Hyppää sisältöön

Kausiennakko: PKKU valmistautuu historialliseen ensimmäiseen liigakauteensa

02.04.2024

PKKU lähtee seurahistoriansa ensimmäiseen pääsarjakauteen tavoitteenaan sarjapaikan säilyttäminen.

Merkittävimmät saapujat: Veera Tammi (FC Honka, laina), Edith Grahn (EPS), Kaisa Saarenpää (P-Iirot), Netta Peippo (PK-35), Alexandra Lampinen (JäPS), Hertta Lammio (NJS), Rosa Wikström (JäPS)

Merkittävimmät lähtijät: Ada Torala (lop.), Elina Peltokangas (PK-35 Vantaa), Aada Lesch (PK-35 Vantaa), Sofia Jahnukainen (HPS), Hilla Romppanen (PK-35 Vantaa), Nea Laitila (PK-35 Vantaa)

Virallinen tavoite: Sarjapaikan säilyttäminen.

PKKU sijoittui viime kaudella Naisten Ykkösessä toiseksi. Syksyn liigakarsinnoissa kaatui TPS yhteismaalein 4–2. Varsinkin kotiottelussaan PKKU esiintyi erittäin vakuuttavasti. Sofia Jahnukainen ja Laura Hillberg viimeistelivät kumpikin kaksi maalia.

Riemukkaat nousujuhlat käynnistyivät Turun Veritas Stadionilla pelatun toisen osan jälkeen. Talven aikana ryhmässä on tapahtunut muutoksia varsin paljon. Esimerkiksi Jahnukainen siirtyi HPS-paitaan. PK-35 Vantaan riveihin lähti puolestaan yhteensä neljä pelaajaa.

Myös valmennus meni uusiksi. Jarkko Jahnukainen oli vetovastuussa vielä karsinnoissa, mutta Subway Kansallisen Liigan kauteen päävalmentajaksi saapui Timo Lehtihalmes.

Hän tiedostaa haasteet, joiden edessä PKKU nyt on.

– Talvi on ollut haastava. Joukkue meni isosti uusiksi viime kauden päätteeksi, ja joukkueenrakennus on kestänyt pidempään kuin odotimme. Samaten olosuhteiden ja loukkaantumisten kanssa olemme taistelleet viikoittain, kertoo Lehtihalmes.

Uusi valmentaja sanoo joukkueen keskittyneen peruspelaamisen parantamiseen ja oman pelitavan kehittämiseen. Lehtihalmes toteaa, että paljon on töitä vielä edessä, mutta PKKU:n terveystilanteen hän uskoo olevan jo varsin hyvällä mallilla, kun sarja alkaa.

– Totta kai realistisesti ajatellen olemme altavastaaja jokaisessa ottelussa, mutta samaan aikaan pystymme toimimaan melko paineettomasti.

– Haluan, että pystymme pelaamaan omalla tavallamme ja kehittämään sitä, sekä olemaan vaikea vastustaja jokaiselle joukkueelle. Alkukausi tulee olemaan todella tärkeä.

Pre-seasonin ottelut ja peliesitykset ovat olleet nousujohteisia. Kauden alla PKKU pelasi 1-1-tasapelit niin FC Honkaa kuin Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Avausottelussaan PKKU kohtaa vieraskentällä PK-35 Vantaan.

Kapteeni Laura Kölhi on pelaajia, joiden rooli korostuu sarjanousijan arjessa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Liigakokemusta ryhmään liittyi myös Rosa Wikströmin muodossa. Järvenpään Palloseurasta saapunut pelaaja esiintyi viimeksi pääsarjatasolla NJS:n riveissä.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Laura Kölhi
Joukkueen kapteeni ja todella iso pelillinen rooli. Huikea vasen jalka.

Netta Peippo
Ei vielä kokemusta kauheasti, mutta parantanut toimintaa koko ajan ja pystyy tuomaan paljon lisäarvoa meidän pallolliseen pelaamiseemme.

Alexandra Lampinen
Alkava kausi on ensimmäinen liigassa, mutta iso potentiaali lyödä läpi. Pystyy tällä hetkellä olemaan kentän paras pelaaja, mutta myös huonoin pelaaja – niin tasaisuutta tarvitaan vielä lisää.

KUUNTELE KAUSIENNAKKO

Kuva: Janne Hirvensalo

Search