Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Naisten Ykkösen mestari ONS ei aio peruutella liigassakaan

12.03.2022

ONS tekee paluun Subway Kansalliseen Liigaan. Oululaisjoukkue pelasi todella maalirikkaan kauden Naisten Ykkösessä ja aikoo jatkaa rohkeaa pelitapaansa myös liigassa.

Merkittävimmät saapujat: Iina Rautiainen (KuPS), Sara Sievistö (RoPS), Stina Virkkala (RoPS), Saana Valkama (RoPS), Hulda Kuustie (RoPS), Oona Ojala (KPV), Veera Koskela (KPV), Kiia Tolonen (Kauhavan Kanuunat)
Merkittävimmät lähtijät:
Virallinen tavoite: Sarjapaikan säilyttäminen

Tulevalla kaudella Oulu palaa Kansallisen Liigan kartalle. Naisten Ykkösen mestaruuden voittanut ONS pelasi viimeksi pääsarjassa kaudella 2019.

Kansallisessa Liigassa on varsin vahva keskittymä eteläisessä Suomessa. Oulu on pitkän matkan päässä oikeastaan kaikille muille seuroille.

Viime kaudella Naisten Ykkösessä ONS voitti kaikkiaan 14 ottelua, joista peräti yhdeksän kotona.

Toki kaava toimii kahteen suuntaan. Oululaisryhmä joutuu matkustamaan pitkän matkan käytännössä jokaiseen vieraspeliinsä.

Viime kaudella sarjaporrasta alempana täysi pistepotti jäi haaveeksi yhteensä kahdeksan kertaa. Näistä kuusi vieraskentällä.

Kotipelit tulevat olemaan alkavalla kaudella ehdottoman tärkeitä ONS:n menestyshaaveiden kannalta.

Talvi ei ole ollut ongelmaton Oulussakaan. Sairastelut ja loukkaantumiset ovat sotkeneet arkea, mutta päävalmentaja Tuomas Jaakkolan mukaan pelaajien sitoutuminen yhteiseen projektiin on ollut ihailtavalla tasolla.

Jaakkola haluaa, että tietyt peruselementit tulisivat näkymään oululaisten pelissä ensi kaudella.

– Aktiivisuus ja rohkeus pallon kanssa sekä ilman palloa.

Samalla sapluunalla ONS hankki liigapaikkansa. Joukkue viimeisteli hurjat 52 maalia viime kaudella. Selvästi eniten koko Naisten Ykkösessä.

Maalitilaston voiton napannut Inka Sarjanoja on varmasti piirretty korostevärillä useamman ensi kauden vastustajan fläppitaululle.

Joukkueeseen on liittynyt useita uusia pelaajia sarjanousun jälkeen. Pelillisesti valtavia menetyksiä ei ole, joten oululaisten rinki on leventynyt.

– Pelejä olemme saaneet pelattua tarvittavan määrän. Näin pelitapaa ja uusia pelaajia on saatu ajettua sisään, Jaakkola kertoo.

– Hienoa päästä pelaamaan Kansallista Liigaa Oulussa ja tämän jatkuvuudesta lähdetään taistelemaan. Odotukset ovat kovissa peleissä ja tiukassa taistelussa pisteistä.

Hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran Jaakkola nostaa mielenkiintoisimmaksi vastustajaksi ja samalla suurimmaksi haasteeksi.

Liiganousijan valmentaja tiedostaa kuitenkin, että jokainen kamppailu ja sarjapiste merkitsevät todella paljon.

ONS pelaa pirteää ja iloista jalkapalloa ja on mielenkiintoista nähdä, että millaisen balanssin se löytää viime kauden ilotulituksensa jälkeen Kansallisen Liigan selvästi kovemmassa toimintaympäristössä.

Nuori joukkue joutuu kovan haasteen eteen, mutta samalla pääsee näyttämään osaamistaan kotimaisella huipputasolla.

Pohjois-Suomessa ei ole suoraa polkua junioreista maamme absoluuttiselle huipputasolle, mutta esimerkiksi ONS voisi sellaisen tulevaisuudessa tarjota.

Talvella varsinkin Rovaniemen Palloseurasta kävi liikennettä Oulua kohden.

Oulu tullee olemaan vaikea paikka pelata myös sarjan kärkijoukkueille.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Inka Sarjanoja. Viime kauden Ykkösen maalikuningatar ja vuoden pelaaja.

Tiia Pohjanen. Hyvä pelikäsitys ja taitava keskikentän pohjapelaaja.

Tilde Hellund. Liikkuva ja aktiivinen keskikentän keskusta.

Ilta-Sanomien ja STT:n toimituksista tuttu Ville Väänänen on seurannut urheilutoimittajan roolista naisten pääsarjaa jo kolmella vuosikymmenellä. Väänänen on mukana Subway Kansallisen Liigan nimitystyöryhmässä.

Search