Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Intoa puhkuva NJS lähtee omilla kasvateilla säväyttämään liigakentillä

12.03.2022

Sarjanousija Nurmijärveltä on nuori ja nopeajalkainen joukkue. Omista kasvateista koostuva ryhmä joutuu aivan uudenlaisen haasteen eteen, mutta ottaa sen vastaan innoissaan. NJS:n kausi Subway Kansallisessa Liigassa tulee olemaan suuri asia koko nurmijärveläiselle jalkapalloilulle.

Merkittävimmät saapujat: Laura Kölhi (PK-35 Vantaa), Pinja Eklund (TiPS), Rosa Wikström (PK-35) Venla Haikala (Kuusysi), Linda Räisänen (HJK), Anniina Jurvanen (HyPS)
Merkittävimmät lähtijät:
Virallinen tavoite: Sarjapaikan säilyttäminen

Nurmijärven Jalkapalloseura nousi Kansalliseen Liigaan lopulta takaportin kautta. NJS sijoittui viime kaudella Naisten Ykkösessä toiseksi ja eteni liigakarsintoihin.

HPS veti kuitenkin pidemmän korren ja säilytti liigapaikkansa. Lähes välittömästi otteluparin ratkettua tuli kuitenkin tieto, että Tikkurilan Palloseura luopuu sarjapaikastaan.

Nurmijärveläisille tarjottiin liigapaikkaa siis täydennysmenettelyn kautta.

Nyt nousijajoukkue valmistautuu historialliseen pääsarjakauteensa. Nurmijärvellä on erittäin innostunut ja odottava tunnelma uuden haasteen kynnyksellä.

Palokärjet-lempinimellä kulkeva seura on jo pitkään toiminut erinomaisena kasvattajaseurana. NJS:n tyttöjoukkueet pelaavat maan kärkitasolla ja seuran kautta kotimaiselle huipulle on ponnistanut useampia pelaajia.

Myös alkavan kauden joukkue tulee olemaan pitkälti omista kasvateista rakennettu, nuori ja innokas ryhmä.

Pääsarjan vaatimustasolle NJS:llä on kuitenkin varsin kokematon pelaajisto. Talven aikana on ollut myös omat haasteensa. Ryhmässä on ollut useampia ikäviä loukkaantumisia ja lisäksi korona on ravistellut nurmijärveläisten rivejä.

NJS harjoittelee pääasiassa ulkona, joten myös talvi tuo mukanaan omat lainalaisuutensa perusarkeen.

Sarjanousija tulee varmasti ennakkoluulottomasti kauteen ja motivaatiosta mikään ei taatusti jää kiinni. Kokoonpanon perusrunko on säilynyt pitkälti samana ja ryhmään on haalittu muutamia vahvistuksia.

NJS:lla on vikkeläjalkainen puolustus ja se pärjää juoksukilpailuissa Kansallisen Liigan kärkijoukkueidenkin hyökkäyskalustolle.

Lisäksi maalia vartioi joukkueen luotettu kapteeni Annika Kulha, jonka taakse ei helppoja maaleja uppoa.

Joukkueen päävalmentaja Mikko Ranta uskoo vakaasti nuoreen ryhmäänsä.

– Tulemme olemaan yritteliäs, rohkea sekä ennakkoluuloton joukkue. Uskon, että pystymme mukautumaan erilaisiin vastustajiin sekä pelitapoihin kauden aikana.

– Odotamme kovia otteluita sekä pitkää sarjaa, mutta siihen olemme valmistautuneet. Omalta osaltamme toivomme kehittävämme lisää yksilöitä merkittävimpiin rooleihin naisfutiksessa. Uskon, että kehitymme myös joukkueena sarjan aikana ja sitä kautta saamme hyviä tuloksia.

Ranta toivoo, että tulevan kauden aikana naisjalkapalloilun arvostus, taso ja seuraaminen kasvavat jälleen uudelle tasolle.

Valmentajan mukaan NJS:n virallinen tavoite on valmistautua myös vuoden päästä Kansallisen Liigan kauteen.

Tältä kaudelta Ranta odottaa pelaajiensa kanssa ennen kaikkea kotimaisen jalkapalloilun jättiläisten HJK:n ja Kuopion Palloseuran kohtaamisia.

Klaukkalassa tulee varmasti näkymään myös mukavasti yleisöä. NJS kiinnostaa taatusti.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Nette-Nina Hiltunen. Nuori, nopea ja monipuolinen valikoima osaamista niin hyökkäys- kuin puolustuspeliin. Motivoitunut pelaaja, joka tulee kehittymään kauden aikana lisää.

Salla Hyvönen. Erinomainen puolustamaan eteenpäin ja myös selustaa. Nuori ja motivoitunut pelaaja, joka tulee aiheuttamaan haasteita vastustajien hyökkääjille.

Laura Kölhi. Tuo liigakokemusta joukkueeseen nuoresta iästään huolimatta. Kestävä, hyvän vasurin omaava laitapelaaja, joka tekee paljon töitä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan.

Ilta-Sanomien ja STT:n toimituksista tuttu Ville Väänänen on seurannut urheilutoimittajan roolista naisten pääsarjaa jo kolmella vuosikymmenellä. Väänänen on mukana Subway Kansallisen Liigan nimitystyöryhmässä.

 

Search