Yleisöä: 268
JyPK

JyPK

ILVES – JYPK 3-1 (1-0)

Ilveksen kotipesään matkasi vieraaksi viime kierroksella ihailun arvoisesti TiPS:a vastaan taistellut JyPK. Molemmat joukkueet olivat viime otteluissa onnistuneet tahoillaan maalinteossa, ja kamppailusta oltiin povattu tasaväkistä.

Ottelu alkoikin tasaisissa tunnelmissa, eikä kumpikaan joukkue suoranaisesti hallinnut peliä. Kun ottelua oltiin käyty kymmenen minuuttia, nähtiin kohahduttavan jännittävä tilanne JyPK:n päädyssä. Ilveksen Roosa Tuominen pääsi puolesta kentästä spurttaamaan pallon kanssa kohti vierasjoukkueen maalia kaksi JyPK:n pelaajaa kannoillaan. Tuominen kuitenkin voitti kilpajuoksun, ja pääsi laukomaan maalivahti Matilda Nurmen ohi kohti maalia. Laukaus jäi kuitenkin tuloksettomaksi, sillä maalin edessä vedon katkaisi upeasti JyPK:n Sanna Rein.

Kun ottelua oli käyty hieman alle puoli tuntia, alkoi Ilves pelillään karata Jyväskylän joukkueelta. 35 minuutin tuntumassa nähtiin ottelun avausmaali, kun Ilveksen Lynsey Kelly pääsi nousemaan laidasta ja laukoi pallon päätylinjalta kohti maalin etukulmaa. Pallo osui kuitenkin oman joukkueen Roosa Tuomiseen, josta tipahti onnekkaasti Heta Olmalan ulottuville, ja tämä pääsi sijoittamaan kauden avausmaalinsa.

Heti toisen puoliajan alussa Ilves jatkoi vaarallisia hyökkäyksiään. Ottelun toinen osuma nähtiin, kun Ilves sai katkaistua vierasjoukkueen syöttöpelin ja Aino Rasinen pääsi karkaamaan kohti kuudentoista aluetta. Rasinen sai upeasti syötettyä JyPK:n puolustajien välistä Roosa-Tuulia Mikkolalle, josta Mikkola pääsi ujuttamaan pallon maalin takanurkkaan.

Edellisestä maalista ehti kulua vain muutamia minuutteja, kun taas keltapaitojen kannustajat pääsivät hurraamaan. Maali syntyi Ilveksen kulmatilanteesta, jossa pallo lipsahti muutamien pelaajien ohitse Ilveksen toppari Julie Forssille. Forss pääsi painamaan Ilveksen kolmannen maalin pilkun kohdalta lähteneellä laukauksella, joka löysi tiensä maaliin Nurmen jalkojen välistä.

JyPK pääsi hieman pelin syrjään kiinni 67. peliminuutilla, kun kauniin syöttöpelin jälkeen vierasjoukkue sai pallon oikealla kärkkyvälle Riikka Liljalle. Liljalta nähtiin upea suoritus, kun hän pujotteli tiensä keskelle ja laukoi vasurilla selkeästi ottelun komeimman laukauksen yläkulmaan. Tämä hieno suoritus ei kuitenkaan jyväskyläläisiä pelastanut, vaan Ilves pääsi oikeutetusti juhlistamaan ensimmäistä kotivoittoaan lukemin 3-1.