Hyppää sisältöön

Mestaruussarja ja Haastajasarja alkavat – ketkä juhlivat tänä syksynä?

08.09.2022

Syksy on kotimaisen jalkapalloilun saralla ratkaisujen aikaa. Subway Kansallisen Liigan Mestaruussarja ja Haastajasarja alkavat kutkuttavista lähtöasetelmista.

Runkosarja on takana ja maajoukkueikkunakin ohi. Lukuisat Subway Kansallisen Liigan pelaajat ovat palanneet seurojensa vahvuuteen, kun ratkaisuhetket ovat käsillä.

Perjantaina 9. syyskuuta Mestaruussarja pyörähtää käyntiin, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Myyrmäkeen PK-35:n.

Kolmantena sarjassa oleva kotijoukkue on vakaasti mitalitaistelussa mukana. Vieraat Pihlajamäestä ovat pelanneet tasapainoisen kauden ja kykenevät varmasti kiusaamaan niin vantaalaisia kuin muitakin mitalisuosikkeja myös Mestaruussarjassa.

Lauantaina 10. syyskuuta käynnistyy myös Haastajasarja. Klaukkalan nurmella kotijoukkue NJS kohtaa FC Hongan. Molemmilla on mollivoittoinen runkosarjan päätöskierros alla.

Espoolaiset hävisivät suurinumeroisesti Ahvenanmaalla Åland Unitedille ja NJS koki puolestaan Oulussa putoamistaiston kannalta merkittävän takaiskun. Suoran putoajan paikalta irtaantuminen vaatii nyt kuuden pisteen etumatkan kuromisen.

Haastajasarjan toinen peli avauskierroksella on ONS-Ilves. Kumpikin joukkue pääsee hyvistä lähtökohdista kamppailuun.

Ratinassa vietetyn Superpäivän päätteeksi Ilves voitti Mestaruussarjaan yltäneen HPS:n peräti 4–0. ONS sai helpotusta omaan tilanteeseensa, kun etumatka suoran putoajan paikkaan kasvoi. Nyt oululaiset voivat ainakin himpun vapautuneemmin lähteä Haastajasarjan koitoksiin. Huomioitavaa on kuitenkin, että ONS ja NJS kohtaavat vielä kahdesti.

Sunnuntaina kierros huipentuu Mestaruussarjan puolella. Aluksi sarjakakkonen HJK saa vieraakseen Åland Unitedin. Kahden huippujoukkueen kohtaaminen on varmasti upea näytös.

Helsinkiläiset ovat osoittaneet vahvaa syysvirettä, kun sairaslistakin on lyhentynyt. Tästä osoituksena runkosarjan päätöskierroksen vierasvoitto Kuopiosta. Mestaruustaistelu heräsi toden teolla uudelleen henkiin.

Åland United ei varmasti täysin ole tyytyväinen kauteensa, mutta myös ahvenanmaalaiset ovat kärsineet jossain määrin loukkaantumisista. Bolt Arenalla nähdään tuima taistelu pisteistä kahden mitalitaistelussa olevan joukkueen välillä.

Hallitseva mestari ja sarjaa johtava KuPS kohtaa kotikentällään Väre Areenalla HPS:n. Runkosarjan päätöskierros toi mestaruustaisteluun eloa, mutta kuopiolaiset ovat edelleen vahvoilla. Myös Mestarien liigan toisen kierroksen kaksiosainen ottelu itävaltalaista SKN St. Pölteniä vastaan siintää syyskuun loppupuolella.

Sunnuntaina hienon kauden pelannut HPS lähtee selkeästi haastajana Kuopiossa peliin, mutta helsinkiläiset ovat kyenneet aiheuttamaan tälläkin kaudella lukuisia kertoja ongelmia myös kärkijoukkueille.

Kuinka pelataan?

Mestaruussarjassa pelaavat KuPS, HJK, PK-35 Vantaa, Åland United, PK-35 ja HPS kohtaavat toisensa kertaalleen. Runkosarjassa parhaiten sijoittuneet (KuPS, HJK ja PK-35 Vantaa) omaavat kotiedun eli kolme kamppailua kotikentällään. Loput kolme ryhmää pelaavat sen sijaan kolmesti vieraissa.

Haastajasarjassa pelaavat Ilves, FC Honka, ONS ja NJS kohtaavat toisensa kahdesti. Kukin joukkue saa siis kolme kamppailua kotikentälleen.

Toiseksi viimeiseksi sijoittunut karsii Naisten Ykkösessä tällä kaudella toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. Ykkösen voittaja nousee suoraan Subway Kansalliseen Liigaan kaudeksi 2023 ja vastavuoroisesti Haastajasarjan jälkeen viimeisenä oleva putoaa suoraan Ykköseen.

Mestaruussarjan otteluohjelma

9.9. PK-35 Vantaa – PK-35
11.9. HJK – Åland United
11.9. KuPS – HPS
16.9. PK-35 Vantaa – KuPS
17.9. PK-35 – Åland United
17.9. HPS – HJK
24.9. KuPS – PK-35
24.9. Åland United – HPS
24.9. HJK – PK-35 Vantaa
15.10. Åland United – KuPS
15.10. HPS – PK-35 Vantaa
16.10. HJK – PK-35
22.10. PK-35 – HPS
22.10. PK-35 Vantaa – Åland United
22.10. KuPS – HJK

Haastajasarjan otteluohjelma

10.9. NJS – FC Honka
10.9. ONS – Ilves
17.9. NJS – ONS
17.9. FC Honka – Ilves
24.9. ONS – FC Honka
24.9. Ilves – NJS
30.9. FC Honka – NJS
1.10. Ilves – ONS
15.10. FC Honka – ONS
15.10. NJS – Ilves
22.10. Ilves – FC Honka
22.10. ONS – NJS

Alkamisajat ja muut lisätiedot Mestaruussarjan ja Haastajasarjan otteluista löydät tästä.

Kuva: Mira Lönnqvist

Search