Hyppää sisältöön
PK-35

PK-35

PK-35 - NJS
20.05.
1 - 0
MagneCit Areena TN,
Helsinki
Yleisöä: 180
NJS

NJS

Vierasjoukkueen ennakko

Subway Kansallisen Liigan kahdeksas kierros ottaa varaslähdön perjantaina 20.5. Helsingin Pihlajamäessä MagneCit Areenan tekonurmella. Sarjataulukon viidettä sijaa pitävä kotijoukkue PK-35 emännöi Palokärkiä klo 18:30 alkavassa ottelussa. Kierroksen muut ottelut pelataan lauantaina. Avausvoittoaan jahtaava NJS lähtee otteluun Pihlajamäen Punamustia vastaan taulukon toiseksi viimeiseltä sijalta, takanaan vain toinen sarjanousija ONS.

Kaudesta 2020 saakka pääsarjatasolla pelannut PK-35 tavoittelee tällä kaudella sijoitusta kuuden sakissa. Alku sarjaan on ollut hyvä. Joukkue on hävinnyt vain kahdesti. KuPS ja Åland United jättivät Punamustat maaleitta ja pisteittä. FC Hongan ja viime viikolla ONS:in PK on onnistunut kaatamaan useamman maalin erolla. Muissa otteluissaan PK-35 on kamppaillut tasapäisesti pisteistä HJK:n, Ilveksen ja HPS:n kanssa.

PK-35:n valmentaja Rami Rantaselle Pihlajamäen kenttä on tuttu paikka. Kentän ympäristön kallioilla lapsena leikkinyt Rantanen aloitti ammattilaiseksi ja maajoukkueeseen saakka vieneen uransa juuri Pihlajamäen hiekalta 5-vuotiaana. PK-35:n naisten ydinryhmää B-junioreista saakka vetänyt Rantanen on nähnyt hiekan päälle vaihdettavan jo parikin uutta tekonurmimattoa. Entinen tehokas vasenjalkainen keskikentän raataja Rantanen on saanut pidettyä joukkueensa hämmästyttävän hyvin kasassa ensimmäiseltä liigakaudelta lähtien.

PK:n ydinryhmään voidaan laskea pitkään Pihlajamäessä esiintyneet maalivahti Tanja Kotoaro, toppari Vilma Oksanen, laitapakki Olivia Kåhre, kolme maalia iskenyt Emilia Kupsanen, Hakalan sisarukset Krista ja Katja sekä keskikenttäpelaajat Minea Lassas ja Elisa Ikonen. TiPS:istä välivuoden kautta PK:hon tullut Nora Lehto on onnistunut hyökkäyksessä iskemään jo kaksi maalia niin Subway Kansallisessa Liigassa kuin kuluvan vuoden Suomen Cupissakin.

PK-35 on totuttu näkemään palloa hyvin keskikentän yli kuljettavana joukkueena, joka pystyy syötöissään niin näyttäviin murtoihin kuin yllättäviin pallonmenetyksiinkin. Selustaan PK:n hyökkääjät liikkuvat pallon reitille ajatuksen nopeudella, joten Palokärkien puolustuksessa riittää perjantaina varmasti tekemistä.

NJS:n pelaajista viime kaudella Punamustien paitaa kantoi Rosa Wikström. Myös toinen Palokärkien kahden maalin tekijä Venla Mäkelä on pelannut PK-35:ssä useamman kauden.

Päävalmentaja Mikko Rannan NJS lähtee Pihlajamäkeen 1-2-kotitappio HJK:lta niskassaan. Tuosta ottelusta on hyvä ottaa matkapeliin mukaan monta asiaa. Sarjanousija NJS osoitti kotiyleisölleen hyvää taisteluilmettä sekä nöyristelemätöntä asennetta ja väläytteli vastahyökkäyksiin lähtöjään.

Annika Kulhan maalivahtipeli antoi kosolti takalautaa ja itseluottamusta puolustuksen toiminnalle.

Venla Mäkelän laukaus boksin reunasta maalin takakulmaan valittiin Subway Kansallisen Liigan seiskakierroksen hienoimmaksi maaliksi 57 %:n äänivyöryllä.

Ranta pitää tuttuun tapaansa pelaajiston suhteen korttinsa nurin päin pöydällä ja ässät hihassa. NJS:n farmiyhteistyöseuran, porvoolaisen FCFJ:n kotiavauksessa viime viikonloppuna voitokkaasti pelanneista Palokärjistä (Emmi Manninen 82 min, Waranya Chaimuk 90 min ja hattutemppu) toinen saattaa nousta Helsinkiin suuntaavaan kokoonpanoon.

Ottelun “Pihliksessä” tuomitsee Helsingin Erotuomarikerhon Lassi Matilainen.

Jos kaikille kannattajille matkustaminen Kehä I:n eteläpuolelle ei tuota kiksejä, ei hätää, Ruutu välittää tunnelmat reaaliajassa kotikatsomoihin.
Klikkaa otteluun tästä

Taistele Palokärki!

Nurmijärven Jalkapalloseura ry – Edustus Naiset – Ottelut – PK-35 – NJS

Search