Jyväskylä
Yleisöä: 339
PK-35 Vantaa

JYPK – PK-35 VANTAA 4-4

Jyväskylässä nähtiin vauhdikas jalkapallo-ottelu, josta ei puuttunut maaleja eikä tilanteita. Tapahtumaan alkoi heti ottelun kolmannella minuutilla. Vierailijoiden puolustaja Tia-Maria Jaakonsaari rikkoi boksissa, josta seurauksena rangaistuspotku. Tiina Tiainen laittoi pallon varmasti valkopaitaisten vierailijoiden maalin alanurkkaan. Tästä ottelu ehti vanheta vajaan vartin, kun PK-35 Vantaan luottopelaajiin noussut Oona Sevenius tasoitti tilanteen.

Seveniuksen maalista sai alkunsa superviisiminuuttinen Jyväskylässä. Ensin kaksi minuuttia Seveniuksen maalin jälkeen vierailijat saivat vapaapotkun kaukaa JyPK:n maalista. Anna Vlasoff irtautui kuitenkin upeasti muusta porukasta ja puski vastustamattomasti kohti kohti kotijoukkueen maalia. Vaikka Vlasoffin maali oli ehkä yksi kauden upeimmista, kauas siitä ei jäänyt jyväskyläläisten seuraava osuma, joka syntyi jälleen pari minuuttia vierailijoiden maalin jälkeen. Tällä kertaa vauhdissa oli Henna Honkanen, joka lähetti PK-35 Vantaan kuudentoista rajalta matkaan sellaisen banaanipotkun ristikon alle, että Velma Oikarinen oli maalillaan täysin aseeton.

Käsittämätön maalikimara Jyväskylässä jatkui myös toisella puoliajalla. Ensin Honkanen viimeisteli illan toisen osumansa 50. peliminuutilla, ja kymmenen minuuttia myöhemmin Vilma Forsblom toi vierailijat jälleen tasoihin. PK-35 Vantaa sai nauttia tasoituksesta vain reilun viisiminuuttisen, kun näkyvässä roolissa ollut JyPK:n Riikka Lilja vei kotijoukkueen 4-3 johtoon.

Ottelun loppussa nähtiin vielä dramatiikkaa, kun kova törmäys PK-35 Vantaan pelaajien kanssa vei JyPK maalivahti Pauliina Tähtisen kanveesin partaalle. Tähtistä huollettiin pitkään ja näyttikin jo siltä, että hän ei pysty ottelua loppuun asti jatkamaan. Maalivahti kuitenkin kampesi itsensä jalkeille ajassa 92’ ja ottelu pääsi jatkumaan. Loukkaantumisten takia lisäaikaa annettiin reilusti. Tämä lisäajan käytti hyödykseen PK-35 Vantaa. 95. peliminuutilla PK-kapteeni Sanna Saarinen tykitti kuudentoista kaarelta ottelun tasoitusosuman. Toivottavasti urheiluruudussa ollaan oltu hereillä, sillä tästä 4-4 päättyneestä ottelusta saisi siihen huippua sisältöä, sen verran kauniita katsella olivat maalit Jyväskylässä.