Hyppää sisältöön

Viikonloppuna täysi kierros ennen sarjataukoa – luvassa värikäs jalkapallojuhla!

30.06.2023

Subway Kansallinen Liiga jää lyhyelle kesätauolle viikonlopun jälkeen. Sitä ennen kuitenkin pelataan jalkapallon ja juhlitaan Pride-viikon hengessä niin kentällä kuin katsomoissa.

Subway Kansallisen Liigan viikonlopun otteluissa on huippujalkapalloilun lisäksi tarjolla runsaasti väriä, sillä niin kentällä kuin katsomoissa juhlitaan yhdenvertaisuutta ja ihmisten samanarvoisuutta. Otteluiden aikana liigan pelaajat ja erotuomarit halutessaan kantavat sateenkaarinauhoja kengissään tai hiuksissaan.

Subway Kansallinen Liiga kannustaa myös yleisöä halutessaan kantamaan sekä oman seuransa että yhdenvertaisuuden värejä. Kesäinen jalkapallojuhla odottaa, kun lauantaina 1. heinäkuuta pelataan kaksi ottelua ja seuraavana päivänä sunnuntaina loput kolme.

Kauden 11. ottelukierros käynnistyy Helsingin Pihlajamäessä lauantaina kello 14.00. PK-35 saa vieraakseen Ilveksen Tampereelta.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Tampereella päättyi tasalukemiin 1-1. Mitään maalijuhlaa tuskin nähdään myöskään lauantaina.

Kummatkin joukkueet perustavat pelinsä organisoidun ja ehjän puolustuksen varaan. Ilves onnistui runkosarjan avauspuolikkaalla mainiosti ja tamperelaiset majailevat tällä hetkellä Mestaruussarjaan oikeuttavalla kuudennella sijalla. Myös PK-35 pääsee otteluun kaksi voittoa alla.

Lauantain toinen kamppailu pelataan Pihlajamäen naapurissa, kun HPS ja TPS iskevät yhteen Paloheinässä kello 17.00. Myös tämän kaksikon ensimmäinen ottelu keväällä päättyi 1-1-lukemiin.

Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla, mutta tällä hetkellä Top-6 ulkopuolella. TPS on seitsemäntenä ja HPS kahdeksantena.

Helsinkiläisjoukkueen alkukausi ei ole varmasti täysin vastannut seuran omia odotuksia, mutta potentiaalia HPS-ryhmässä on valtavasti. TPS:n osalta alkukauden yllätys on ollut, että turkulaiset ovat esiintyneet tuloksellisesti selvästi vahvemmin vieraskentällä kuin kotonaan.

Fyysinen vierasjoukkue antanee varmasti totisen haasteen HPS:lle myös lauantaina. Päivän avauspelin tapaan nähtäneen tasainen ja vähämaalinen kamppailu.

Sunnuntaina kierros huipentuu kolmella hienolla ottelulla. Ensimmäisenä peli vihelletään käyntiin Helsingin Bolt Arenalla kello 13.00. Huippuottelussa kohtaavat HJK ja Åland United.

Sarjan kakkonen ja kolmonen voittivat kumpikin runkosarjan avauspuolikkaalla esimerkiksi hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran. Kaksi todella vahvaa joukkuetta, joiden ensimmäinen keskinäinen Maarianhaminassa päättyi hyvin dramaattisissa merkeissä. Tuolloin HJK nousi voittoon yliajalla.

Aivan kaikki lopputulokset ovat Töölön kamppailussa mahdollisia. Åland Unitedin hyökkäysarsenaali on erittäin vaarallinen, mutta vastavuoroisesti HJK on sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue, jonka nuoret pelaajat ovat saaneet tuhoisaa jälkeä aikaan myös hyökkäyssuuntaan.

Pari tuntia myöhemmin starttaa peli myös Kuopion Väre Areenalla. KuPS – FC Honka jatkaa jo edellisten kamppailujen trendiä. Tasainen ottelu odotettavissa. Espoossa peli päättyi KuPSin 2-1-voittoon. Tuolloin kuopiolaiset nousivat tappioasemasta voittoon, mutta espoolaiset osoittivat myös vaarallisuuttaan.

Mölymäellä on kiehtova asetelma, jossa KuPSin huima hyökkäysosasto lähtee haastamaan erinomaisesti tähän asti onnistunutta FC Hongan alakertaa.

Kierroksen viides ja viimeinen ottelu on luvassa sitten Vantaan Myyrmäessä kello 19.00.

PK-35 Vantaa ja ONS kohtaavat. Vierasjoukkue on edelleen pisteittä, vaikka oululaiset ovat useampaan kertaan olleet vähintään tasapelipisteessä kiinni. Yksi näistä hetkistä oli juuri Oulussa pelattu kamppailu PK-35 Vantaata vastaan. Tuolloin vieraat lähtivät kuitenkin hyväntuulisina kotimatkalle 2-1-voitolla.

Kotikentällään PK on ehdottomasti suosikki sunnuntaina, mutta ONS on osoittanut jo moneen otteeseen, että varsinkin hyökkäyksessä on vaarallisia pelaajia, joten vantaalaisten puolustus joutuu olemaan tarkkana.

PK-35 Vantaa – ONS on myös tämän viikon Lisää hyvää ympärillemme -ottelu. Lue lisää tästä.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Search