Hyppää sisältöön

Viikon peli: NJS saa hallitsevan Suomen mestarin vastaansa – puhtaalla pelillä kautensa avannut KuPS kunnioittaa sarjanousijaa

22.04.2022

Tämän viikon peli on NJS – KuPS. Viime kierroksella nurmijärveläisryhmä koki tylyn tappion Ahvenanmaalla. Hallitseva Suomen mestari kaatoi kotonaan selvänumeroisesti ONS:n. Klaukkalassa nähdään varmasti sisuuntunut NJS, mutta haaste on silti valtava.

Subway Kansallisen Liigan neljäs kierros on erittäin mielenkiintoinen. Perjantaina mitellään Helsingin paikallispelissä, kun sarjakakkonen HJK matkustaa PK-35:n vieraaksi. Kumpikin joukkue on toistaiseksi ilman tappioita.

Lauantaina 23. huhtikuuta pelataan kierroksen neljä muuta kamppailua. Sarjanousija ONS pyrkii avaamaan pistetilinsä Honkaa vastaan. Myös espoolaisvieraat ovat edelleen pisteittä, joten vähintään toinen poistuu nollakerhosta.

Lisäksi HPS kohtaa Åland Unitedin ja PK-35 Vantaa saa vieraakseen Ilveksen.

Meidän viikon pelimme on NJS – KuPS.

Sarjanousija sisuuntuneena kotikentälle

Kotijoukkue NJS koki viime viikonloppuna tylyn 0-7-tappion Ahvenanmaalla. Tuolloin nurmijärveläisryhmä ei pystynyt vastaamaan Åland Unitedin vauhtiin juuri ollenkaan.

Wiklöf Holding Arena toki on vaikea pelipaikka jokaiselle joukkueelle.

NJS otti avauskierroksella pisteen.

HPS-ottelussa erittäin hyvin varsinkin avausjaksolla esiintyneet Palokärjet olivat hyvin lähellä jopa voittaa liigadebyyttinsä.

Toisella kierroksella kotiavauksessa vastaan asettui PK-35 Vantaa. Runsaslukuinen kotiyleisö Klaukkalassa näki taistelevan ja uhrautuvasti puolustavan NJS:n. Vantaalaisten laatu oli kuitenkin lopulta liikaa.

Nyt vastaan asettuu KuPS. Hallitseva mestari ja suurimpia suosikkeja myös tällä kaudella.

Seurahistorian ensimmäisen liigamaalin iskeneen Rosa Wikströmin mukaan Klaukkalassa tullaan näkemään sisuuntunut NJS.

– Pelit PK-35 Vantaata ja Åland Unitedia vastaan olivat hyvin puolustuspainotteisia matseja. Näistäkin saatiin paljon oppia, missä tulee parantaa, Wikström sanoo.

– Luulen, että koko jengi on sisuuntunut tuosta viime lauantain tappiosta ja jokaisella on kova halu näyttää. KuPS:aa vastaan nähdään hyvin aktiivinen joukkue meiltä.

Wikströmin mukaan HPS-ottelun avausjaksolla nähtiin todella hyvällä peli-ilmeellä varustettu NJS ja samanlaista vaaditaan varmasti myös lauantaina.

NJS on toistaiseksi viimeistellyt kolme maalia, jotka kaikki tulivat avauskamppailussa. Wikström teki niistä kaksi ja Venla Mäkelä yhden.

– Oma kauteni on lähtenyt vähän vaihtelevasti liikkeelle. On tullut sekä onnistumisia että heikompia suorituksia. Olen päässyt hyödyntämään etenkin vahvuuttani pääpalloissa, kertaa Wikström.

– Toki olen erittäin onnellinen ensimmäisistä liigamaaleista. Tämä oli yksi unelmistani! Olen kiitollinen saamastani peliajasta nyt alkukautena.

Lauantain KuPS-ottelusta Wikström odottaa luonnollisesti todella kovaa koitosta. NJS ja KuPS kohtasivat talvella harjoitusottelussa ja Wikströmin mukaan kuopiolaisten pelitapaa on käyty tällä viikolla tarkemmin läpi.

Luonnollisesti KuPS on suuren suuri suosikki. Wikströmin mukaan NJS:n nuori joukkue on kuitenkin erittäin innokas, monipuolinen ja rohkea ryhmä. Se taistelee jokaisen pelin loppuun asti.

Mestarit suhtautuvat sarjanousijaan kunnioituksella

KuPS on odotetusti avannut kautensa vahvasti. Kuopiolaiset kaatoivat sarja-avauksessaan Ilveksen. Tämän jälkeen joukkue sai täydet kolme sarjapistettä tuliaisiksi Ahvenanmaalta dramaattisella viime hetkien osumalla. Viime ottelussa kaatui ONS kotona Kuopiossa selvin lukemin.

Joukkueessa on ratkaisijoita laajalla rintamalla. Gentjana Rochi alkaa vasta lähestymään parasta pelikuntoaan. Edelliskierroksella hän iski vaihdosta tultuaan silti kaksi maalia oululaisvieraiden verkkoon.

Lavdije Begolli ja Aino Kröger ovat olleet myös hirmuvedossa avauskierrokset.

Laitapuolustajana vahvoja otteita esittänyt seuran oma kasvatti, Anni Hartikainen, on erittäin tyytyväinen kuopiolaisten alkukauteen.

– Olemme saaneet kaikista peleistä kolme pistettä ja on samalla saatu koko ajan vietyä omaa peliämme eteenpäin. Ahvenanmaalla ottelu ei ollut pelillisesti meiltä hyvä, mutta hyvälläkään pelillä saarelta ei koskaan ole irronnut pisteitä helpolla, Hartikainen toteaa.

– Tällä kaudella halutaan tehdä paljon maaleja, hyökätä paljon ja pelata viihdyttävää jalkapalloa. Tänä vuonna on enemmän kilpailua jokaiselle pelipaikalle ja siksi meillä on jokaisessa ottelussa ehkä jopa liigan kovatasoisin vaihtopenkki.

Omaan kauteensa Hartikainen on myös tyytyväinen. Hän kertoo omaksuneensa pienet pelitavalliset muutokset viime kauteen verrattuna. Hartikaisen mukaan on helppoa saada onnistumisia, kun vierellä on paljon huippupelaajia.

Itseään hän kuvailee hyökkäysvoimaiseksi laitapelaajaksi, joka nauttii yksi vastaan yksi -tilanteista. Hartikainen tunnetaan myös laadukkaista keskityksistä, joita nuori laitapuolustaja lähettää muun muassa Rochin päätä tavoitellen.

Hartikaisen ajatukset ovat nyt täysin tässä kaudessa ja ennen kaikkea Nurmijärven ottelussa, mutta tulevaisuuden suhteen ajatuksia on paljon.

– Lyhyen tähtäimen tavoitteena jalkapalloilijana olisi olla omalla pelipaikalla liigan parhaita ja saada enemmän tehoja. Pidemmän tähtäimen tavoitteisiin kuuluvat pelaaminen ulkomailla ja pitkä peliura.

NJS on lauantain suurinumeroisesta tappiostaan huolimatta Hartikaisen mielestä joukkue, joka tulee ottaa vakavasti.

– Kaksi ensimmäistä peliä antoivat heille itseluottamusta ja uskoa, että he voivat saada tuloksia liigassa. En usko, että Ålandin jyrän alle jääminen vaikuttaa heidän pelaamiseensa ainakaan negatiivisella tavalla.

– Ei olla paljoa käyty heidän pelaamistaan läpi, mutta ainakin energinen joukkue. Joukkue sopii meille hyvin, koska he lähtevät pelaamalla rakentelemaan omia hyökkäyksiään ja siksi voimme omalla prässipelaamisellamme aiheuttaa heille hankaluuksia.

Hartikainen kuitenkin korostaa, että NJS varmasti kykenee käyttämään maalipaikkansa hyväksi, jos KuPS sellaisia heille suo.

Kuvakrediitti: Kalevi Hämäläinen

Search