Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga käynnistyy 17. huhtikuuta

27.01.2021

50 vuotta täyttävän naisten pääsarjan otteluohjelma kaudelle 2021 on julkaistu. Kausi käynnistyy lauantaina 17. huhtikuuta ja on suunniteltu päättymään lokakuun toisena viikonloppuna (9.-10. lokakuuta). Samaan aikaan on julkaistu myös Veikkausliigan ja Miesten Ykkösen otteluohjelma kaudelle 2021.

Tulevalla kaudella Kansallisen Liigan sarjajärjestelmä palaa malliin, joka oli käytössä ennen poikkeuksellisesti pelattua kautta 2020.

Sarjajärjestelmän mukaisesti huhtikuusta elokuun loppuun pelataan kymmenen joukkueen runkosarja, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan runkosarjasijoitusten perusteella.

Kausi alkaa lauantaina 17. huhtikuuta ja runkosarja päättyy lauantaina 28. elokuuta. Jatkosarjat käynnistyvät syyskuun alussa ja päätöskierrokset pelataan viikonloppuna 9.-10. lokakuuta. Jatkosarjojen otteluohjelmat julkaistaan runkosarjan päättymisen jälkeen.

Kaikki kauden 2021 ottelut ovat tuttuun tapaan nähtävissä Ruutu+ -palvelusta.

Juhlakauteen vastuullisuus edellä

Huhtikuun puolivälissä alkava Kansallinen Liiga pyritään viemään läpi mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, minkä johdosta kausi on tiiviimpi kuin aiempina vuosina. Huhtikuun puolivälistä lokakuun alkupuolelle kestävään sarjaan on silti jätetty tilaa mahdollisille koronaviruksesta johtuville ottelusiirroille.

– Viime vuonna jalkapallon pääsarjoissa onnistuimme toteuttamaan turvallisia ja vastuullisia ottelutapahtumia ja viemään kaudet läpi alusta loppuun. Vastuullisuus on meidän prioriteetti numero 1 tänäkin vuonna, sanoo Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

– Juhlimme tulevalla kaudella myös 50-vuotista naisten pääsarjaa. Jalkapallon ovet ovat tänä päivänä auki kaikille, ja juhlavuonna katseemme on vahvasti näissä mahdollisuuksissa, Pihlaja taustoittaa.

Lisätiedot: Kehityspäällikkö Heidi Pihlaja, heidi.pihlaja(at)palloliitto.fi, 040 843 2370

Search