Hyppää sisältöön

Sopimusuutisia Ahvenanmaalta – Steve Beeks jatkaa ja uusi pelaaja mukaan ryhmään

11.08.2022

Åland United on solminut päävalmentajansa Steve Beeksin kanssa jatkosopimuksen. Lisäksi joukkue teki uuden hankinnan hyökkäykseen.

Tällä hetkellä Subway Kansallisessa Liigassa neljäntenä oleva Åland United julkisti torstaina päävalmentaja Steve Beeksin jatkosopimuksen.

Englantilaisluotsi jatkaa ahvenanmaalaisten peräsimessä seuraavat kaksi kautta. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2025.

– Tämä puolentoista vuoden ajanjakso on ollut menestyksekäs ja hauska. Åland Unitedissa on ensiluokkainen työympäristö, joten olen onnellinen voituani jatkaa sopimustani, Beeks kertoo.

– Olen nauttinut olostani täällä ja yhteistyö pelaajien kanssa on sujunut loistavasti. Tämän kauden aikana on vielä paljon pelattavaa ja odotan innolla nyt myös seuraavia kausia.

Åland United on tottunut menestymään ja sitä myös Beeks odottaa tulevaisuudelta. Englantilaisvalmentaja painottaa kuitenkin, että naisten jalkapalloilu elää todellista murrosvaihetta.

– Pelillinen taso kasvaa hurjalla vauhdilla ja samalla toki myös vaatimustaso. Valmensin täällä viimeksi reilut kymmenen vuotta sitten ja ammattimaisuutta on liki mahdoton verrata edes nykypäivään.

– Tuolloin oli muutama joukkue, joissa oli kokopäiväisiä ammattivalmentajia. Nykyään kaikilla joukkueet ovat organisoituja ja esimerkiksi pelaajien kuntopuoli on ottanut suuren loikan.

Beeksin mukaan Kuopion Palloseura on tällä hetkellä selvästi edellä muita joukkueita. Hänen mielestään on nyt Åland Unitedin, HJK:n ja kaikkien muidenkin joukkueiden tehtävä kuroa tuota etumatkaa umpeen.

– He ovat asettaneet tälle sarjalle erinomaiset laatustandardit, joihin muidenkin tulee pyrkiä. Tällä kaudella emme ole vielä tarpeeksi lähellä.

Beeks korostaa, että juuri tällainen asetelman tulee ollakin. Ei pelkästään kärjessä, vaan nykyisten keskikastissa majailevien joukkueiden pyrkiessä saavuttamaan esimerkiksi Åland Unitedia.

– Suomalainen naisjalkapallo näyttää tällä hetkellä todella jännittävältä. Sarjassa on valtavasti nuoria huippupelaajia ja tämä on hieno liiga myös tulevaisuudessa.

Ahvenanmaalaisryhmän tavoite on käytännössä aina ollut mestaruus ja niin oli tälläkin kaudella. Ero kärkijoukkueeseen, KuPS:aan on venähtänyt kuitenkin jo 17 pisteen mittaiseksi.

Beeksin mielestä sarjassa on vielä paljon pelattavaa ja tavoitteita. Vielä Åland United ei käännä katseitaan pelkästään Suomen Cupin finaaliin, joka pelataan lokakuun alussa HJK:ta vastaan.

– Täällä suhtaudutaan mitaleihin varsin intohimoisesti. Minulla kesti jo silloin aikanaan totutella siihen, että esimerkiksi hopean tavoittelulla on niin suuri merkitys. Englannissa ei ole tällaista mitalikulttuuria jalkapallossa.

– Olen nyt sen verran vuosien saatossa jo suomalaistunut, että hopean ja pronssin tavoitteluista on tullut itsellenikin entistä merkittävämpiä asioita. Kulta lienee tämän kauden osalta jo saavuttamattomissa, mutta kahdesta himmeämmästä mitalista on vielä taisteltavaa.

Englantilaisvalmentaja toteaa, että mitalit ovat tärkeitä seuralle ja esimerkiksi sponsoreille. Cupin finaali on siis tällä hetkellä vielä ainoastaan hieno palkinto ja päämäärä loppusyksylle. Åland United on voittanut Suomen Cupin kahdesti peräkkäin ja Beeksin mielestä saavutus olisi mieletön, jos joukkue kykenisi voittamaan kolmesti putkeen. Sitä ennen kaikki toiminta tähtää mitalisijoille murtautumiseen.

Hyökkääjätilanne

Åland United julkaisi lisäksi uuden hankinnan hyökkäyspäähänsä. Tanskalaispelaaja Rebekka Frost Frederiksen liittyy joukkueen vahvuuteen ja on mahdollisesti käytettävissä jo lauantain Ilves-ottelussa Wiklöf Holding Arenalla.

20-vuotias Frederiksen on pelannut viimeiset vuodet maansa pääsarjajoukkueessa Fortuna Hjørringissä. Tanskalaisseura on ollut varsin tuttu vieras myös Mestarien liigassa. Frederiksenin sopimus kattaa ainakin tämän kauden loppuun.

Ahvenanmaalaisten urheilutoimenjohtaja Mikael Virta kertoi lisäksi hienoja uutisia Dana Leskisen terveystilanteesta. HPS-ottelussa nilkkansa loukannut hyökkääjä tekee töitä paluunsa eteen.

Vamman laatu ei Virran mukaan ollut aivan sellainen, jota aluksi pelättiin. Leskinen ei vielä täysipainoisesti harjoittele joukkueen mukana, mutta treenaa muun muassa kuminauhojen kanssa ja aikoo olla pelikunnossa lokakuussa, kun Åland United kohtaa HJK:n Suomen Cupin finaalissa.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search