Yleisöä: 122
KuPS

KuPS

TPS – KUPS 0-6

TPS ja KuPS kohtasivat poikkeuksellisesti Turun Yläkentän sijaan Kaarinan keskuskentällä. Ennakoimme aikaisemmin, että aivan ensimmäisen kierroksen kaltaista ryöpytystä ei TPS:lle olisi luvassa, mutta väärässä olimme. KuPS nimittäin jyräsi tälläkin kertaa turkulaiset tennislukemin 6-0.

Ensimmäisestä kahdesta maalista vastasi KuPS:n – ja tällä hetkellä myös koko sarjan –  ykköstykki Gentjana Rochi. Ensimmäinen maali syntyi jo ottelun 10. peliminuutilla. Rochi onnistui jotenkin saamaan jalkansa vapaaksi ja ohittamaan laukauksellaan jopa neljä TPS puolustajaa sekä Siiri Välimaan mustavalkoisten maalilla. Toinen Rochin osuma syntyi 38. peliminuutilla rangaistuspotkusta. Seuraavasta osumasta vastasi Lavdije Begolli, joka viimeisteli kulman jälkitilanteesta vaikeasta asennosta erittäin tyylikkäästi.

Toisella puoliajalla jatkettiin samaa KuPS:n rynnistystä. Ajassa 63’ Kaisa Kotka lähetti kaukaa matkaan vaarallisen matalan laukauksen. Välimaa onnistui venyttämään itsensä vedon tielle, mutta kakkospallo päätyi suoraan Anni-Maija Kauppilalle, joka laittoi pallon varmasti pussiin. Kauppilan maalin jälkeen hetken jo näytti siltä, että kuopiolaiset nappaavat jalkaa kaasulta ja TPS:kin pääsee peliin mukaan. Tästä ei kuitenkaan kauaa saanut kotijoukkue nautti, kun taas mentiin kohti Välimaata. Begolli pelasi Aino Krögerin läpiajoon, eikä tämä sarjan maalipörssin kakkossijaa hallussaan pitävä pelaaja jättänyt mitään sattuman varaan. KuPS karkasi tässä vaiheessa jo viiden maalin johtoon. Murskalukemat viimeisteli Roosa Ärväs, jonka kaukaa lähtenyt vapari upposi täydellisesti TPS:n maalin takayläkulmaan lisäajan neljännellä minuutilla.