Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga suosittelee koronarokotuksen ottamista

26.08.2021

Subway Kansallinen Liiga yhdessä Palloliiton ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa suosittelee täyden koronarokotussuojan hankkimista. Väestön korkea rokotekattavuus mahdollistaa täysipainoisen ottelutapahtumien järjestämisen, kilpailujen pelaamisen, harrastamisen jatkumisen sekä seurojen ja ammattipelaajien toimeentulon turvaamisen.

Valtioneuvosto ja THL suosittelevat koronarokotuksen ottamista. THL:n mukaan täysi rokotesarja (2 rokotetta) antaa hyvän suojan koronavirustautia vastaan ja suoja vakavaa tautimuotoa vastaan on hyvä. Jalkapallon, seurojen ja pelaajien kannalta kattava väestön rokotesuoja mahdollistaa tapahtumien terveysturvallisen täysipainoisen järjestämisen.

Lisäksi hyvä rokotekattavuus antaa jalkapallon harrastajille lapsista aikuisiin mahdollisuuden jatkaa merkityksellistä harrastamista ja henkisen sekä fyysisen hyvinvoinnin ylläpitoa ja edistämistä.

THL suosittelee koronavirusrokotusta Suomessa tällä hetkellä kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Täysi koronarokotussarja (2 rokotetta) vähentää THL:n mukaan altistumisen riskiä merkittävästi.

Myös Palloliitto ja Jalkapallon Pelaajayhdistys julkaisivat myönteisen kantansa rokotuksiin. Rokotekattavuus mahdollistaa jalkapallosarjojen pelaamisen suunnitellusti ja futsalsarjat on mahdollista pelata ohjelman mukaisesti ja terveysturvallisissa olosuhteissa.

THL:n mukaan koronarokotus vähentää koronaviruksen erittymistä merkittävästi ja ehkäisee viruksen tarttumista ihmisestä toiseen. Rokotus ei kuitenkaan estä tartuntoja kokonaan. Siksi on tärkeää, että noudatat varotoimia, kun tapaat rokottamattomia ihmisiä tai ihmisiä, joilla on suurentunut riski saada vakava koronavirustauti. Kun käytät maskia ja pidät etäisyyttä, suojaat heitä tartunnalta.

Seuraa myös Subway Kansallisen Liigan otteluissa tapahtumajärjestäjän ohjeita terveysturvallisen tapahtuman toteuttamiseksi.

Lähde: THL

Lue myös Pelaajayhdistyksen kannanotto: https://www.jpy.fi/fi/uutiset/pelaajayhdistys-suosittelee-pelaajille-koronarokotuksen-ottamista

Lue myös Palloliiton kannanotto: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliitto-suosittelee-koronarokotteen-ottamista

 

Search