Hyppää sisältöön

Kausiennakko: HJK lähtee Kansallisen Cupin voittajana mestaruusjahtiin – nuoret ottavat roolia

12.04.2023

HJK pelasi nuorten pelaajien johdolla vahvan talven. Helsinkiläiset lähtevät jälleen tavoittelemaan mestaruutta.

Merkittävimmät saapujat: Maaria Roth, Helmi Raijas (HFA Märsky), Emilia Kupsanen (PK-35), Elisa Ikonen (PK-35), Lotta Lindström (HFA), Nelli Kalske (EPS), Lotta Kalske (EPS), Siiri Forsström (Valtti), Peppi Kontturi (jun.)

Merkittävimmät lähtijät Oona Sevenius (AC Milan, Italia), Essi Sainio (lop.), Leonie Pankratz (lop.), Ella Kelloniemi, Annika Haanpää (HPS), Wilma Sjöholm (FC Honka)

Virallinen tavoite: Mestaruus

HJK pelasi hienon kauden. Se toi mukanaan hopeaa niin Subway Kansallisesta Liigasta kuin Suomen Cupista. Helsinkiläisjoukkue lähtee jälleen tavoittelemaan mestaruutta, mutta asioita on muuttunut.

Valmentaja vaihtui, kun Jonne Kunnas lähti muiden haasteiden perään ja Arttu Heinonen otti vetovastuun. Pelaajiston osalta merkittävin muutos oli Essi Sainion upean uran päättyminen viime kauteen. Myös Leonie Pankratz lopetti ja Oona Sevenius lähti Italiaan.

Tilalle on tullut paljon nuorta voimaa. Milja Kiviranta, Lotta Lindström, Elisa Ikonen muun muassa. Kansallisen Cupin mestaruuden voittanut nippu on nuori ja leveä. HJK:lla on paljon vaihtoehtoja usealle pelipaikalla ja myös kokemusta ohjaamaan nuoria.

Annika Laihanen on sarjan parhaita maalivahteja ja Joanna Tynnilä on myös Helmareiden keskuspuolustajana.

– Talven pre-season on sujunut mallikkaasti, olemme saaneet hyvin sovittua pelejä niin ulkomailla kuin kotimaassakin, kiitos Kansallisen Cupin. Meillä on ollut joukkue koossa jo pidemmän aikaa, joten on saatu harjoitella laadukkaasti koko ajan, toteaa HJK-valmentaja Heinonen.

– Fyysinen harjoittelu on myös tuottanut tulosta ja joukkueemme tulee olemaan iskussa, kun huhtikuussa sarja pyörähtää käyntiin. Tulevan kauden HJK tulee olemaan dynaaminen ja aktiivinen kaikissa pelin eri vaiheissa.

HJK lienee alkavallakin kaudella KuPSin ykköshaastaja. Ryhmissä on selkeänä erona se, että KuPS saa jalkeille todella hurjan, nimivahvan nipun, mutta leveyttä ei ole liiaksi asti. HJK sen sijaan voi heittää penkiltään useita erilaisia vaihtoehtoja, mutta selkeä ykkösryhmitys varmaan hakee muotoaan vielä kauden alkaessa.

Kokeneemmilla pelaajilla on myös vastuullinen rooli raskaan kauden edetessä, kun nuoret pelaajat ovat uuden äärellä pääsarjassa.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Annika Laihanen
Liigan eliitti maalivahtiosastoa ollut jo muutaman vuoden ajan-> kyky kilpailla ja tehdä voittavia tekoja pallollisena kuin myös torjuntojen osalta!

Joanna Tynnilä 
Noussut maajoukkueeseen ja suoriutunut hyvin niin kotomaan kentillä kuin kansainvälisillä kentilläkin-> tulee olemaan erittäin monipuolinen myös ensi kaudella.

Milja Kiviranta
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja HJK Akatemiasta noussut Kotkan ihme, tulee näyttämään ensi kaudella liigakentillä kovaa osaamistaan!

Kuva: Kalevi Hämäläinen

 

KUUNTELE KAUSIENNAKKO TÄSTÄ

Lue myös:
Emilia Kupsanen halusi ottaa askeleen eteenpäin urallaan – nopea hyökkääjä on HJK:n profiilihankintoja

Search