Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - PK-35 Vantaa
18.07.
3 - 0
Keskuskentän Jalkapallostadion TN,
Kuopio
Yleisöä: 277
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Kotijoukkueen ennakko: "Vastassa eri tyylinen vastustaja kuin muut liigajoukkueet"

Kuopion Palloseuran värikäs liigakausi jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. KuPS ja vantaalainen PK-35 iskevät yhteen Subway Kansallisen Liigan kuudennen sarjakierroksen kotiottelussa, joka alkaa Keskuskentän jalkapallostadionilla kello 16.00.

Pallonhallintaan pyrkivä nousijajoukkue vastassa

PK-35 Vantaa on laadukas sarjanousija, jonka pelitapa perustuu vahvaan pallonhallintaan.

– PK-35 Vantaa on pelannut pitkään samalla pelitavalla saman päävalmentajan johdolla. Nyt he pyrkivät myös etenemään suoraviivaisemmin kuin ehkä muutama vuosi takaperin. Pallonhallinnan lisäksi he myös pyrkivät prässäämään ylhäältä tarvittaessa. PK-35 Vantaa on omalla pallonhallinnallaan siten hieman erityylinen vastustaja kuin muut liigajoukkueet, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaisen liigakamppailun ennakkoasetelmia.

Kotijoukkue KuPS pääsee jatkamaan omaa liigakauttaan hyvistä asemista saavutettuaan Tampereelta hienon 1-3-vierasvoiton. ”Pieksämäen pommittaja” hyökkääjä Aino Kröger laukoi Tammelassa kaksi kaunista osumaa, ensimmäisen kulmapotkusta ja toisen vaparista. Hyökkääjä Anni Hartikainen laukoi hienosti kuopiolaisten kolmannen osuman taitavalla laukauksellaan ja oli hyvin lähellä onnistua toistamiseenkin. 16-vuotias Hartikainen lukeutuu koko Subway Kansallisen Liigan kaikkein nuorimpiin pelaajiin ja energinen hyökkääjä on aloittanut uuden liigakauden erinomaisella otteella.

Hyökkäypelaaminen vahvuutena

Kuopiolaisilla on käytettävissään monta maalinälkäistä kärkipelaajaa, joista jokainen pystyy vuorollaan ratkaisemaan tasaisia sarjaotteluita.

– Meidän vahvuutemme on nimenomaan hyökkäyspelaamisessamme. Me luomme säännönmukaisesti noin kymmenkunta hyvää maalintekopaikkaa jokaisessa ottelussa ja siihen joutuu jokainen vastustajakin aina jotenkin reagoimaan. Pyrimme etenemään maalipaikoille aina kun siihen on mahdollisuus. Meillä on vahva hyökkäyskalusto ja jokainen hyökkääjämme pystyy ratkaisemaan pelejä, päävalmentaja muistuttaa.

Kuopiolaiset saavat lauantaina jälleen kovan ja laadukkaan kokoonpanon kentälle. Hyviä vaihtoehtoja löytyy jokaiselle pelipaikalle. Puolustaja Maarit Toppinen ja hyökkääjä Aada Törrönen ovat sivussa lauantaisesta pelistä.

Vastustajalle painetta oman prässin kautta

– Omaa puolustuspäätä me pyrimme saamaan ottelu ottelulta tiiviimmäksi, mutta emme tee sitä oman hyökkäyspelimme kustannuksella. Me haluamme pitää puolustuspelaamisessakin vauhtia yllä ja haluamme aiheuttaa vastustajalle hankaluuksia omalla prässillämme ja luoda painetta päälle. Tampereella toisen puoliajan esitys oli suhteellisen tasapainoinen ja pelaajat toimivat pelisuunnitelmamme mukaan, Ojala korostaa.

Search