (HJK), Dakota Chan (UBC Thunderbirds, USA)

Merkittävimmät lähtijät: Liisa Tuomi (Lidköpings FK, Ruotsi), Milla Punsar (SV Meppen, Saksa), Emma Immonen (lop.), Senja Salo (Åland Utd), Sofia Velez (PK-35 Vantaa), Sonja Ferm (ONS). Wilma Spets (Sassari Torres, Italia)

Virallinen tavoite: Mitali.

Espoossa on totuttu menestykseen. Viime kaudella FC Honka jäi Haastajasarjaan ja sijoittui Subway Kansallisessa Liigassa lopulta seitsemänneksi.

Omar Adlanin valmentamassa ryhmässä on tapahtunut kohtalaisen paljon muutoksia. Lähtijöiden listalla ovat erittäin tärkeät kokeneet pelaajat Milla Punsar ja Wilma Spets.

Ensiksi mainittu siirtyi Saksaan ja Spets jatkaa pelejään Italiassa. Heidän menetyksensä näkyvät niin suoraan pelillisesti, mutta myös johtajuuden saralla.

Espoolaisryhmään on toki myös liittynyt uusia pelaajia. Noora Hämäläinen saapui Ilveksestä ja hän tuo kokemusta ja pallovarmuutta FC Hongan puolustukseen.

Hyökkäyspäähän vaarallisuutta ja juonikkuutta Punsarin lähdettyä, odotetaan muun muassa Wilma Sjöholmilta. HJK:sta tullut pelaaja on kärsinyt terveysmurheista, mutta kunnossa ollessaan, Sjöholm on ehdottomasti kova hankinta liigatasolla. Nuori Elli Seiro on varmasti myös seurattavia pelaajia alkavalla kaudella.

Mielenkiintoinen hankinta on lisäksi Yhdysvaltojen ammattilaiskentiltä saapunut Jackie Altschuld. Yhdysvaltalainen hyökkäyspään pelaaja on kotimaansa lisäksi pelannut urallaan myös Norjassa ja Islannissa.

Toinen vastikään julkaistu pelaaja on Dakota Chan. Kanadalainen keskikenttäpelaaja on Altschuldin tapaan harjoitellut joukkueen kanssa jo yli kuukauden.

Emma Immonen lopetti uransa, mutta Honka sai tutun maalivahdin takaisin tolppiensa väliin, kun Sofia Manner palasi Suomeen Islannista. Hurjan laukauksen omaava Eevi Sutela on ehdottomasti yksi pelaaja espoolaisten ryhmässä, joka kannattaa painaa mieleen. Joukkueen kapteenina toimii Jasmin Leppioja.

– Olen talveen ja kehitykseemme varsin tyytyväinen. Olemme keskittyneet paljon fysiikkaan ja haluamme olla dynaamisempia. Tämä on loistava porukka ja koen olevani onnekas, kun voin nähdä heidän kehitystään, päävalmentaja Adlani toteaa.

Hän haluaa, että FC Honka tulee olemaan äärimmäisen hankala vastustaja kaikille sarjan joukkueille. Lisäksi espoolaiset haluavat hyödyntää kotikenttäetunsa eli luonnonnurmen Tapiolan urheilupuistossa.

 

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Tarvitsemme kaikkia pelaajiamme, jotta voimme menestyä tällä kaudella. Tällä hetkellä kaikki pelaavat todella hyvin ja kaikki parantavat. Jätetään tämä siis yleisön päätettäväksi, kun kausi alkaa.

Kuva: Juhani Järvenpää

 

KUUNTELE ENNAKKO TÄSTÄ

Lue myös:
FC Honka sai tutun maalivahdin tolppiensa väliin – Sofia Manner tuo pelinavaamisellaan oman panoksensa myös pallolliseen peliin

Search