Hyppää sisältöön

Otteluennakko: HPS matkaa pistejahtiin Harjulle

24.08.2021

Keskiviikkoiltana pelataan yksi ottelu Subway Kansallista Liigaa, kun JyPK ja HPS ottavat toisistaan mittaa harjulla. Ottelu alkaa kello 19.00.

HPS matkaa keskiviikkoiltana Harjulle JyPK:n vieraaksi toiseksi viimeiseen runkosarjaotteluun. Kotijoukkue alkaa olla tiukassa paikassa, sillä alemman loppusarjan lisäksi jäljellä on enää kaksi runkosarjaottelua. Jyväskyläiset ovat 11 pistettä jäljessä keskiviikkoillan vierastaan HPS:a. Taistelu sarjassa säilymisestä olisi aloitettava viimeistään nyt, jotta mahdollisuudet sarjapaikkaan pysyvät millään lailla realistisina.

HPS menetti viime kierroksen tappionsa myötä mahdollisuuden taistella paikasta ylemmässä loppusarjassa. Varmaa tässä kohtaa on myös se, että HPS tulee päättämään runkosarjan karsijan paikalla toiseksi viimeisenä, sillä edellä olevat Ilves ja PK-35 ovat seitsemän pistettä edellä.

Molemmilla alla hyvät ottelut

Kotijoukkue JyPK pelasi viime viikonloppuna ehkä kauden parhaan ottelunsa PK-35:ttä vastaan. Varsinkin ottelun toinen puoliaika oli jyväskyläisiltä varsin kelvollinen esitys. JyPK onnistui pitämään palloa, mutta joukkueella oli vaikeuksia rakentaa kunnollisia maalipaikkoja. Muutama keskitys laskeutui vastustajan boksiin mukavasti, mutta ajoitukset eivät olleet kohdillaan eikä palloa saatu maaliverkkoihin asti. Pelin edetessä pidemmälle JyPK:n puolustus alkoi rakoilla ja parhaat paikat syntyivät PK-35:lle JyPK:n omassa päässä. Ottelusta jäi kuitenkin erityisesti pallonhallintaan liittyen paljon evästä keskiviikon otteluun.

Vaikka JyPK hakee edelleen kauden avauspisteitään, joukkueen sisällä luotto omaan tekemiseen on säilynyt. Keskikenttäpelaaja Riikka Lilja uskoo, että myös pistetili aukeaa keskiviikkona Harjulla.

– Joukkueessa on ollut hyvä ilmapiiri ja luotamme edelleen omaan tekemiseemme. Minulla on luottavainen fiilis siitä, että lähdemme hakemaan kauden avauspisteet kotikentältämme harjulta, Lilja kertoo.

Myös HPS:lla on takanaan viikonlopulta tappio, niin ikään yhdellä kauden parhaista pelisuorituksista. HPS pelasi sarjakakkosta TiPS:a vastaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mikä näkyi myös tilanteina kummassakin päässä. Vantaalaiset pitivät palloa, mutta HPS:n puolustus oli tiivis ja vastahyökkäykset teräviä. Helsinkiläisillä olisi ollut paikat voittoonkin, mutta kärkijoukkue TiPS ansaitsi voittonsa.

HPS:lla on ollut tapana pelata hyvin nimenomaan ennakkoon kovia joukkueita vastaan. Helsinkiläisillä on kova työmoraali kentällä ja niin kuin nousijajoukkueet usein ovat tehneet, HPS on usein yllättänyt. Vaikeuksia on kuitenkin ollut ennakkoon tasaisemmiksi arvioiduissa otteluissa. Putoamistaiston kannalta olisi kuitenkin helsinkiläisille äärimmäisen tärkeää, että HPS ottaisi pisteitä myös näistä otteluista – niitä nimittäin on loppukaudella edessä loppusarjassa. Periaatteessa HPS on osoittanut kauden aikana, että pystyy voittamaan minkä tahansa joukkueen, mutta potentiaali pitää saada myös konkretisoitumaan pisteiksi.

Search