ONS pelaa Subway Kansallisessa Liigassa myös kaudella 2023

30.10.2022

ONS varmisti sunnuntaina sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi. PKKU esiintyi Oulussa vahvasti, mutta oululaisjoukkueen rutiini oli tällä kertaa liikaa.

Sunnuntain ratkaisevaan liigakarsintaan lähdettiin varsin selvistä lähtökohdista. ONS haki Keravalta 3-0-vierasvoiton, joten PKKU oli todella tiukan paikan edessä.

Tilannetta ei PKKU:n kannalta sunnuntaina missään tapauksessa helpottanut, että avausmaalin viimeisteli kotijoukkue. Inka Sarjanoja osoitti jälleen kerran huimaa potentiaaliaan. Upea yksilösuoritus ja pallo tarkasti takakulmaan.

PKKU ei luovuttanut kotikentällään, vaikka koki takaiskuja, eikä se tehnyt sitä nytkään. Vain viisi minuuttia ONS-maalin jälkeen peli olikin tasan. PKKU sai kulmapotkun ja Sofia Jahnukainen lähetti keskityksen maalille.

Liina Tervo kurotti hienosti kahden kotijoukkueen pelaajan pihdeistä palloon ja ohjasi pelivälineen ohi ONS-maalivahti Iina Rautiaisen. Maali PKKU:n ensimmäinen otteluparissa.

Tasalukemista lähdettiin myös tauolle. Kupletin juoni oli selvä. PKKU tarvitsi vähintään kolmen maalin voiton, jotta unelma jatko-ottelusta eläisi.

Alku oli erittäin lupaava. Mahtavan ottelun pelannut Tervo nousi vasenta laitaa pitkin ja pääsi lopulta itse päättämään tilanteen maalin edustalle syntyneen hässäkän päätteeksi.

PKKU heräsi tosissaan taisteluun liigapaikasta. Vieraiden juhlat kestivät kuitenkin alle 10 minuuttia. Sarjanoja vei pallon vasemmalle jalalleen PKKU:n rangaistusalueen kulmassa. Juonikas laituri ei kuitenkaan laukonut vaan laittoi nerokkaan pienen syötön puolustuslinjan selustaan.

Sara Sievistö pääsi tekopaikkaan ja ONSin paras maalintekijä ei erehtynyt. Peli tasan 2-2.

PKKU haki vimmatusti lisämaaleja, mutta ONS pelasi rutinoituneesti ja piti tasoituksensa jälkeen kamppailun näpeissään. Lopulta kotiyleisö pääsi sarjapaikan lisäksi tuulettamaan voittoa.

ONS lähti terävään vastaiskuun. Sarjanoja jälleen kerran alustamassa ja Sievistö päättämässä. Loppulukemat Oulussa 3-2 ja ONS jatkaa pääsarjatasolla myös ensi kaudella.

Ykkösen mestari TPS nousee takaisin liigaan. NJS sen sijaan pelaa ensi kaudella jälleen Ykkösessä.

PKKU on esiintynyt nousevalla trendillä Ykkösessä jo kaksi kautta putkeen. Ensi kaudella joukkue lähtee varmasti jälleen astetta valmiimpana liigaunelmansa perään.

Onnea ONS ja kiitos otteluparista PKKU! Tsemppiä tulevaan molemmille!

Kuva: Juhani Järvenpää