Hyppää sisältöön

Kausiennakko: PK-35 Vantaa lähtee kirkastamaan viime kauden nelossijaansa – useita mielenkiintoisia uusia pelaajia

10.04.2023

PK-35 Vantaa jäi niukasti pronssimitalista viime kaudella. Liigan kestomenestyjä luottaa edelleen vahvaan ydinrunkoonsa, mutta mukana on muutama nuori hankinta.

Merkittävimmät saapujat: Nette-Nina Hiltunen (NJS), Salla Hyvönen (NJS), Sofia Velez (Honka), Kaisa Mäki (VJS), Liina Tervo (PKKU), Cecilia Ek (HFA)

Merkittävimmät lähtijät Wilma Forsblom (KuPS), Vilma Hakala, Velma Oikarinen (lop.), Sanna Porali (TPS), Tia Painilainen (HPS)

Virallinen tavoite: Välitavoite Mestaruussarja, sitten mitalisijat.

PK-35 Vantaa on kestomenestyjä, joka pyrkii kovaa vauhtia takaisin mitalikantaan. Viime kaudella se oli jo lähellä. Pitkään jopa mestaruustaistelussa ollut joukkue tippui lopulta neljänneksi. Osin tämä johtui loppukesän ja alkusyksyn valtavasta loukkaantumissumasta.

Sama vitsaus vaivaa myös alkavan kauden alla. Kärkipelaaja Karoliina Aution poissaolo etunenässä on paha menetys, koska PK-35 Vantaa pystyy laadukkailla keskityksillään luomaan uhkaa vastustajien boxiin. Konkreettinen pääpelipelote on nyt ainakin tovin poissa.

Velma Oikarinen lopetti uransa, joten viime kaudella jo paljon minuutteja saanut Irea Espejo Virtanen kohonnee entistä isompaan rooliin maalivahtiosastolla. Jenna Rantanen jakaa minuutit hänen kanssaan.

Hyökkäyspään pelaajista Wilma Forsblom vaihtoi KuPS-paitaan ja häntä ei suoraan ole saatu korvattua. Mielenkiintoisia hankintoja on ehdottomasti kuitenkin Liina Tervo. Äärimmäisen nopea laitapelaaja tuo uudenlaista uhkaa, kun joukkueessa on ennestään jo Reetta Suomela.

PK-35 Vantaa kykeni jo viime kaudella toistuvammin suoraviivaisempiin hyökkäysmalleihin, vaikka vantaalaiset perustanevat pelinsä edelleen pallonhallintaan.

– Pre-season on ollut hyvin kaksijakoinen. Pelaajien ollessa terveinä, olemme päässeet harjoittelemaan todella hyvin, mutta tänä talvena on ollut myös aikaisempaa enemmän sairasteluja, joten lähtökohdat kauteen eivät ole kaikille pelaajalle optimaaliset, kertoo päävalmentaja Jari Väisänen.

– Uskon että reagointimme tilanteenvaihtoihin on aikaisempaa parempaa ja tulemme näkemään myös nopeampia ja suoraviivaisempia hyökkäyksiä.

Joukkueen puolustus oli jo valmiiksi vahva ja sille saralle tuli myös uusia nimiä. Nette-Nina Hiltunen ja Salla Hyvönen saapuivat Nurmijärveltä ja nyt PK-35 Vantaan puolustus kestää paremmin loukkaantumisia.

Vantaalla on varmasti jälleen kovat odotukset ja joukkue kykenee ehdottomasti mitalitaisteluun, kunhan viime kauden kaltaista loukkaantumissumaa ei satu väärille pelipaikoille.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Nette-Nina Hiltunen
Siirtyi joukkueeseen NJS:stä. Hän on vahva puolustaja, mutta uskon vahvasti, että tällä kaudella saamme hyödynnettyä myös hänen nopeuttaan ja pallollista osaamista hyökkäyssuuntaan.

Liina Tervo
Aloittaa ensimmäisen kauden pääsarjatasolla. Liina on liigan nopeimpia pelaajia ja hänen kanssaan vastustajat saavat olla varmasti koko ajan varuillaan.

Reetta Suomela
Alkaa kolmas kausi pääsarjatasolla. Hän on pelillisesti kehittynyt koko ajan ja on varmasti tulevalla kaudella pelaaja, joka on taas vahvempi sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

KUUNTELE KAUSIENNAKKO TÄSTÄ

Lue myös:
Liina Tervo pitää tulevalla kaudella laitapuolustajat kiireisinä – nuorella PK-35 Vantaan laiturilla kovat tavoitteet

Search