Hyppää sisältöön

Kausiennakko: JyPK sai pidettyä Naisten Ykkösen mestarijoukkueensa hyvin kasassa

03.04.2024

JyPK palaa pääsarjatasolle vahvan Naisten Ykkösen kauden jälkeen. Joukkueen runko on pitkälti sama kuin viime kaudella, mutta pelaajarinki entistä laajempi.

Merkittävimmät saapujat: Maija Meronen (FC Rosengård), Aino Varjoranta (jun.), Meeri Karjalainen (KuPS), Saaga Hanski (PaRi), Katariina Niskanen (KuPS), Noella Håkans (VIFK), Nea Tenno (ONS), Pauliina Autti (ONS)

Merkittävimmät lähtijät: Tiia Hirvonen (KTP), Tao Stark (KuPS)

Virallinen tavoite: Sarjapaikan säilyttäminen.

Jyväskylän Pallokerho palaa liigakentille. Edellisen kerran joukkue pelasi pääsarjassa kaudella 2021. JyPK oli viime kaudella Naisten Ykkösessä suorastaan ylivoimainen, häviämättä otteluakaan.

Mestarijoukkueen valmentaja Antti Ruonala siirtyi kauden päätyttyä HPS:n palkkalistoille. Jyväskylään saapui tilalle Sacha Navalkar FC Hongan valmennusryhmästä.

Pelaajiston osalta selkeästi suurin takaisku on Tao Starkin siirtyminen Kuopioon. Nuorella keskikenttäpelaajalla oli suuri rooli jyväskyläläisten menestyskonseptissa.

Muuten joukkue on säilynyt kutakuinkin kasassa ja ryhmään hankittiin lisää pelaajia. Muun muassa viime kauden Naisten Ykkösen vuoden pelaaja, Lotta Puolakka, jatkaa JyPK:n hyökkäyksessä.

Joukkueessa on viime kautta enemmän leveyttä ja vaihtoehtoja eri pelipaikoille. JyPK pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa pääsarjajoukkueena.

– Tavoitteemme on osoittaa, että kuulumme tälle sarjatasolle. Haluamme olla kilpailukykyisiä jokaisessa ottelussa ja parantaa pelaamistamme kauden mittaan. Pyrkimyksemme on pelata liigatasolla pitkään, päävalmentaja Navalkar kertoo.

Tuore valmentaja korostaa, että ryhmässä on paljon nuoria pelaajia, joilla on jo kokemusta kovista peleistä. Navalkarin mukaan menestyäkseen JyPK tarvitsee kaikkia pelaajiaan.

– Talvikausi on mennyt varsin hyvin. Olen tyytyväinen siihen, miten olemme edistyneet, mutta kehityksen on oltava jatkuvaa läpi kauden.

– Joukkueessa vallitsee innostunut ilmapiiri Subway Kansallisen Liigan paluusta. Otamme haasteen ilolla vastaan.

JyPK aloittaa kauden kotikentällään, kun lauantaina 13. huhtikuuta vastaan asettuu HPS.

Seuraa heitä

Lotta Puolakka
Huippuvaarallinen hyökkääjä, joka viimeisteli Naisten Ykkösessä 24 maalia eli keskimäärin yhden osuman jokaista ottelua kohden.

Eevi Paakkari
Vahva kausi Naisten Ykkösessä Tao Starkin rinnalla. Vuonna 2006 syntynyt keskikenttäpelaaja on varmasti suuressa roolissa.

Nanna Leivonen
Naisten Ykkösen vuoden maalivahti. Nuoresta iästään huolimatta omaa jo valmiiksi liigakokemusta. Terveenä ollessaan tarjoaa joukkueelleen mahdollisuuden taistella pisteistä.

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: JyPK

Search