Hyppää sisältöön

Kausiennakko: KuPS jälleen erittäin vahvana mestaruuskamppailuun – varsinkin puolustukseen tullut muutoksia

13.04.2023

KuPS on jälleen suurimpia mestarisuosikkeja, ellei kaikista suurin. Todella vahva joukkue, joka koki talven aikana kuitenkin merkittäviä muutoksia pelaajistossaan.

Merkittävimmät saapujat: Satu Pitkänen (JyPK), Savannah Lee Taylor (Apollon Ladies F.C, Kypros), Selma Vidgren (Tulsa Hurricane, Yhdysvallat), Wilma Forsblom (PK-35 Vantaa), Hannah Sharts (Colorado Buffaloes (yliopisto), Yhdysvallat), Ana Paula Silva Santos (Keflavik, Islanti)

Merkittävimmät lähtijät: Emma Peuhkurinen (KIF Örebro DFF, Ruotsi), Nanne Ruuskanen (Brann, Norja), Anna-Stina Simonen (HPS), Anna Nurmi (Åland Utd), Taryn Jakubowski (lop.), Gabriella Cuevas (TME SMS Łódź), Vera Varis (Keflavik FC), Heidi Leppämäki (TPS)

Virallinen tavoite: Mestaruus

Kuopion Palloseura on hallinnut Subway Kansallista Liigaa jo muutaman kauden ajan. Viime kaudella mestaruuden lisäksi KuPS esiintyi loistavasti myös Mestarien liigan puolella.

Viime kauden ryhmästä A-maajoukkueeseen nousivat Emma Peuhkurinen, Nanne Ruuskanen sekä Oona ja Emmi Siren. Heistä vain Sirenit pelaavat KuPS-paidassa myös alkavalla kaudella.

Ruuskasen lisäksi lähtijöissä on myös hänen toppariparinsa Gabriella Cuevas. Se tuo mukanaan lisähaasteita aina, jos molemmat keskuspuolustajat, sekä keskikenttäpelaaja heidän yläpuoleltaan (Peuhkurinen), vaihtavat seuraa.

Hankinnat Hannah Sharts, Savannah Lee Taylor ovat laadukkaita pelaajia ja keskikentän brasilialainen Ana Paula Silva Santos erittäin taitava ja juonikas.

Hyökkäyksen suhteen Kuopiossa ei todellakaan ole huolia. Hurjat maalintekijät Lavdije Begolli ja Gentjana Rochi ovat edelleen mukana. He saivat tuekseen erinomaisesti Vantaalla pelanneen Wilma Forsblomin. Kun yhtälöön lisää Sirenit ja erittäin vaarallisesti laidaltaan nousevan Anni Hartikaisen, niin luvassa on jälleen hikisiä hetkiä muiden joukkueiden puolustuksille.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala odottaa omiltaan jälleen paljon maaleja ja hän odottaa kenties jonkun uuden joukkueen liittyvän mestaruustaisteluun.

– Talvi on mennyt suunnitelmien mukaisesti. Pelaajat ovat osoittaneet älytöntä sitoutumista pitkiin päiviin sekä kehittyneet kaikilla osa-alueilla.

Mestarivalmentajan mielessä siintää esimerkiksi vierasmatka Ahvenanmaalle, joka on tavannut olla hankala paikka KuPSille jopa viime vuosien vireessä.

Kuopiolaiset saivat kuitenkin heti uutta puhtia tällä saralla Kansallisessa Cupissa, jossa he hakivat vierasvoiton juuri Åland Unitedia vastaan. Finaali oli kuitenkin pettymys, kun Väre Areenalla kotiyleisön edessä juhli HJK.

Aggressiivinen ja taitava KuPS on jälleen mestarisuosikki. Pelaajisto ei kestä kauheasti loukkaantumisia ja uusien pelaajien pääseminen ideaalisti Ojalan pelitapaan voivat olla pieniä haasteita, mutta ennakko-odotuksilla mitaten Kuopiossa voitaneen olla varsin huoletta.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Ana Paula Silva Santos
Viihdyttävä pelaaja.

Anni Hartikainen
Monipuolinen pelaaja, joka jo nyt liigan eliittiä.

Emmi ja Oona Siren
Aika vaikea heiltä on palloa riistää.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

 

KUUNTELE KAUSIENNAKKO TÄSTÄ

Lue myös:
Wilma Forsblom tavoittelee isoa roolia hallitsevan mestarin riveissä – ”Koin tarvitsevani uusia haasteita ja ehkä vähän erilaista treenaamista”

Search