Hyppää sisältöön
NJS

NJS

NJS - PK-35 Vantaa
02.04.
0 - 2
Klaukkala TN,
Nurmijärvi
Yleisöä: 320
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Kotijoukkueen ennakko

Historiallinen Subway Kansallisen Liigan kotiavaus lauantaina klo 14:00

Football is coming home!

Palokärjet kohtaavat Subway Kansallisen Liigan kotiavauksessaan seitsenkertaisen Suomen mestarin PK-35 Vantaan.

Ottelu alkaa Klaukkalan tekonurmella lauantaina 2.4. klo 14:00.

Vierasjoukkueesta, sen pelaamisesta, pelaajista ja historiasta voidaan todeta monta asiaa, mutta yhtä seikkaa ei voi sivuuttaa: joukkue on Suomessa syöttösirkuksen ja pallonhallinnan erikoisjoukkue.

PK Vantaa pitää pallosta ja pitää sitä joukkueensa hallussa monipuolisella syöttö- ja tukivalikoimalla. Toisinaan hallinta ei käänny maaleiksi ja voitoiksi, mutta lähimenneisyydessä niin on tapahtunut – ja usein.

Ykkösen kauden 2008 päätteeksi PK-35 siirtyi Vantaalle ja muuttui PK-35 Vantaaksi. Uudeksi kotilentokentäksi tuli Myyrmäen stadion.

PK Vantaan naiset nousivat heti kauden 2009 jälkeen silloiseen Naisten Liigaan, jossa seuraavat yhdeksän kautta olivat suomalaisen naisjalkapalloilun vahvinta dominointiaikaa.

Myyrmäessä kairattiin liigakultaa seitsemän kertaa: vuosina 2010-2012, 2014-2016 ja vielä 2018. Hopealle punamustat jäivät kausilla 2013 ja 2017. Cup-voittoja seura on juhlinut neljästi.

Dominanssi päättyi tylysti, kun vantaalaisten liigalisenssi evättiin ja kausi 2019 vierähti Ykkösessä. Välittömän pääsarjaan tapahtuneen nousun jälkeen sijoitukset ovat olleet kahtena viime kautena seitsemäs ja viides.

Viime kauden viides sija selittyy osin heikohkosti menneistä vieraspeleistä. Kauden kolme viimeistä vieraspeliään sarjan lopulliselle mitalikolmikolle (KuPS, TiPS, Åland United) hävinnyt PK Vantaa onnistui voittamaan koko kauden aikana vierailijana vain kolmesti.

Vierasvoitot PK otti taulukon alapuoliskolta Hongasta, Ilveksestä ja sarjasta pudonneesta Jyväskylän Pallokerhosta.

Vantaata pitkästä aikaa yksin pääsarjassa edustava seura on asettanut tälle kaudelle julkisesti mitalitavoitteen. Sarjan alku ja varsinkin alkuohjelma tukevat hyvin pyrkimyksiä.

Toinen nousijajoukkue, oululainen ONS, kävi jo avausviikonloppuna seuraamassa ja jarruttamassa tarkoin syötetyn pallon kulkua Myyrmäessä häviten ottelun niukin luvuin 2-1 (1-0).

Maalilukuja tarkemman kuvauksen pelin kulusta antaa kuitenkin syöttö- ja laukaussaldot, joissa PK-35 Vantaa oli täysin omaa luokkaansa. Oululaisten ainoa laukaus nähtiin maaliin pamautetusta rangaistuspotkusta.

Vantaalaisten kauden avausmaalit merkattiin kymppialueella liikkuvalle Netta Kosolle ja hyökkääjä Karoliina Autiolle.

PK-35 Vantaan ensimmäiseltä mestaruuskaudelta mukana joukkueessa ovat yhä vasemman laidan Anna Vlasoff ja keskikentän Sanna Saarinen.

Tuossa joukkueessa mukana ollut Aino Lehtinen muuten iski kaksi maalia NJS-verkkoon viime viikonlopun HPS-tasapelissä. Ykkösmaalivahtina joukkueessa on viime vuosina torjunut Velma Oikarinen.

Muita seurattavaksi suositeltavia pelaajia valkoisella paidalla Klaukkalassa pelaavasta joukkueesta ovat keskikentän Roosa Bröijer sekä Wilma Forsblom.

Viimeksi NJS on kohdannut PK Vantaan Suomen Cupin avauskierroksella toukokuussa 2017. Rajamäen tekonurmella lukemat olivat tylyt 0-6 (0-1).

Palokärkien penkin taakse palaava päävalmentaja Mikko Ranta on adjutantteineen seurannut PK-35 Vantaan otteita. Muutamia asioita Ranta korostaa erityisesti.

– PK Vantaa rakentaa huolellisesti alueellisia ylivoimia, joista onnistuu myöskin etenemään. Joukkue pystyy murtautumaan maalipaikoille monin keinoin: pystyjuoksuilla, nopeilla yhdistelmillä ja tarkoilla keskityksillä. Erikoistilanteissa he ovat niin ikään äärimmäisen vaarallisia.

Kotijoukkue, Subway Kansallisen liigan tulokas NJS on tutkinut tarkasti edellisviikonloppuna tasapelipisteen tuoneen HPS-pelinsä kuvanauhoja ja keskustellut keskenään ottelusta.

Hyvinä asioina pelistä löydettiin nöyristelemätön asenne pelaamiseen, jännityksen kääntäminen energiaksi, yhteispelin kehittyminen, ratkaisuhalukkuus, loppuun asti taisteleminen ja kolme maalia.

Kymmenen liigauntuvikkoa selvisi tulikokeesta höyhenet savuten, mutta olivat jo alkuviikosta leveät hymyt kasvoilla.

Vielä viime kaudella Tampereen Ilvestä edustanut tuulennopea NJS-hyökkääjä Venla Mäkelä iski avauskierroksella HPS:n verkkoon uransa ensimmäisen liigamaalin. Puhelias Mäkelä summaa suoraan tyyliin edellisen pelin ja ennustaa tulevaa.

– Tuntui erittäin hyvältä tehdä heti avausottelussa maali. Peleissä usein tapahtuu niin, että vaikka pääseekin hyvälle paikalle, ei siltikään kokeile laukaista. Mutta tällä kertaa käsijarrut oli kokonaan pois päältä ja maalintekoyrityksiä tuli useampikin ja kaiken kaikkiaan saimme kolme osumaa.

– Lähdimme haastamaan HPS:ää kovalla taistelutahdolla ja samalla tyylillä lähdemme pelaamaan lauantaina PK Vantaata vastaan. Viime pelin onnistumiset ovat nostattaneet minun ja koko joukkueen itseluottamusta ja pelirohkeutta, mikä on eduksi Vantaata vastaan.

– Vaikka viime pelistä emme saaneet kuin yhden pisteen, lähdemme tähän peliin ja myös muihin tuleviin peleihin sillä asenteella, että saisimme kolme pistettä. Harjoitusviikko on ollut tähän saakka hyvä, joten fiilikset viikonlopusta ovat odottavaiset, jännittyneet sekä luottavaiset.

PK-35 Vantaasta Palokärki-paitaan täksi kaudeksi siirtynyt laituri Laura Kölhi syötti HPS:ää vastaan loppuhetkien tasoitusmaalin, jonka viimeisteli Rosa Wikström. Kölhi kertaa tunnelmiaan Talin hallimatsista.

– HPS-peli lähti meiltä yhteisesti jopa odotettua paremmin liikkeelle. Saimme prässin ylhäällä usein kiinni ja siihen pari yllättävää maalia. Sitten tuli siinä toisella puoliajalla musta hetki, jäimme häviöllä nopeasti.

– Tasoitusmaalissa näin, että vastustajan topparia päästään prässäämään. Ennakoin laitaan pelatun hiljaisen syötön, katkaisin, sitten kuljetin, haastoin ja keskitin. Sitten tuuletin!

Ottelun kuuluttajana toimii NJS-tarinan iso sepittäjä Janne Kosonen, joka tuuraa ainakin tässä pelissä Jenni “Turbo” Kotamäkeä.

Kosonen oli vahvasti mukana jo Nappulaliigan uusiostartissa vuonna 2001, NJS:n perustamiskokouksessa vuonna 2004, ikämiesfutiksen käynnistämisessä ja nykyisen naisten edustusjoukkueen kannalta olennaisen Prinsessafutiksen toimeenpanossa v. 2008.

Palokärkien historiallisen kotiavauksen pääsarjatasolla tuomitsee Oulun erotuomarikerhon Mikael Kotka.

Alle 16-vuotiailla kannattajilla on otteluun ilmainen sisäänpääsy. Myös kaikki nykyisin NJS:n joukkuetoiminnassa mukana olevat pelaajat ja toimihenkilöt pääsevät seura-asussa veloituksetta otteluun. Timantti- ja seurakortit tarkastetaan portilla.

Opiskelijoiden ja eläkeläisten sisäänpääsymaksu on 5 euroa, muilta katsojilta veloitetaan lippukassalla 10 euroa.

Tervetuloa katsomaan Subway Kansallista Liigaa, suomalaista huippufutista nyt nurmijärveläisellä twistillä!

Taistele Palokärki!

Alkuperäinen ennakko:

Nurmijärven Jalkapalloseura ry – Edustus Naiset – Historiallinen Subway Kansallisen Liigan kotiavaus lauantaina klo 14:00 (njs.fi)

Search