Hyppää sisältöön

Kierrosennakko: Paikallisotteluiden kierros Subway Kansallisessa Liigassa

11.05.2021

Subway Kansallisessa Liigassa pelit jatkuvat kovalla tahdilla, sillä viides ottelukierros pelataan jo keskiviikon ja torstain aikana. Keskiviikkona nähdään varsinainen paikalliskamppailujen päivä, sillä sekä helsinkiläisjoukkueet HJK ja PK-35 että vantaalaiset PK-35 Vantaa ja TiPS pelaavat vastakkain. Myös FC Honka ja KuPS kohtaavat keskiviikkona. Torstaina pelataan yksi peli, kun HPS matkaa saarelle Åland Unitedin vieraaksi. Ilveksen ja JyPK:n kohtaaminen siirtyi korona-altistuksesta johtuen.

FC Honka – KuPS

FC Honka koki viikonloppuna yllätystappion, kun nousijajoukkue HPS taisteli itselleen kolme pistettä Oulunkylässä. Honka onnistui kolistelemaan maalinpuita muutamaan kertaan ottelun aikana, mutta HPS piti hyvin espoolaiset poissa parhailta maalintekosektoreilta. Keltamustien riveissä oltiin luonnollisesti hyvin pettyneitä tappioon, mutta enemmän harmia joukkueelle aiheutti heikko pelillinen suoritus. FC Honka on ollut alkukaudella vahva, mutta HPS:a vastaan suoritus ei ollut espoolaisilta totuttua tasoa. Aino Vuorinen kuulutti FC Hongan sivuilla, että tästä ottelusta on päästävä nopeasti yli ja keskittyminen on suunnattava keskiviikon KuPS-matsiin.

– Ottelun jälkeen oli aika sanaton olo, olimme suoraan sanottuna huonoja. Meillä oli joukkueessa todella hyvä fiilis ennen ottelua, joten on vaikeaa sanoa mitä sitten kävi. Pelimme kaatui perussuorituksiin, kuten syöttöjen laatuun ja kaksinkamppailuihin. Nyt ei ole aikaa jäädä suremaan tätä, sillä uusi peli on jo keskiviikkona KuPS:ia vastaan. Kausi on pitkä, joten toivon, että tämä oli nyt meidän rimamme alitus ja suunta on tästä vain ylöspäin.

FC Hongan on todella nostettava tasoaan, sillä keskiviikon ottelussa vastaan asettuu tämän hetken kuumin joukkue, Kuopion Palloseura. KuPS on edelleen jatkanut sarjassa voittamattomana, ja edelleenkään omissa ei ole soinut ainuttakaan kertaa. Kuopiolaiset ovat olleet vahvoja niin alemmas vetäytyviä joukkueita kuin myös pallonhallintaan pyrkiviä joukkueita vastaan. Espoolaisilla on edessään tähän asti kauden kovin haaste, sillä KuPS:n tekeminen on tällä hetkellä huipputasolla.

HJK – PK-35

Keskiviikkona saadaan nautiskella jo kauden toisesta Helsingin derbystä. Tällä kertaa Bolt Arenalla vastakkain asettuvat HJK ja PK-35. HJK on tähän mennessä kerännyt seitsemän pistettä ja PK-35 kuusi, joten erot ovat tässä vaiheessa kautta pieniä. HJK:lla on takanaan edelliseltä kierrokselta tiukka 1–1-tasapeli PK-35 Vantaata vastaan. Vaikka täysi pistepotti jäi saamatta, Klubin peli-ilme vantaalaisia vastaan oli hyvä ja joukkue pystyi luomaan vaarallisiakin tilanteita. Joukkueen päävalmentajan Jonne Kunnaksen mukaan ottelu oli selkeä tasonnosto verrattuna edelliseen otteluun KuPS:a vastaan.

Punamustilla taas on takanaan voitokas ottelu Ilvestä vastaan. PK-35 oli erityisen vaarallinen vastahyökkäyksistä. Pallonhallinta oli ottelussa enemmän Ilveksellä. Punamustien suuri sankari oli kaksi maalia iskenyt Marie Mäkinen. PK-35:n joukkueesta löytyy nopeita suoraviivaisia pelaajia, joilta löytyy paljon vastahyökkäyksiin sopivia ominaisuuksia. Vastahyökkäykset tulevat todennäköisesti olemaan tärkeä ase myös keskiviikkona HJK:ta vastaan.

Viime vuonna helsinkiläisjoukkueiden kohtaamiset päättyivät kesäkuussa 1–1-tasapeliin ja elokuussa HJK:n 0–2-voittoon. Elokuun kohtaamisessa Olympiastadionilla HJK oli selvästi niskan päällä, mutta ensimmäinen ottelu helsinkiläisjoukkueiden välillä oli tasainen. Kauden 2021 alkumetreillä HJK:n vire on ollut hieman Punamustia kilpakumppaneitaan vahvempi, mutta PK-35 on parhaimmillaan ehdottomasti kova vastustaja Klubille.

PK-35 Vantaa – TiPS

Keskiviikkoillan toinen paikallispeli nähdään Myyrmäessä, kun vantaalaisjoukkueet PK-35 Vantaa ja TiPS ottavat toisistaan mittaa. Punamustilla kauden alku on ollut kova, sillä vastaan ovat kauden alkupuolella asettuneet kaikki sarjan mitalisuosikkeihin lukeutuvat joukkueet. Näihin kuuluu myös paikallisvastustaja TiPS, joka juuri menneellä viikolla haki voiton ennakkosuosikkeihin kuuluvasta Åland Unitedista.

Varsinaisena shokkina TiPS:n voittoa on vaikea pitää, sillä niin vahvasti on Tikkurilan ylpeys pallollisena pelannut koko alkukauden. Kauden tähän asti ainoassa tappiossa HJK:ta vastaan haasteita asetti maalintekopaikoille murtautuminen. Viime kierroksella toisaalta joukkueen kapteeni Roosa Ariyo osoitti, että maalinteko onnistuu yllättävämmistäkin paikoista. Ariyo nimittäin toimitti pallon hallitsevan mestarin maaliin suoraan aloituksen jälkeen puolesta kentästä. Komea voitto hallitsevasta mestarista nosti varmasti TiPS-pelaajien itseluottamusta, ja joukkue tuleekin olemaan jatkossa vaikea voitettava kelle tahansa.

Myös toisen vantaalaisjoukkueen peli-ilme on koko kauden ollut hyvä. Vaikka pisteitä on kertynyt vasta viisi, Punamustat ovat olleet hyvässä vireessä. Tasapelit Åland Unitedia ja HJK:ta vastaan ovat tästä hyvä osoitus. Hyökkäyspäässä PK-35 Vantaan nuoret taiturit Oona Sevenius ja Wilma Forsblom ovat päässeet hyvään vauhtiin. Puolustuspäässä Punamustien toppariosasto on osoittanut vahvaa kaksinkamppailuosaamista. Onkin mielenkiintoista nähdä, kun PK-35 Vantaan hyvin esiintynyt puolustuslinja pääsee mittelemään voimiaan muun muassa huippuvireisten Roosa Ariyon ja Jenna Topran kanssa.

Åland United – HPS

Åland United kärsi viikonloppuna kauden ensimmäisen tappionsa, kun pirteällä ilmeellä esiintynyt TiPS vei pisteet kotikentällään. Ahvenanmaalaiset aloittivat vahvasti, mutta TiPS loi ottelun edetessä yhä enemmän ja enemmän maalintekotilaisuuksia. Åland Unitedin kannalta nopeasti tulevaa seuraavaa ottelua voi pitää positiivisena asiana, sillä se pakottaa nollaamaan pettymykset nopeasti. Joukkueen päävalmentaja Steve Beeks kertoo seuran verkkosivuilla, että HPS:a vastaan joukkueen on pystyttävä pitämään tasoaan paremmin yllä koko ottelun ajan. HPS on ahvenanmaalaisille vielä vieras vastustaja, joka tuo oman mausteensa otteluun.

– HPS on täysin uusi luku meille, ja meidän on tehtävä kaikkemme, että emme mene uudelleen lukkoon, Beeks kommentoi.

HPS:n pääsee matkaamaan saarelle ensimmäisen liigavoiton tuoman itseluottamuksen kanssa. Voitto Hongasta on osoitus siitä, että nousijajoukkue pystyy peliin mukaan päästessään haastamaan sarjan kovimpiakin joukkueita. Tällä hetkellä joukkueen suurimpiin onnistujiin on kuulunut kapteeni Aino Lehtinen sekä hyvin esiintynyt maalivahti Jessica Kiviaho. Vaikka Åland United lähtee torstain otteluun ennakkosuosikkina, voivat joukkueiden edellisten otteluiden vaikutukset näkyä vielä tässä matsissa. Jos näin käy, HPS todennäköisesti hyötyy Honka-voiton antamasta itseluottamusboostista.

Search