Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Uudistunut JyPK nuorella innolla kauteen

10.04.2021

JyPK:lle kulunut talvikausi on ollut Kansallisen Liigan joukkueista ehkä se haastavin. Joukkue on uudistunut todella paljon, ja lähtijöiden mukana jyväskyläläiset menettivät paljon kokemusta liigakentiltä. Kokeneempien pelaajien tilalle on saapunut uusia pelaajia seuran junioreista sekä liigaympyröiden ulkopuolelta.

Merkittävimmät saapujat: Claire Oates, Tiia Hirvonen (TPS)
Merkittävimmät lähtijät: Niia Salminen (FC Honka), Matilda Nurmi (Åland United), Henna Honkanen (Umeå IK)
Virallinen tavoite: Sarjapaikan säilyttäminen

JyPK:n valmistautuminen tulevaan kauteen on ollut haastava. Viime kauden jälkeen joukkueen päävalmentaja Tuomas Jaakkola siirtyi sivuun tehtävästään, ja seurassa käynnistettiin uuden valmentajan metsästys. Tammikuussa uutena päävalmentajana aloitti JyPK:n naisten edustusjoukkuetta kausina 2008–2015 valmentanut Vesa Stenroos.

Valitettavasti uuden valmentajan löydyttyäkään joukkueen valmistautuminen ei ole päässyt etenemään mutkattomasti. Pian valmentajan löytymisen jälkeen koronatilanne heikkeni Jyväskylän seudulla merkittävästi, mikä vaikutti harjoitteluolosuhteisiin. Lisäksi JyPK:a ovat kiusanneet loukkaantumiset ja sairastelut. Nuori joukkue on kuitenkin tehnyt töitä hyvällä energialla, ja päävalmentaja Stenroosin mukaan uuteen aikatauluun on sopeuduttu hyvin.

– Kansalliseen liigaan valmistautuminen on sujunut, muuttuvat tekijät kuten olosuhteet, joukkueen kasaaminen yms. huomioiden, aikataulun mukaisesti. Olemme pelanneet muutamia harjoituspelejä, joissa on pyritty rakentamaan joukkuepeliä.

Joukkue on uudistunut viime kauteen verrattuna huomattavasti. Lähtijäpuolelta merkittävimpänä voidaan nostaa esiin joukkueen hyökkäyspään kapellimestari, Henna Honkanen. Honkanen siirtyi täksi kaudeksi Umeå IK:n riveihin. Muihin Kansallisen Liigan joukkueisiin siirtyivät laituri Niia Salminen (FC Honka) ja maalivahti Matilda Nurmi (Åland United). Myös Pauliina Tähtisen lopetettua joukkueessa JyPK:n koko maalivahtiduo meni uusiksi. Uuden maalivahtikaksikon muodostavat vasta 17-vuotias Nanna Leivonen ja 19-vuotias Fanny Söderström. Leivonen pelasi viime kaudella JyPK:n B-juniorijoukkueessa, ja Söderström pelasi Ykköstä VIFK:ssa.

– Joukkueesta on lähtenyt useampikin pelaaja, joiden mukana meni paljon liigapelikokemusta. Vastaavasti joukkueeseen on saatu monta nuorta pelaajaa, jotka tuovat joukkueeseen uutta näkemystä ja innokkuutta.

JyPK tulee tuomaan liigakentillä suuren määrän pääsarjadebytantteja tulevalla kaudella. Mukaan hyppää kuitenkin myös pari kokeneempaa pelaajaa. TPS:sta siirtyvä Tiia Hirvonen tuo mukanaan yli neljänkymmenen liigaottelun kokemuksen. Kansainväistä kokemusta joukkueeseen tuo yhdysvaltalainen keskikenttäpelaaja Claire Oates, jolla on kokemusta mm. Italian ja Saksan jalkapallokulttuurista.

Search