Hyppää sisältöön

Upeiden maalien avauskierros – KuPS ja PK-35 jyräsivät voittoihin, sarjanousija NJS avasi pistetilinsä

26.03.2022

Subway Kansallinen Liiga pyörähti käyntiin ja mihin tapaan! Lauantain otteluissa nähtiin runsaasti maaleja ja ennen kaikkea erittäin upeita sellaisia.

Kauden avausottelu pelattiin Kuopion Väre Areenalla, kun hallitsevan Suomen mestarin, KuPS:an vieraaksi saapui Ilves.

Päähuomion pelin alla vei sää. Kuopiossa oli varsin hurja keli pelata jalkapalloa. Voimakas tuuli ja lumisade toivat kamppailuun omat lisämausteensa.

Kotijoukkueelta puuttui kaksi nimekästä ulkomaalaisvahvistusta, kun niin Gentjana Rochi kuin Taryn Jakubowski olivat sivussa.

KuPS oli silti avausnelivitosella selvästi hallitseva osapuoli. Ottelun alkuhetkillä kuopiolaiset pääsivät murtautumaan muutamia kertoja molemmilta laidoilta, mutta niin Anni Hartikaisen kuin Oona Sirenin viimeiset kosketukset hyisellä tekonurmella jättivät toivomisen varaa.

Lopulta kauden avausmaalia ei tarvinnut kovin pitkään odotella. Kymmenisen minuuttia kellossa ja Aino Kröger päätti yrittää vahvalla vasemmalla jalallaan kaukaa. Pallo viuhui voimakkaassa myötätuulessa vastustamattomasti takakulmaan ohi Meri Hämäläisen.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Lavdije Begolli pääsi varsin helposti murtautumaan oikealta laidalta irti. Rangaistusalueen kulmasta lähtenyt nosto leijaili yli Hämäläisen, mutta jysähti tolppaan.

Hetkeä myöhemmin pallo löytyi kuitenkin jälleen tamperelaisten verkosta. Rajaheiton jälkitilanteesta Kröger pääsi kamppailemaan pallosta Ilveksen rangaistusalueella. Hän sai vasurinsa jälleen vapaaksi ja lähes identtinen huippulaukaus takakulmaan.

KuPS oli avausjaksolla selvästi parempi ja vei pelitapahtumia täysin, mutta Ilves taisteli vahvan vastustajan lisäksi myös epäsuosiollisia sääoloja vastaan. Tamperelaiset pelasivat erittäin hankalaan vastatuuleen.

Toisella puoliajalla se tilanne kääntyi ja Ilves pääsikin peliin paremmin mukaan. Tamperelaiset oikeastaan jopa hallitsivat toisen jakson alkuhetkiä, mutta Begolli repäisi vierasjoukkueelta niin sanotusti maton jalkojen alta.

KuPS pääsi nopeaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Begolli ampui pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta etukulmaan ja 3-0.

Ilves jatkoi silti taistelua ja vei peliä toistuvasti kohden kuopiolaisten maalia. Myötätuulen luomaa etua pääsi hyödyntämään ensimmäisenä Saana Tuomala. Laukaus todella kaukaa aiheutti yllättävän suuria ongelmia kotijoukkueen maalivahdille Vera Varikselle. Tämä sai lopulta kauhottua pallon yli päätyrajasta.

Sitten oli jälleen Begollin vuoro. Hän sai pallon vasemmalla reunustalla. Otti muutaman askeleen lähemmäksi rangaistusaluetta ja laukoi pallon tyylillä takakulmaan. Oikean jalan kutia ei sovi väheksyä, mutta Begolli sai aivan liian paljon tilaa ja aikaa Ilves-puolustukselta.

Tamperelaiset eivät kuitenkaan lähteneet kotimatkalle ilman kauden avausmaaliaan. Tuomalan toinen kaukopamaus upposi ohi Variksen. Todella tulinen kuti aivan vasempaan yläkulmaan.

Oikeastaan heti aloituksen jälkeen kotijoukkue kuitenkin kuittasi. Tikkurilan Palloseurasta Kuopioon siirtynyt Emmi Siren onnistui. Matala laukaus sujahti alakulmaan Hämäläisen käsien kautta.

Ilves pääsi toisella jaksolla paremmin peliin mukaan ja kykeni aiheuttamaan ongelmia KuPS:lle, mutta loppulukemat olivat kaikesta huolimatta vähintäänkin ansaitut.

PK-35 AVASI KAUTENSA HURJALLA TULOKSELLA – SARJANOUSIJA NJS AVASI HETI PISTETILINSÄ

Lauantain kaksi muuta ottelua pelattiin sisätiloissa hallien uumenissa, joten Kuopion ottelun kaltaisia sääilmiöitä ei nähty nurmella.

Sen sijaan upeat maalit jatkuivat läpi lauantain.

Espoossa kotijoukkue FC Honka jäi pahasti PK-35:n jalkoihin. Pelillisesti kamppailu oli varsin tasaväkinen, mutta tehoista vastasi vierasjoukkue. PK-35 nappasi kolme pistettä tyylipuhtaalla 4-0-voitolla.

Varsinkin avausjakso oli kotijoukkueelle murheellinen. PK-35 siirtyi vajaan vartin pelin jälkeen johtoon kulmapotkusta. Ensimmäisen tilanteen Honka-vahti Sonja Ferm vielä torjui, mutta jatkopallon iski sisään Nora Lehto.

PK-35:n hurjastelu erikoistilanteissa jatkui vain pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa kulmapotkun puski sisään Neea Hassinen.

Hongan kannalta avausnelivitosen melankolian kruunasi avainpelaaja Saara Lappalaisen loukkaantuminen, kun pelikellossa oli 28 minuuttia. Tilalle juoksi Senja Salo.

Espoolaiset pitivät palloa ja yrittivät varsinkin keskityksin luoda tilanteita, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toistuvasti toivomisen varaa. Hallinta oli varsin näennäistä ja sama kaava jatkui myös toisella puoliajalla.

Honka piti pelivälinettä ja PK-35 vastasi maaleista. Krista Hakala pääsi tekemään 3-0-maalin vauhdikkaan vastaiskun päätteeksi. Emilia Kupsanen teki loppulukemat nostamalla pallon boxin sisällä yli Fermin.

Vierasjoukkueelta todella tyylikäs kauden avaus. Hongan kannalta taas vaikutti, että juuri mikään ei onnistunut.

Helsingissä sen sijaan nähtiin pääsarjadebyytti, kun sarjanousija NJS haastoi HPS:n. Sama kaksikko kohtasi syksyllä liigakarsinnoissa ja tuolloin Helsingin Palloseura oli selvästi nurmijärveläisiä edellä.

Tällä kertaa kaava oli varsin toisenlainen. NJS tuli otteluun todella hurmioituneena. Rosa Wikström saikin kunnian viimeistellä seurahistorian ensimmäisen pääsarjamaalin.

Pallo pelattiin pitkänä kohden HPS-boxia. Maalivahti Jessica Kiviaho joutui tulemaan vastaan. Pallo päätyi muutaman pompun kautta Wikströmille, joka reagoi nopeasti nähtyään Kiviahon kaukana maaliltaan.

Vaikutti, että vieraat saivat täysosumasta vain entistä enemmän virtaa ja HPS oli ajoittain todella suurissa ongelmissa aktiivisen NJS:n kanssa.

Lopulta Venla Mäkelän vasemman jalan sijoitus vei vieraat jo kahden maalin johtoon. Tämä oli myös taukotilanne.

Toiselle nelivitoselle saapuikin sitten sisuuntunut HPS.

Hanna Onufriew toi kotijoukkueen ensin maalin päähän. Sitten alkoi kapteenin näytös.

Aino Lehtinen teki kaksi aivan mieletöntä kaukolaukausmaalia. Ensin komean sommitelman jälkeen oikealla jalalla paristakymmenestä metristä takakulmaan.

Joitain minuutteja myöhemmin pallo näyttävästi mukaan ja vasemman jalan puolivolley aivan tolpan juureen.

NJS osoitti kuitenkin luonnetta. Vaikka kahden maalin johto oli sulanut tappioasemaksi, niin sarjanousija taisteli vielä tasoihin.

HPS sortui hieman turhan rohkeaan lyhytsyöttöpeliin omalla alueellaan ja aggressiivisesri prässännyt vierasjoukkue riisti pallon.

Pallo keskityksellä rangaistusalueelle ja Wikström puski ottelun toisen täysosumansa.

Näihin 3-3-lukemiin erittäin tapahtumarikas Subway Kansallisen Liigan lauantai myös päättyi.

Kuva: Juha Leskinen