Hyppää sisältöön

Sinä muutat urheilua

12.04.2023

Kasvua, yleisöennätyksiä, uusia kohderyhmiä. Iloa, riemua, uutta energiaa. Kiihtyvää kilpailua ja pelinopeutta.

Tätä kaikkea olemme nähneet eurooppalaisessa jalkapallossa naisten puolella viime vuosina. Olemme nähneet samoja tunteita, kasvua ja iloa myös Suomessa. Silti meillä on mahdollisuus yhä parempaan.

Jalkapallon naisten pääsarja Subway Kansallinen Liiga tuo jalkapalloyhteisöön uuden yleisön ja uudet kohderyhmät: lapsiperheet, juniorit sekä liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneet naiset.

Uskomme, että kaikki voittavat, kun onnistumme nyt alkavalla kaudella entistä paremmin: seurat saavat uusia kannattajia, urheilumediat uusia lukijoita ja lapset sekä nuoret saavat uusia esikuvia ja unelmia. Olemme yhteisellä asialla, ja voimme yhdessä tehdä urheilusta entistä parempaa.

Osana yhteiskunnallista hyvinvointia

Jalkapallo naisten lajina on yksi maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista.

Samanarvoisuuden, yhtäläisten oikeuksien ja mahdollisuuksien rakentuminen jalkapallokentällä ovat kokoaan isompia asioita koko yhteiskunnalle.

Yhteiskunnalle, jossa joka kolmas nuori nainen kärsii mielenterveyden ongelmista ja vain yksi kuudesta liikkuu tarpeeksi arjessaan.

Kasvavista pelaajamääristä huolimatta naisten joukkueurheilun perusasioissa on vielä tekemistä. Pelaajien arjessa ja oikeuksissa on vielä tekemistä.

Jalkapallo naisten lajina tarvitsee lisää puolestapuhujia, kannattajia, tulevaisuuden rakentajia.

Se tarvitsee lisää keskustelua, lisää aitoutta, lisää tekoja. Lisää työtä.

Se tarvitsee mukaan sinut.

Siksi kauden 2023 aikana Subway Kansallisessa Liigassa kutsumme sinua muuttamaan urheilua kanssamme.

Kohti modernia huippu-urheilua

Kauden aikana keskustelemme uudistuvasta jalkapallokulttuurista mm. podcast-jaksoissa. Tuomme sitä esiin pelaajien äänellä. Edistämme samanarvoisuutta hyväntekeväisyystempausten kautta eri paikkakunnilla.

Myös viime vuonna lanseerattu Tulevaisuuden tähdet -ohjelma keräsi ensimmäisellä kaudellaan yli 100 juniorijoukkuetta eri alueilta Suomessa liittymään paikallisen naisten edustusjoukkueen verkostoon.

Tänä vuonna jatkuvan ohjelman kautta haluamme tarjota konkreettisia esikuvia, jalkapallon kipinää ja unelmoiden syttymistä entistä suuremmalle juniorijoukolle. Puolipäiväiset ohjelmakoordinaattorit viidellä paikkakunnalla tekevät hartiavoimin töitä kunnianhimoisten tavoitteiden eteen.

Jalkapallon naisten pääsarjan, Subway Kansallisen Liigan, 52. kausi käynnistyy energisempänä kuin koskaan. Ensimmäistä kertaa olemme avanneet julkisesti myös liigaseurojen kokonais- ja pelaajabudjetit. Tämä lisätköön avoimuutta ja läpinäkyvyyttä keskusteluun naisten joukkueurheilun taloudellisesta kehityksestä.

Kiitos, että olet mukana rakentamassa kanssamme modernimpaa huippu-urheilua. Yhdessä voimme luoda uusia unelmia, yhdessä voimme muuttaa urheilua.

Tervetuloa mukaan,
Subway Kansallinen Liiga

Search