Helsinki
Yleisöä: 285
TPS

TPS

Kotijoukkueen raportti: "Pelasimme huikean pelin, tapahtuma oli hieno ja kivasti oli yleisöä paikalla."

Punamustien kotiavaus päättyi kotijoukkueen kannalta riemastuttavasti 4-0 voittoon. Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa PK puolusti tiiviisti pallonhallintaan pelinsä perustavia HJK:ta ja PK-35 Vantaata vastaan. Puistolassa vastassa oli hieman erityyppinen joukkue, “Tepsi” on pelityyliltään suoraviivaisempi ja Punamustat saikin olla hereillä alakerrassa pitkien avausten kanssa.

Kotijoukkue pääsi lauantaina pitämään palloa ja seurauksena olikin runsaasti luotuja maalipaikkoja. Amanda Rantanen pääsi pariinkin kertaan puolittain läpi, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Kun peliä oli takana 32 minuuttia, pääsi hyviä nousuja läpi ottelun tehnyt Olivia Kåhre etenemään oikealta laidalta. Laitapakki ajoi keskelle ja löysi upella nostolla ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa olleen Anita Abun. Varma haltuunotto ja sijoitus takakulmaan – 1-0!

Avausjakson viime hetkillä Amalia Härkönen kaatoi Rantasen rangaistusalueen sisällä. Erotuomari Ifeoma Kulmala vihelsi epäröimättä Punamustille rankkarin. Perjantaina 23 vuotta täyttänyt Anita Abu viimeisteli pilkulta kauden toisen ja uransa viidennen pääsarjamaalin. Tauolle mentiin näissä 2-0 lukemissa.

TPS suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa ja kopista tuli selvästi sisuuntunut vierasjoukkue. Toinen puoliaika eteni tasaisena ja molemmat loivat muutamia maalipaikkoja. Kotijoukkue näistä ehkä vaarallisimmat ja varsinkin Rantanen oli todella vaarallisella pelipäällä. Vaihdosta kentälle tulleet Emilia Kupsanen ja Mette Barck hyökkäsivät ennakkoluulottomasti molemmilta laidoilta. TPS:n parhaana palkittu, huikeita torjuntoja esittänyt Siiri Välimaa venyi useamman kerran pallon tielle kun kotiyleisö oli jo juhlimassa maalia.

Lopullinen helpotus kotijoukkueen kannalta syntyi ottelun lisäajalla, kun Rantanen osui vihdoin tolppien väliin. Kupsanen ajoi rangaistusalueelle oikealta laidalta ja lopulta pallo pomppi Punamustien kipparille. Kova laukaus painui Välimaan ohi ja kotivoitto oli sitä myöten selvä. Vaihdosta kentälle tullut trio Barck-Pia TaviNatalia Kusmin petasi hetkeä myöhemmin Rantaselle maalin eteen loistavan paikan ja kapteeni iski loppunumeroiksi 4-0. Liigadebyyttinsä tehnyt Kusmin sai heti syöttöpisteen tilastoihin.

Kotijoukkueen vastuuvalmentaja Rami Rantanen oli taiston tauottua luonnollisesti tyytyväinen.

– Vähän olen jopa hämilläni. Pelasimme huikean pelin, tapahtuma oli hieno ja kivasti oli yleisöä paikalla. Paljon enempää ei voi vaatia. Tänään oli vastassa suoraviivaisempi joukkue kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Vastasimme hyvin haasteeseen. Voitimme hyvällä saldolla kakkospalloja ja saatiin sitä kautta peli rullaamaan.

PK-35 loi tukun vaarallisia maalipaikkoja ja laukoi maalia kohti peräti 14 kertaa. Vaarallinen hyökkäyspeli oli “Räden” mieleen.

– Pääsimme hyvien kombinaatioiden päätteeksi maalipaikoille. Tänään ei ihan kaikki mennyt sisään, mutta tämä oli kova suoritus.