Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - Ilves
26.03.
5 - 1
Väre Areena TN,
Kuopio
Yleisöä: 100
Ilves

Ilves

Viikon peli - ennakko

Kotijoukkueena pelaava kuopiolaisryhmä lähtee kauteen hallitsevana Suomen mestarina ja todella vahvalla joukkueella.

Kumpikin joukkue esiintyi pirteästi myös talvella.

KuPS joutui taipumaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen Åland Unitedille puolivälierissä. Kaikki kunnia ahvenanmaalaisille lopputuloksesta, mutta ennen kaikkea maalivahti Matilda Nurmi pelasi uskomattoman ottelun.

Kuopiolaiset hallitsivat kenttätapahtumia ja ovat satavarmasti valmiina kauteen.

Ilves sen sijaan eteni Suomen Cupissa aina välieriin asti, mutta HJK oli lopulta liian kova pala purtavaksi Bolt Arenalla pelatussa kamppailussa.

Tamperelaisilla on ollut monien muiden joukkueiden tapaan vähän repaleinen preseason loukkaantumisten ja sairastelujen suhteen.

Kuopion Väre Areenalla nähtäneen kuitenkin sinnikäs tai työteliäs Ilves.

– Odotan joukkueeltamme rajua taisteluilmettä sekä aggressiivista ja uhrautuvaa puolustamista. KuPS:lla on vahva hyökkäysosasto ja meidän pitää pystyä pelaamaan vahvaa kollektiivista puolustuspelaamista saavuttaaksemme haluamamme tuloksen, kertoi valmentaja Juha-Pekka Berg.

– Pyrimme myös luonnollisesti hyödyntämään täsmäaseitamme hyökkäyspelissä ja iskemään niiden avulla tilaisuuden tullen.

Ilveksellä on pelaajia, joiden kanssa hallitseva mestarikin joutuu olemaan tarkkana. Silja Tuominen taitaa maalinteon ja nuori Tuuli Viinikka on erittäin nopea. Tamperelaiset ovat kauttaaltaan nopea ryhmä.

Tuloksen suhteen paljon riippuu kuitenkin puolustuspelaamisen ja maalivahtipelin onnistumisesta. PK-35 Vantaasta saapunut Anna Olmala on paljonvartijana Ilveksen alakerrassa.

Loukkaantumisetkaan eivät ole vielä kokonaan taaksejäänyttä elämää.

– Sairastumiset ja loukkaantumiset ovat piinanneet meitä kauteen valmistautumisessa. Tilanne on menossa parempaan suuntaan, mutta edelleenkään emme saa kaikkia haluamiamme pelaajia mukaan. Kentällä nähdään kuitenkin laadukas kokoonpano, Berg sanoi.

Kotijoukkue KuPS on luonnollisesti suuri suosikki kauden avausotteluun. Joukkueesta on lähtenyt paljon taitoa ja kokemusta, mutta sitä on tullut myös tilalle.

Esimerkiksi siskokset Oona ja Emmi Siren saapuivat Tikkurilan Palloseurasta Kuopioon. Sisaruksista Oona on valittu kahtena vuotena peräkkäin sarjan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

Hänenlaisensa pelaaja yhdistettynä KuPS:an ennestään vahvaan materiaaliin ja maalikuningatar Gentjana Rochin poikkeuksellisiin kykyihin, on pelottava yhtälö kaikille vastustajille.

KuPS ei todellakaan aliarvioi kovan työmoraalin omaavaa vierastaan.

– Odotan, että Ilves on energinen ja aktiivinen joukkue, joka pyrkii puolustamaan aktiivisesti koko joukkueella ja riistojen jälkeen vahvasti eteenpäin, arvioi kuopiolaisten valmentaja Ollipekka Ojala.

– Toivon, että me pystymme oman pelimme rakenteen kautta kontrolloimaan palloa ja löytämään hyviä välejä sekä tiloja, joista pääsemme etenemään.

Kotijoukkuekaan ei pääse otteluun aivan parhaalla kokoonpanollaan.

– Kokoonpanosta tulee puuttumaan muutama pelaaja. He ovat jo treeneissä, mutta heidän paluunsa tehdään tarkasti ja ajan kanssa. Tähtäimenä Åland United -peli, totesi Ojala.

KuPS tulee varmasti ottamaan pelin hallinnan alkuhetkistä lähtien. Ilves joutunee puolustamaan pidempiä toveja erittäin syvällä omalla puolustuskolmanneksellaan ja suojelemaan maaliaan.

Asetelma on varsin selkeä. KuPS pitää palloa ja hallitsee kenttätapahtumia. Ratkaisuvoimaa löytyy laajalta rintamalta ja esimerkiksi Rochi omaa myös todella hurjan kaukolaukauksen.

Ilves on kuitenkin nopea, nuori joukkue, joka ei peräänny. Se pystyy tällaisissa otteluissa haavoittamaan vastustajiaan, jos nämä eivät ole hereillä. Varsinkin laitapelaamisen suhteen tamperelaisryhmä on vaarallinen.

Kuopioon on luvattu lauantaiksi myös varsin koleaa ja tuulista säätä. Olosuhteet ovat haastavat ja näyttelevät myös jonkinlaista roolia.

Vauhdikas ottelu kaikesta huolimatta luvassa.

Kuvakrediitti: Juha Leskinen

Search