Hyppää sisältöön

Wilma Forsblom tavoittelee isoa roolia hallitsevan mestarin riveissä – ”Koin tarvitsevani uusia haasteita ja ehkä vähän erilaista treenaamista”

20.01.2023

Kuopion Palloseura lähtee jälleen yhtenä suurimmista suosikeista uuteen Subway Kansallisen Liigan kauteen. Kokoonpano on talven aikana elänyt jonkin verran. Yksi profiilihankinnoista on PK-35 Vantaan paidassa viime kausina huippuotteita esittänyt Wilma Forsblom.

KuPS nappasi viime kaudella toisen mestaruutensa putkeen. Väre Areenalla joukkue pääsi juhlimaan yhdessä menestyksekästä vuotta, johon sisältyi liigamestaruuden lisäksi upeat otteet Mestarien liigassa.

Talvella kuopiolaisten kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia. Nanne Ruuskanen, Emma Peuhkurinen, Gabriella Cuevas ja useampi toinen profiilipelaaja ovat vaihtaneet maisemaa.

Ovet kuitenkin ovat käyneet myös toiseen suuntaan. KuPS on tehnyt muutamia todella mielenkiintoisia hankintoja. Yksi niistä on Wilma Forsblom.

PK-35 Vantaan monikäyttöinen ja huippulupaava keskikenttäpelaaja ajatteli Kuopion olevan tässä kohtaa hänelle juuri se oikea paikka.

– Koin tarvitsevani uusia haasteita ja ehkä vähän erilaista treenaamista. KuPS tuntui todella hyvältä vaihtoehdolta, Forsblom kertoo.

– Kuultuani heidän kiinnostuksestaan, aloin heti ajattelemaan olisiko aika ottaa seuraava askel ja päästä kehittymään edelleen lisää.

Forsblom teki viime kaudella 11 maalia ja vuotta aiemmin 12 osumaa. Hän syötti lisäksi kymmenen vantaalaisten maalia päättyneellä kaudella. Parempaan syöttömäärään kykeni ainoastaan tuore seurakaveri Oona Siren.

Voisi siis olettaa, että viime kauden maalitilastoa hallinneet Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli saavat varsin mainiota tarjoilua alkavalla kaudella.

Wilma Forsblomilla oli suuri rooli PK-35 Vantaan pallollisessa pelissä kahtena viime kautena. Kuva: Joope Erkkilä

Forsblom pelasi PK-35 Vantaan paidassa useissa eri rooleissa. Välillä laidalla, välillä keskiakselilla. Joskus alempana, joskus ylempänä. Kenties hänen ominaisin pelipaikkansa on hyökkäyksen takana kymppipaikalla.

Monipuolinen nuori pelaaja herätti kiinnostusta myös muualla, mutta KuPSin tarjoama kokonaispaketti houkutti eniten.

– Vaihtoehtoja oli muutamia, mutta tähän päätökseeni olen erittäin tyytyväinen. KuPS-siirto tulee hyvään kohtaan ja pääsen varmasti kehittymään.

– Etenkin fysiikkaa haluan kehittää täällä. Mielestäni myös se kehittää, että uudessa joukkueessa on aina uudet pelikaverit, joiden kanssa tulee opetella pelaamaan.

Hänen mukaansa kaikki on sujunut enemmän kuin hyvin Kuopiossa toistaiseksi.

– On otettu kyllä todella hyvin vastaan. En toki ole kerennyt olemaan täällä vielä kovin pitkään, joten kaupunkia en juuri tunne. Paljon olen saanut apua ja kaikki ovat todella ystävällisiä.

Asumisjärjestelyt onnistuivat Forsblomin mukaan myös erittäin sujuvasti ja nopeasti. Ennen kaikkea etäisyydet ovat hänen mieleensä verrattaessa aiempiin vuosiin.

Kirkkonummella asuneella pelaajalla kului harjoitusmatkoihin Vantaalle enemmän aikaa. Nyt Forsblom pääsee elämään vielä enemmän jalkapallon ehdoilla. Keskittyminen säilyy tehokkaammin harjoittelun, ravinnon ja palautumisen parissa. Urheilijan arki rullaa mainiosti.

EBK:n riveissä juniorivuotensa viettänyt Forsblom muistelee mennyttä kautta lämmöllä, vaikka hampaankoloon jäikin. Pitkään mestaruustaistelussa ollut PK-35 Vantaa oli lopulta neljäs.

– Kausi lähti todella hyvin käyntiin. Sitten tuli vähän huonompi jakso, mutta loppukaudesta pelimme parani taas. Ehkä hivenen ailahtelevaa, mutta parannettiin selvästi silti edelliskaudesta, summaa Forsblom.

– Itseltäni olisin kaivannut myös tasaisempia otteita. Sitä haluaisi suorittaa aina mahdollisimman korkealla tasolla. Ihan hyvä kausi silti ja tehojakin tuli jonkin verran.

Tasaisuutta Forsblom tulevalta kaudelta itseltään ennen kaikkea odottaa. Hän haluaa omilla suorituksillaan auttaa Kuopion Palloseuran uusiin mainetekoihin niin liigassa, Suomen Cupissa kuin eurokentillä.

– Pyrin treenaamaan todella hyvin ja saada arjen toimimaan mahdollisimman sujuvasti. Nyt on aika hioa yhteispeliä ennen kauden alkua. Harjoituksissa pitää ensin olla tarpeeksi hyvä, jotta voi saada peliaikaa.

KuPS pääsee jälleen mittaamaan tasoaan maanosan parhaimpia vastaan. Mestarien liigan pelit olivat Forsblomin mukaan hieno bonus, mutta ei varsinainen syy saapumiselle Kuopioon.

– On luonnollisesti iso plussa ja huikea mahdollisuus päästä pelaamaan noita europelejä. KuPS pelasi jo viime kaudella todella hyvin Mestarien liigassa. Oli upea katsoa niitä pelejä. Toivotaan, että tänä vuonna pystyisimme samaan.

Keskikenttäpelaaja murtautui aiemmin jo U23-maajoukkueeseen. Forsblomin tavoitteena on vakiinnuttaa asemansa ja roolissa tulevan kauden aikana.

EBK on seura, josta Forsblom ponnahti pääsarjatasolle asti ja PK-35 Vantaan paitaan. Kuva: Ulla Kurkela

Tulevaisuudessa hän toivoo ja uskoo pelaavansa ulkomailla ammattilaisena. Forsblom kaavailee, että esimerkiksi Ruotsi tai Tanska voisivat olla sopivia ensimmäisiä askelia, kun aika on kypsä.

– Koen, että jos pärjää Suomessa tarpeeksi hyvin, niin voisi olla valmis Ruotsin liigaan. Siellä pärjäämällä voisi sitten olla aika siirtyä Eurooppaan päin.

– En halua kuitenkaan pakottaa sitä ja alkaa miettimään näitä liian aikaisin. Haluan keskittyä aikaani KuPSin kanssa nyt ja päästä kehittymään. Sitä kautta myös parannan varmasti mahdollisuuksiani uralle ulkomailla.

Tulevasta Subway Kansallisen Liigan kaudesta Forsblom povaa tasaista.

– Monilla joukkueilla on vielä rakennusvaihe menossa. Meillekin varmaan on vielä pelaajia tulossa. Uskoisin, että esimerkiksi sarjanousija TPS on varsin kova heti. Veikkaan Haastajasarjan ja Mestaruussarjan välisen tasoeron olevan pienempi kuin viime kaudella. Tasaisempi kausi kokonaiskuvassa.

Se kuulostaa varsin hienolta.

 

Artikkelikuva: KuPS

TÄÄLLÄ KAIKKI PELAAJASIIRROT

Search