Hyppää sisältöön

Kierros käyntiin Espoossa – sunnuntaina viime kauden mestari ja hopeamitalisti kohtaavat

20.05.2023

Subway Kansallisen Liigan kuudes pelikierros pyörähtää käyntiin lauantaina Tapiolassa. Neljä muuta ottelua pelataan sunnuntaina.

FC Honka saa lauantaina vieraakseen Ilveksen. Espoolaisilla on alla vierasvoitto Oulusta, joka nosti joukkueen sarjataulukossa neljänneksi. Ilves joutui viikko sitten pettymään kotikentällään. Åland Unitedin hurja seitsemän minuutin jakso vei sarjapisteet Ahvenanmaalle.

Kummallakin joukkueella on ollut lieviä ongelmia maalinteossa. Honka on viimeistellyt viiteen kamppailuun neljä maalia, Ilves ainoastaan kaksi.

Molempien peli perustuu kurinalaiseen puolustuspelaamiseen, mutta Ilves ei kahdessa edellisessä pelissään HJK:ta ja Åland Unitedia vastaan kyennyt pitämään mitalisuosikkeja poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Tapiolassa nähtäneen kuitenkin tasainen ja vähämaalinen ottelu, jossa esimerkiksi erikoistilanteet nousevat suureen arvoon. Ottelu alkaa kello 16.00.

Kierroksen muut ottelut pelataan sunnuntaina 21. toukokuuta. Ensimmäisenä pallo nytkähtää liikkeelle Raatin stadionilla Oulussa kello 13.00. ONS pyrkii avaamaan kauden pistesaldonsa, kun TPS saapuu kylään.

Turkulaisvieraat on ennakkosuosikki otteluun, mutta tarkasti puolustava ja aggressiivisesti prässäävä TPS ottanee myös pallonhallinnan, joka ei ole joukkueelle täysin ominaista. Vastavuoroisesti ONS omaa kokoonpanossaan pelaajia, jotka elävät vastaiskuista.

Hyökkäyksessä Sara Sievistö on pelannut erinomaisen kauden. Hän on viimeistellyt oululaisten viidestä maalista peräti neljä.

Seuraavana sunnuntain jalkapallojuhla saavuttaa Helsingin Pihlajamäen. PK-35 on avannut pistetilinsä kahdella tasapelillä, mutta avausvoitto uupuu vielä. Nyt vieraaksi saapuu Åland United, joka on esiintynyt viimeisissä otteluissaan äärimmäisen vahvasti.

Kotijoukkueen laitapelaajilta vaaditaan paljon, koska Åland United etenee varsinkin laitojen kautta nopeilla pelaajillaan todella tehokkaasti. Esimerkiksi Dana Leskinen ja Jacqui Hand aiheuttavat suuria ongelmia vastustajien puolustuksille. Åland United on myös erinomainen erikoistilannejoukkue, kuten aiempinakin kausina.

Ahvenanmaalaisryhmä hallitsee varmasti kenttätapahtumia, mutta PK-35 pyrkii vastaiskuilla iskemään tiloihin, joita vieraiden voimakkaasti nousevien laitapuolustajien selustaan jää.

PK-35 – Åland United on myös Ruudun viikon ottelu.

Varttia myöhemmin tuomari viheltää pilliinsä Väre Areenalla Kuopiossa. Hallitseva mestari KuPS saa vastaansa viime kauden hopeamitalistin HJK:n. Joukkueet ovat myös nyt sarjataulukossa ensimmäisenä ja toisena.

KuPSin hurja hyökkäysarsenaali on viljellyt tuhoa juuri siihen tapaan kuin olettaa saattaa. Kovinkaan moni joukkue ei ole pystynyt asettamaan kuopiolaisten uudistunutta puolustusta vielä puntariin. HJK kykenee varmasti tähän, vaikka ryhmässä onkin jonkin verran loukkaantumisia myös profiilipelaajien saralla.

Nuoret pelaajat ovat helsinkiläisjoukkueessa vastanneet kuitenkin huutoon ja HJK on avauskierroksen tappionsa jälkeen voittanut neljästi peräkkäin. KuPS on voittanut kauden kaikki pelinsä ja esiintynyt mestarin elkein.

Talvella joukkueen vahvuuteen saapunut brasilialainen Ana Paula Silva Santos on osoittanut jo ensimmäisillä kierroksilla, että hän tuo ehdottomasti lisäarvoa kuopiolaisten jo ennestään vahvaan hyökkäykseen. Siinä, missä fyysisesti äärimmäisen vahvat Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli pystyvät pelaamaan laadukkaasti myös selkä maalia päin, Silva Santos luo uhkaa kaukaakin lähtevillä laukauksilla ja oivaltavilla syötöillään.

Oman mausteensa tuo todella dynaaminen ja nopea Anni Hartikainen, joka on pelannut hyökkäävämmässä roolissa kuin viime kaudella.

HJK lähtee otteluun varmasti normaalia puolustavammalla peli-ilmeellä, jossa huippukautta pelaava maalivahti Annika Laihanen on isossa roolissa. Samoin keskikentän rauhallisesti operoiva Linda Nyman, jotta vierasjoukkue kykenisi pitämään palloa ja löytämään väyliä vastaiskuihin. KuPS on kuitenkin kotikentällään suosikki myös kärkikamppailuun.

KuPS – HJK on nähtävissä myös Ylen kanavilta.

Kuudes ottelukierros huipentuu Myyrmäessä, kun PK-35 Vantaa ja HPS kohtaavat kello 17.00. Kaksi mitalitaisteluun povattua joukkuetta, joten kamppailusta tulee varmasti kova.

Kotijoukkue on kärsinyt loukkaantumishuolista alkukaudesta ja vaihtopenkille asti ei ole liian monia vaihtoehtoja saatu jalkeille. Viikko sitten PK-35 Vantaa sai TPS:n kustannuksella avattua maalitilinsä kotikentällään, kun kapteeni Sanna Saarinen ja Roosa Toivanen osuivat.

Turkulaiset osuivat kuitenkin myös kahdesti ja pisteet jaettiin. 2-2-tasoitus Jenni Rannuksen toimesta valittiin myös yleisön äänestyksellä kierroksen hienommaksi osumaksi.

HPS lähtee tappio niskassaan kuudennelle kierrokselle. HJK piti pisteet Bolt Arenalla 1-0-voitollaan. Myös Paloheinän joukkueella oli omat paikkansa ja HPS lähti jo talvelta tutulla ilmeellään rohkeasti ja suoraviivaisesti hyökkäämään.

Tätä nähdään varmasti myös Myyrmäen jalkapallostadionilla. Elli-Noora Kainulainen ja Oona Jääskeläinen esimerkiksi pitävät varmasti vantaalaisten puolustusta kiireisenä.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Search