Hyppää sisältöön
PK-35 Hki

PK-35 Hki

PK-35 Hki - TPS
27.06.
4 - 0
Puistola N,
Helsinki
Yleisöä: 285
TPS

TPS

Kotijoukkueen ennakko: "Vastassa tiivis ja taisteleva joukkue"

PK-35:lla on lauantaina edessä historiansa ensimmäinen kotiottelu liigatasolla, kun Puistolaan urheilupuistoon saapuu vieraita Turusta. TPS sijoittui kaudella 2019 sarjan seitsemännelle sijalle.

Joukkueiden ensimmäiset pelit ovat sujuneet hyvin erilaisissa merkeissä. Punamustat roikkuivat loppuminuuteille asti kiinni voitossa hallitsevan mestarin HJK:n vieraana Töölössä ja neljä päivää BOLT Arenan taiston jälkeen joukkue kävi hakemassa Vantaalta täydet kolme pistettä toisen sarjanousijan kustannuksella.

Jos on PK:lla ollut otteluohjelman suhteen kova alku, niin samaa voi sanoa myös Turun Palloseurasta. TPS koki huikeasti kautensa aloittaneen KuPSin vieraana kovia, kun kuopiolaiset latoivat taululle tylyt 6-0 lukemat. Toisella ottelukierroksella turkulaiset taistelivat hyvin niin ikään mitalisuosikki Åland Unitedia vastaan, mutta lopulta pisteet matkasivat Ahvenanmaalle numeroin 0-1.

Ensimmäisten viikkojen tuloksista huolimatta kotijoukkue lähtee lauantain peliin nöyränä ja nälkäisenä.

– Meillä on hienot avauspelit takana, mutta mikään ei ole meidän kannalta muuttunut sitten talven lähtötilanteen. Joka pelissä on laitettava kaikki likoon, sarja on todella kova, totesi Rami Rantanen Myyrmäessä välittömästi 0-2 voiton jälkeen.

– Lauantaina on vastassa tiivis ja kovaa taisteleva nippu. Vaikka joukkueessa on paljon nuoriakin pelaajia, on Tepsillä tietysti liigakokemusta alla reilusti enemmän kuin meillä. Paljon saamme taas paiskia joukkueena hommia mikäli mielimme täydet kolme pistettä napata, vastuuvalmentaja mietti TPS-peliin valmistavien harjoitusten yhteydessä torstaina.

Kolmannen kautensa Punamustissa aloittanut Krista Hakala on Rantasen kanssa samoilla linjoilla.

– Olemme esiintyneet joukkueena mallikkaasti, mutta parannettavaa riittää. Tiedän, että pystymme pallollisessa pelissä paljon parempaan. Tässä haluan nähdä meidän nostavan tasoa lauantaina. Toisaalta voimme olla tyytyväisiä siihen, miten tiiviisti olemme nimenomaan joukkueena puolustaneet. Teemme yhtenäisesti hommia ja se on hyvä pohja, jonka päälle lähdemme kehittämään peliämme.

22-vuotias keskikenttäpelaaja on viihtynyt joukkueessa erittäin hyvin. Yksi tekijä tyytyväisyyden takana on pelityyli, johon jokainen joukkueen jäsen on sitoutunut.

– On hienoa olla osa pelaavaa ja korkean työmoraalin omaavaa joukkuetta. Odotan innolla lauantain matsia, kun pääsemme vihdoin pelaamaan äänekkään kotiyleisön edessä! Toivottavasti katsomo tulee täyteen, koronarajoitusten puitteissa tietysti.

– Omat kannattajamme ovat olleet meille valtava tuki ja voimavara. Pidetään yhdessä huoli, että pisteet jäävät lauantaina Helsinkiin.

PK:n riveissä on kaksi lauantain vastustajalle erityisen tuttua kasvoa. Seuran kasvatti Alina Schrey nousi aikanaan TPS-junioreista liigarinkiin ja teki debyyttinsä ykkösjoukkueessa vain 15-vuotiaana(!). Kaiken kaikkiaan puolustaja pelasi “Tepsissä” viisi liigakautta. Pihlajamäkeen Schrey saapui FC Hongasta, jossa hän pelasi kaudella 2019.

Ensimmäisen maalinsa PK-paidassa Vantaalla viimeistellyt Katja Hakala puolestaan edusti TPS:ää kaksi edellistä kautta. Turkulaisten paidassa hyökkääjä iski yhteensä kuusi täysosumaa. Työmoraalilla sekä kovalla asenteellaan Punamustien kannattajia ihastuttanut Hakala on pelannut alkukauden aikana täydet 180 minuuttia.

Juhannustauko tuli varmasti jokaisen joukkueen kannalta hyvään saumaan ja lauantaina onkin lupa odottaa kahden hyvin palautuneen joukkueen vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. TPS janoaa kauden avauspisteitä ja PK-35 haluaa pistää parasta pöytään uskollisten kotifaniensa edessä.

Search