Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - TPS
29.07.
15:00
TPS

TPS

Joukkueiden ennakot

Kuva: Janne Hirvensalo

Kuopion Palloseura kohtaa liiganousija Turun Palloseuran lauantaina Väre Areenalla

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran värikäs pelikausi jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Tämän kauden liiganousija Turun Palloseura saapuu vastustajaksi 13:nnen sarjakierroksen liigaotteluun, joka pelataan Väre Areenalla kello 15.00 alkaen.

KuPS jatkoi omaa liigakauttaan viime viikonloppuna voitokkaissa tunnelmissa kukistettuaan HPS:n vieraskentällä 0-3. HPS-ottelu onnistui pääpiirteissään ennakkosuunnitelmien mukaisesti ja voittojahtia aiotaan jatkaa jälleen lauantaina. TPS-peli tuleekin hyvin todennäköisesti noudattamaan samantyyppistä käsikirjoitusta kuin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella on nähty.

KuPS-joukkue haluaa hallita peliä isokokoisella kotikentällään

”TPS on yritteliäs ja fyysinen joukkue, joka pystyy yllätyksiin. He tulevat tänne taistelemaan, odotan pelin kuitenkin olevan meidän hallintaa. Mitä pitemmälle ottelu etenee, sitä selvemmin pelinhallinta tulee varmaan siirtymään meille isolla kentällä. Me klaarataan tämä peli, kunhan me keskitytään siihen mitä meidän pitää tehdä ja teemme kaikki asiat omalla hyvällä tavallamme. HPS-peli onnistui meiltä odotetusti ja jopa paremmin kuin etukäteen ajateltiin. Me pelasimme hyvin, dominoimme peliä ja klaarasimme hyvin myös vastustajan antaman prässin”, päävalmentaja Pauliina Miettinen kertoo.

Uusi puolustaja Emma Santamäki pelasi Paloheinässä ensimmäisen ottelunsa KuPS-asussa onnistuen heti maalinteossakin. Hän kohtaa lauantaina edellisen seuransa. Kuopioon saapunut japanilaispelaaja Yuuka Kurosaki liittyi maanantaina joukkueen pelaajavahvuuteen ja häntä koskevat kansainväliset edustusoikeus- ja pelilupa-asiat ovat parhaillaan etenemässä. ”Kurosaki on hyvä keskikenttäpelaaja ja hänen varsinainen peliroolinsa tulee vähitellen tarkentumaan tässä kesän aikana”, päävalmentaja sanoo.

Kolmen peräkkäisen vierasottelun kiertue on alkamassa

TPS-ottelusta alkaa tiukka kahden viikon mittainen jakso, joka sisältää neljä kovaa ottelua lyhyen ajan sisään. Seuraava liigaottelu on edessä jo ensi viikon tiistaina (1.8.), jolloin kohdataan PK-35 Helsingissä. Tämän jälkeen ohjelmassa on pitkä pelimatka Maarianhaminaan, jossa pelataan lauantai-iltana (5.8.) Suomen Cupin puolivälieräottelu. Matka jatkuu sunnuntaina Ahvenanmaalta jälleen Helsinkiin, jonne joukkue majoittuu tiistaina 8.8. pelattavaa HJK-ottelua varten. Joukkue matkustaa HJK-pelin jälleen takaisin kotimaisemiin ja seuraavana lauantaina (12.8.) pelataan jälleen liigaottelu Väre Areenalla Åland Unitedia vastaan.

Poikkeuksellisen tiivistahtinen kaksiviikkoinen vaatii tarkkaa ennakkosuunnittelua, jotta kolmen ottelun mittainen vaativa vieraskiertue saadaan onnistumaan toiveiden mukaisesti. ”Matkustaminen, treenaaminen, pelaaminen sekä levon ja palautumisen maksimoiminen vaatii meiltä huolellista toimintojen yhteensovittamista ja aikatauluttamista”, päävalmentaja toteaa.

OTTELUENNAKKO: KuPS – TPS la klo 15.00 – KuPS – Kuopion Palloseura

 


 

Kuva: Janne Hirvensalo

TPS matkustaa seuraavaksi Kuopion Palloseuran vieraaksi

Ottelu KuPS-TPS pelataan lauantaina 29.7. kello 15.00 Kuopion Väre Areenalla.

Edellinen joukkueiden kohtaaminen pelattiin toukokuun alussa Urheilupuiston Yläkentällä. Ottelu oli Sanna Poralin saamaan punaiseen korttiin asti tasainen kamppailu. KuPS voitti ottelun lopulta 1–4.

– Edellisestä kohtaamisesta meidän täytyy aika paljon parantaa kurinalaista puolustuspelaamista. KuPS on todella hyvä joukkue, he eivät ole turhaan sarjakärjessä. Heillä on todella vahvoja yksilöitä joukkueessa. Me pelataan todella vahvasti silloin kun me pystytään pelaamaan joukkueena ja se oli viimeksikin KuPS:ille myrkkyä, kertaa edellistä Palloseurojen kohtaamista TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa.

KuPS:in paidassa pelaa mustavalkoisille erittäin tuttu pelaaja, sillä alkukauden TPS:n kapteenina toiminut Emma Santämäki siirtyi kuopiolaisten riveihen ennen maaottelutaukoa. Kansallisen Liigan mittapuulla KuPS operoi valtavilla resursseilla ja se näkyy joukkueen menestyksessä. Joukkue on sarjataulukon kärjessä ja on tehnyt eniten maaleja tähän mennessä. KuPS on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja.

Ilman vastoinkäymisiä ei kuitenkaan kuopiolaistenkaan kausi ole sujunut. Päävalmentaja Ollipekka Ojala joutui jättämään tehtävänsä terveydellisistä syistä ja tilalle palkattiin neljä suomenmestaruutta saavuttanut valmentaja Pauliina Miettinen.

TPS:n edellinen 2–2-tasapeliin päättynyt ottelu Ilvestä vastaan oli huikea jännitysnäytelmä. TPS johti ottelua vielä lisäajalla, mutta Ilves onnistui tasoittamaan pelin aivan viimehetkillä. TPS oli kuitenkin vielä lähellä voittoa, sillä keskuspuolustajana operoineen Saija Östlundin kaukolaukaus oli yllättää Ilves-vahti Meri Hämäläisen.

– Me luotiin Ilvestä vastaan enemmän maalipaikkoja kuin koko kauden aikana yhteensä. Se meidän täytyy ottaa mukaan seuraavaan peliin ja hoitaa puolustaminen hyvin, sanoo Välimaa.

Välimaa ei ole uutena päävalmentajana lähtenyt keksimään pyörää uudestaan, vaan samaa hyvää työtä on pyritty jatkamaan. Töitä on tehty pelaajien itseluottamuksen parantamiseksi.

– Meillä on useita pelaajia, jotka ovat ottaneet hienosti vastuuta. Olemme painottaneet kentän viimeisellä kolmanneksella määrätietoisuutta on ratkaisu sitten keskitys tai laukaus. Pyrimme hyödyntämään pelaajien vahvuuksia mahdollisimman hyvin, sanoo Välimaa.

Panokset lauantain kohtaamiseen ovat selvät. Molemmat joukkueet janoavat lisää pisteitä, jotta oma asema sarjataulukossa vahvistuisi.

Teksti: Timo Kinnunen

La 29.7. klo 15.00 KuPS–TPS, Kuopio.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Naiset: TPS matkustaa Kuopioon sarjakärjen vieraaksi – FC TPS

Search