PKKU liigakarsintojen avausosassa selvään voittoon

18.10.2023

Liigakarsintojen avausosa pelattiin Keravalla keskiviikkona. PKKU sai vieraakseen TPS:n. Viime kaudella karsinnoissa pettymään joutunut kotijoukkue esiintyi erittäin vahvasti.

Subway Kansallisen Liigan kaudesta on jäljellä vielä liigakarsinnat. TPS pyrkii säilyttämään sarjapaikkansa ja PKKU janoaa nousua jo toista vuotta putkeen karsintojen kautta. Keskiviikkona joukkueet kohtasivat ensimmäisessä osaottelussa.

PKKU voitti kamppailun lukemin 4-1 ja otti samalla toistaiseksi vahvahkon otteen pääsarjapaikasta kaudelle 2024.

PKKU aloitti kotiottelunsa Kalevan Urheilupuistossa todella aktiivisesti. Avauskymppiä joukkue hallitsi varsin suvereenisti.

Kotijoukkue sai ensimmäisen jakson aikana luotua lukuisia maalitilanteita aina hukattavaksi asti. Kolmesti PKKU kuitenkin onnistui. Erinomaisen puoliajan pelannut Sofia Jahnukainen esitteli vasemman jalkansa laukausta kahdesti.

13. minuutilla hän sijoitti pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta oikeaan alakulmaan. Vajaata varttia myöhemmin Jahnukainen pääsi irtoamaan TPS-puolustukselta ja tykitti pallon maalin kattoon.

Jahnukaisen osumien välissä Saija Östlund kävi tuikkaamassa kulmapotkun jälkitilanteesta osuman turkulaisilla.

Avausnelivitosen viimeisen maalin teki Laura Hillberg vain pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Hän pääsi rangaistusalueen sisältä ruuhkatilanteesta tökkäämään pallon verkkoon.

Toiselle jaksolle TPS tuli pirteämpänä ja aggressiivisempana varsinkin avaushetkille. Reilun tunnin kohdalla kotijoukkue kaatoi kuitenkin kylmää vettä turkulaisten niskaan.

Pallo vietiin pilkulle ja myös Laura Hillberg pääsi liittymään Jahnukaisen seuraksi kahden maalin -kerhoon.

PKKU otti kotiyleisönsä edessä 4-1-voiton ja tiukan otteen avausosan jälkeen liigapaikasta kaudelle 2024.

Keskiviikkona kotijoukkue oli selvästi edellä, ja sillä oli paikkoja tehdä enemmänkin kuin neljä osumaa. Inkeri Niemi TPS-maalilla pelasi kelpopelin ja kolisi pallo myös turkulaisten maalin kehikoissa.

Lopullinen ratkaisu nähdään tulevana lauantaina 21. lokakuuta kello 15.00 Veritas Stadionilla. Liigakarsinnoissa ei ole vierasmaalisääntöä eli jokainen maali on samanarvoinen.