Hyppää sisältöön

Tampereen Ilves sai vahvistuksen puolustukseensa Oulusta – Inari Salo uskoo uuden joukkueensa mahdollisuuksiin

28.02.2023

Inari Salo jätti Oulun tutut kuviot taakseen. Muutto Tampereelle ja Ilveksen keltaisen paidan pukeminen päälle ovat sujuneet hänen mukaansa loistavasti.

Jalkapallo ei ollut Inari Salolle, 20, rakkautta ensisilmäyksellä. Äiti ehdotti nuorelle tytölle jalkapalloilun aloittamista, mutta se ei aluksi tuntunut oikealta.

7-vuotiaan tytön lempiväri oli punainen ja ONS pelasi samanvärisissä paidoissa. Se riitti siinä kohtaa Inari Salolle, että hän suostui ainakin kokeilemaan.

Innostus kasvoi viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

– ONS:n kanssa matka jatkuikin monen vuoden ajan ja noin 14-vuotiaana huomasin, että olen tässä (jalkapallossa) ihan hyvä ja pelaaminen alkoi muuttua tavoitteellisemmaksi, muistelee Salo.

Nykyisin jalkapallo on Salon mukaan hänelle elämäntapa, josta olisi erittäin vaikea luopua.

Lempivärin kautta lähtenyt tie veikin lopulta pääsarjaan asti. Salo pelasi ONS-paidassa viime kaudella ensimmäisen sesonkinsa Subway Kansallisessa Liigassa.

Hänen mielestään kausi oli kokemattomalle ja nuorelle joukkueelle haastava, mutta silti opettavainen.

– Se oli hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan ja kehittämään omia taitoja kovassa ympäristössä. Tykkään oppia uusia asioita ja haastaa itseäni. Haluan olla periksiantamaton ja vahva kaksinkamppailussa.

Salo kuvailee itseään erittäin oppimisenhaluiseksi ihmiseksi, joka antaa sata prosenttia itsestään kaikessa, mihin lähtee mukaan.

Nyt nuori puolustaja on kenties vahvemmin uuden äärellä urheilullisesti kuin koskaan aiemmin. Koko uransa Oulussa pelannut Salo edustaa alkavalla kaudella Tampereen Ilvestä.

Hän on jo nyt erittäin tyytyväinen, että päätti haastaa itseään ja liittyä tamperelaisjoukkueen vahvuuteen.

– Olen viihtynyt todella hyvin ja päässyt nopeasti mukaan joukkueeseen. Tampere on ihastuttanut kaupunkina ja Ilveksessä on ollut minulle sopiva ympäristö harjoitella.

Puolustajan mielestä Ilveksellä on lupaava joukkue, joka on ehdottomasti yllätysvalmis. Nuoressa joukkueessa on Salon mukaan erinomainen ilmapiiri ja kaikki ovat todella sitoutuneita.

Ilveksen talvikausi on sujunut hänen mielestään hyvin ja potentiaalia yllättämään on ehdottomasti.

– Odotan innolla näkeväni mihin pystymme joukkueena yltämään, kun saamme pelin rullaamaan.

Itseltään Salo odottaa myös paljon. Hän haluaa kehittää fysiikkaansa ja pääsevänsä pelaajana uudelle tasolle. Salo kokee uudenlaisen harjoitteluympäristönkin pelkästään positiiviseksi asiaksi.

Subway Kansallisen Liigan kaudesta Salo odottaa kovatempoista ja tasaista. Hänen mielestään useampi joukkue on ottanut askeleita eteenpäin toiminnassaan.

Tulevaisuuden suhteen Salo etenee lajirakkauden näkökulmasta. Hän haluaa nauttia jalkapallosta ja auttaa uutta joukkuettaan saavuttamaan tavoitteensa.

Artikkelikuva: Joope Erkkilä

 

KATSO KAIKKI PELAAJASIIRROT

Search