Hyppää sisältöön

Kausiennakko: PK-35 tavoittelee jälleen paikkaa Mestaruussarjassa uusitulla kokoonpanolla – useampi viime kauden runkopelaaja lähti

09.04.2023

PK-35 ylsi hienosti viidenneksi viime kaudella. Useampi profiilipelaaja on nyt rivistä poissa. Ydinrungon ja uusien pelaajien on onnistuttava, jotta sama toistuisi.

Merkittävimmät saapujat: Jenni Kantanen (Ilves), Nanna Niva (NJS), Inka Martikainen (Valtti), Linda Räisänen (NJS), Peppi Pisilä (NJS), Hertta Laurinkoski (EPS), Aada Leppänen (jun.), Steffi Hassinen (jun.), Iida Värri (FC Honka), Aida Aledin (FC Honka)

Merkittävimmät lähtijät Emilia Kupsanen (HJK), Elisa Ikonen (HJK), Julie Forss, Martta Laitinen, Noora Siidorov, Neea Hassinen, Aino-Kaisa Kainulainen, Nora Lehto

Virallinen tavoite: Mestaruussarja

Pihlajamäessä on tavattu nähdä viime vuosina hyvin tiivis ja yhtenäinen joukkue. Rami Rantasen pelitapa ja ajatukset ovat iskostuneet kirkkaina pelaajien mieleen, ja ryhmässä on selvästi vallinnut erinomainen yhteishenki.

Viime kauden viides sija oli hieno suoritus, mutta varsin paljon on muuttunut. Elisa Ikonen ja Emilia Kupsanen olivat todella tärkeässä roolissa menestyksen takana. Nyt he ovat HJK-paidassa. Lisäksi luottotoppari Julie Forss puuttuu Vilma Oksasen viereltä.

Jäänyt kokenut ydinryhmä on suoritustasoltaan hyvin tasainen ja monikäyttöinen. Minea Lassas tasapainottaa keskikenttää. Olivia Kåhre venyy pelaamaan laadukkaasti useammalle pelipaikalle. Krista ja Katja Hakala ovat tärkeitä myös niin puolustuksen kuin hyökkäyksen näkökulmasta.

Talven aikana PK-35 päästi aika paljon maaleja. Tämän osa-alueen on parannuttava kauden aikana, koska yhtenäinen ja taisteleva joukkue raapii pisteitä juuri kurinalaisuuden kautta.

– Vaikka pre-season on pitkä, tulee kauden alku kuitenkin yllättävän nopeasti vastaan. Joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja sairastumisista talven aikana, mutta kehittyy koko ajan yhtenäisemmäksi. Kansallisessa Cupissa pelasimme kolme kovaa kilpailullista peliä sarjan kärkijoukkueita vastaan, sanoo Rantanen

Tehoja lähti talvella ryhmästä paljon, joten uusia vastuunkantajia tällä saralla tarvitaan. Esimerkiksi Ilveksestä saapunut Jenni Kantanen on pelaaja, jolta odotetaan maaleja.

Pihlajamäessä varmasti toivotaan, että nuorista uusista tulokkaista useampi on välittömästi sinut pääsarjajalkapallon saralla. Esimerkiksi Steffi Hassinen on nimi, joka ennakkoon kannattaa ehkä painaa mieleen.

Mestaruussarjan paikka on tiukassa, mutta PK-35 on osoittanut jo aiemmin olevansa joukkue, jota ei kannata liikaa aliarvioda.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Vilma Oksanen
Varmaotteinen toppari, joka johtaa joukkuetta esimerkillään.

Minea Lassas
Joukkueen kapteeni, joka tekee pyyteettömästi töitä joukkueen eteen niin kentällä kuin kentän ulkopuolella.

Krista Hakala
Viime kausi tähänastisen uran paras, viimeistelee itse ja luo muille maalipaikkoja.

Kuva: Janne Hirvensalo

 

KUUNTELE KAUSIENNAKKO TÄSTÄ

Lue myös:
PK-35 sai hyökkäykseensä vahvistuksen Tampereelta – Jenni Kantanen aikoo alkavalla kaudella olla entistä parempi pelaaja

Search