Hyppää sisältöön

PKKU nousee pääsarjaan – TPS:n kiri jäi vajaaksi

21.10.2023

Subway Kansallisen Liigan kauden viimeinen peli kamppailtiin Turun Veritas Stadionilla. Liigakarsintojen toisessa osaottelussa PKKU pääsi juhlimaan nousua Subway Kansalliseen Liigaan kaudeksi 2024.

Viime keskiviikkona PKKU oli selvästi turkulaisjoukkuetta edellä Keravalla pelatussa liigakarsintojen avausosassa. Sofia Jahnukaisen ja Laura Hillbergin maaleilla joukkue pääsi Veritas Stadionin otteluun 4-1-voitto turvanaan.

Toisen osan avausnelivitonen kulki pitkälti TPS-komennossa. Turkulaiset hallitsivat varsinkin ensimmäistä kaksikymmenminuuttista. Kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt murtautumaan juurikaan maalipaikoille.

PKKU pelasi selvästi puolustavammin kuin kotonaan ja vetäytyi nopeasti puolustusmuotoonsa, kun TPS sai pallonhallinnan itselleen.

Kertaalleen kotijoukkue kuitenkin onnistui. Saija Östlundin vapaapotku paukahti reilun 20. peliminuutin kohdalla ensin muuriin, mutta hän seurasi tilanteen loppuun. Keskitys maalille ja Heidi Leppämäki puski TPS:n edelle.

Tämän jälkeen myös PKKU alkoi hanakammin iskemään painetta turkulaistenkin puolustusalueelle. Varsinkin oikean laidan kautta vierasjoukkue pääsi alueelle ja kykeni hankkimaan vähintään vapaapotkuja ja tätä kautta vähentämään uhkaa omalla alueellaan.

TPS joutui avausjakson loppua kohden turvautumaan lähinnä pitkiin palloihin, joilla ei PKKU-puolustukselle ongelmia aiheutunut.

Toisen puoliajan avausminuuteilla riitti heti draamaa. TPS sai sivuvapaapotkun, jonka lähetti PKKU-maalille Netta Laasio. Ensimmäisenä palloon pääsi turkulaisten keskuspuolustaja Sanna Porali. Kotijoukkueen ja kotiyleisön mielestä pallo ylitti kokonaisuudessaan maaliviivan, mutta ottelun tuomaristo oli toista mieltä. Peli jatkui tilanteessa 1-0.

Kamppailu jatkui varsin samanhenkisenä. TPS piti palloa, mutta sillä oli vaikeuksia luoda maalitilanteita matalassa blokissa pelannutta vierasjoukkuetta vastaan. PKKU sai myös toisen nelivitosen edetessä jatkuvasti vaarallisempia mahdollisuuksia vastaiskuihin.

TPS:n kiri jäi vajaaksi ja PKKU:n organisoitu puolustus piti kotijoukkueen poissa maalipaikoilta.

Ottelu päättyi turkulaisten voittolukemiin 1-0 ja näin yhteismaalit PKKU:n hyväksi 4-2.

PKKU pelaa siis Subway Kansallista Liigaa kaudella 2024. TPS:n kohtalona on pudota Naisten Ykköseen.

Artikkelikuva: Janne Hirvensalo

Search