Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma tuo esikuvat jälleen lähemmäksi junioripelaajia – ensimmäistä kertaa mukana myös kouluryhmät

18.03.2024

Subway Kansallinen Liiga käynnistyy perjantaina 12. huhtikuuta. Samalla jatkuu myös liigaseurojen yhteistyö nuorten pelaajien kanssa. Kaudelle 2022 lanseerattu Tulevaisuuden tähdet -ohjelma sitouttaa jälleen junioripelaajia lajiin, jalkapallokulttuuriin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin. Mukana on tänä vuonna kuusi pääsarjajoukkuetta.

Jatkuvasti kasvavien tyttöpelaajamäärien takia on tärkeää, että nuorilla on esikuvia, jotka ovat lähellä heitä. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta junioripelaajille halutaan tarjota esikuvia, yhteisö ja mahdollisuus tulla osaksi paikallisia seuroja sekä kotimaista huippujalkapalloa.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat juniorijoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin.

Tänä vuonna mukana on kuusi pääsarjajoukkuetta – FC Honka (Espoo), HJK (Helsinki), PK-35 (Helsinki), PK-35 Vantaa (Vantaa), PKKU (Tuusula ja Kerava) ja KuPS (Kuopio).

Viime vuoden Tulevaisuuden tähdet -ohjelma oli jälleen menestys. Mukana oli peräti 124 joukkuetta ja 3500 kävijää Subway Kansallisen Liigan otteluissa.

Mukana olleilta seuroilta on tullut myös paljon positiivista palautetta ohjelmasta ja sen merkityksestä junioripelaajille.

– Kokonaisuutena onnistunut ohjelma tuo kotimaan huiput lähelle juniorijalkapalloilijoita. Lasten näkökulmasta ohjelma on todella monipuolinen. Nähdään maksutta liigaotteluita, treenataan yhdessä esikuvien kanssa ja paljon muuta kivaa. Kaikki oheistoiminta ympärillä on myös suunniteltu ja toteutettu järkevästi. Meillä jäi tytöille PuiU:ssa erityisesti mieleen pelaajien harjoitusvierailut, sanoo Puistolan Urheilijat ry:n junioripäällikkö Otto Helin.

– Treeneissä sai mahtavia vinkkejä omaan pelaamiseen sellaisilta henkilöiltä, jotka televisiosta ja katsomosta käsin ovat kovin etäisiä pienelle, mutta omissa treeneissä sai ihailla tätä taitoa ja intohimoa ihan lähietäisyydeltä! PuiU:n tytöt kiittävät ohjelmasta ja hyppäävät taas kaudeksi 2024 innolla mukaan!

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan kutsutaan kaudella 2024 mukaan myös kouluryhmät. Tavoitteena tällä on saavuttaa tyttöjä entistä laajemmin ja innostaa myös heitä lajin pariin. Kouluyhteistyö on luonteva jatkumo ohjelmalle ja se auttaa sitouttamaan uusia kohderyhmiä paikallisiin liigaseuroihin sekä kotimaiseen huippujalkapalloon.

– Tulevaisuuden Tähdet -ohjelmalla on saatu merkittäviä tuloksia niin esikuvien luomisessa kuin myös liigan katsojamäärien kasvattamisessa. Tänä vuonna meillä on mahdollisuus tarjota ohjelma kuudelle liigajoukkueelle, ja on hienoa pystyä ensimmäistä kertaa laajentamaan ohjelmaa Vantaan sekä Tuusulan ja Keravan alueille, kertoo Kansallisen Liigan kehityspäällikkö Minna Kauppinen.

Osana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaa kuudelle pääsarjan seuralle tarjotaan palkkatuki puolipäiväisen ohjelmakoordinaattorin rekrytointiin.

Ohjelma alkaa virallisesti 2. huhtikuuta.

Ilmoita oma juniorijoukkueesi pääkaupunkiseudun, Keski-Uusimaan tai Kuopion lähialueilta mukaan ohjelmaan!

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Kuva: Juhani Järvenpää

Search