Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - Ilves
19.08.
7 - 0
Väre Areena TN,
Kuopio
Yleisöä: 293
Ilves

Ilves

Joukkueiden ennakot

Kuva: Riku Laukkanen

Kovakuntoinen KuPS-joukkue tavoittelee runkosarjavoiton varmistumista

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran voitokas sarjakausi jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Kuuden pisteen mittaisessa sarjajohdossa oleva KuPS kohtaa Tampereen Ilveksen kello 14.00 alkaen. Väre Areenalla pelattava 17:nnen sarjakierroksen liigapeli on lopuillaan olevan runkosarjakauden viimeinen kotiottelu, jossa kuopiolaisilla on nyt mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto tältä kesältä.

Tulivoimainen KuPS on tehnyt kesän runkosarjassa suorastaan murskaavan tehokasta jälkeä. Ilves ja KuPS kohtasivat edellisen kerran Tampereella kesäkuun 2. päivänä, jolloin Pauliina Miettinen johti keltamustan peliä ensi kertaa uutena KuPS-päävalmentajana. KuPS-joukkue on voittanut kaikki Miettisen johdolla pelaamansa 11 peräkkäistä kilpailullista ottelua yhteismaalein 48-2. Täydellistä ylivoimaa kuvaava voittosaldo sisältää yhdeksän liigapeliä yhteismaalein 33-2 ja kaksi Suomen Cupin ottelua yhteismaalein 15-0.

 

Ottelu on samalla Kansallisen Liigan lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyysottelu ja kumppaninamme toimii Alavan sairaalan lastenpsykiatria. Lue lisää aiheesta:

https://kups.fi/kups-kutsuu-alavan-sairaalan-lapsia-perheineen-kansallisen-liigan-otteluihin/

Päävalmentaja: ”Suorastaan hurjalla mittarilla on kehitytty kesän aikana”

Ilves ja KuPS tulevat kohtaamaan seuraavan kerran elokuun viimeisenä päivänä, jolloin ohjelmassa on Suomen Cupin välieräottelu. Pelipaikkana tulee olemaan Ilveksen kotikenttä Kauppi 3 TN ja välieräottelun voittaja etenee lokakuiseen Cupin finaaliin. KuPS lähtee jälleen tavoittelemaan kotivoittoa lauantaisesta liigapelistään.

”Tuon kesäkuun oman debyyttipelini jälkeen joukkueen peli on kehittynyt todella paljon. Eteenpäin on menty, peliä on saatu paljon kollektiivisemmaksi ja myös puolustus on vahvistunut. Suorastaan hurjalla mittarilla on kehitytty kesän aikana kuten nuo tilastotkin sen kertovat”, päävalmentaja Miettinen toteaa.

Kova kilpakumppani Åland United kukistettiin edellisessä kotipelissä vakuuttavasti 4-0. Kotijoukkueen pelillinen paremmuus tuli illan aikana vähitellen esille tuottaen kauniin ja ansaitun lopputuloksen ja samantasoiseen yhtenäiseen joukkuesuoritukseen pyritään nytkin.

Monipuolisella pelaamisella kohti loppukauden suuria tavoitteita

”Åland-pelissä toisen puoliajan pientä notkahdustamme ei enää tapahtunut, nyt me korjattiin sitä. Se oli tasapainoisen hyvä 90 minuutin esitys ja kun pelissä tekee sen mitä on etukäteen sovittu, niin se tuo kyllä ne maalit tullessaan jos niitä on yleensä tullakseen. Oman pelin kautta me lähdemme lauantainakin voittamaan ja pelissä meidän täytyy pitää palloa järkevästi ja kontrolloida peliä myös puolustettaessa. Åland-pelissä näin tapahtui”, päävalmentaja muistuttaa.

”Meidän pitää hyökätä eri tavoilla niin keskeltä kuin laidoista ja havainnoida sitä mitä vastustaja tekee, kärsivällisyys aina säilyttäen. Näen omista pelaajistamme nälän ja sitä pitääkin ehdottomasti olla, sillä nälkä kehittää ja vie eteenpäin. Me olemme puhuneet pelaajien kanssa loppukauden isoista peleistämme ja suurista tavoitteistamme. Härkäviikot on hoidettu ja nyt jokaisen henkilökohtainen focus pitää olla kaikessa omassa tekemisessä omaa vastuuta ottaen ja sitä kantaen. Mitään turhia riskejä me emme nyt lähde ottamaan kauden tärkeimpien otteluiden alla”, päävalmentaja korostaa.

Vantaan ja Tampereen kautta UEFA-turnaukseen Tanskaan

Hyökkääjä Ana Paula Silva Santos on sivussa lauantain Ilves-ottelusta lievän vaivan johdosta. KuPS päättää oman runkosarjakautensa lauantaina 26.8. Vantaalla ja pelaa tämän jälkeen Cupin välieräottelun Tampereella (31.8.). Pelikausi jatkuu tämän jälkeen Tanskassa, jossa pelataan UEFA Women’s Champions Leaguen alkuturnaus 6.-9.9. välisenä aikana. Neljän joukkueen miniturnaus pelataan Kögen kaupungissa.

OTTELUENNAKKO: KuPS – Ilves la klo 14.00 – KuPS – Kuopion Palloseura


Kuva: Joope Erkkilä

Kotijoukkue Kuopion Palloseura ja vierasjoukkue Ilves lähtevät 17. ottelukierroksen kamppailuun hieman eri päistä taulukkoa. KuPS johtaa sarjaa, Ilves on seitsemäntenä, neljän pisteen päässä Mestaruussarja-paikkaan oikeuttavasta viivasta.

Joukkueet kohtaavat puolentoista viikon sisällä kahteen otteeseen, ensin lauantaina liigassa ja sitten Suomen Cupissa Tampereella.

Keltavihreä vieraspoppoo sai edelliskierroksella helpottavan liigavoiton, kun ONS kaatui Oulussa maalein 1-4. Anela Ljesnjanin viimeisteli kahdesti, Tuuli Viinikka ja Aino Rasinen kerran. Voitto alla on varmasti mukavampi matkata Kuopion reissulle.

 

KuPS

Palloseura lähtee kotiotteluunsa peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa. Viimeiseen kuuteen otteluun kuopiolaiset ovat lisäksi pitäneet oman maalinsa puhtaana. KuPS:n voittoputki alkoi juuri kauden ensimmäisestä Ilves-kohtaamisesta Kaupista kesäkuun alusta. Kuopiolaiset poistuivat Tampereelta 0-2 voitto mukanaan. Tuo ottelu oli ensimmäinen, jossa joukkueen päävalmentajana toimi Pauliina Miettinen. Kotijoukkue pelasi hyvin, mutta KuPS oli vahvempi.

Kuopiolaisia löytyy liigan maalipörssin top10-kärhestä neljä kappaletta. Aino Kröger johtaa koko maalipörssiä 10 maalilla, kapteeni Gentjana Rochilla ja Wilma Forsblomilla maaleja on yksi vähemmän. Anni Hartikainen viimeistelee kymmenen kärjen, osumia on kasassa seitsemän.

KuPS:n ryhmässä on nähty hallittuja muutoksia elokuun aikana. Ruotsalainen laitapelaaja Maja Göthberg ja KuPS purkivat pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Göthberg ehti edustaa kuopiolaisia kolmen ja puolen vuoden ajan.

Miettinen sai keltamustaan nuttuun varsin tutun pelaajan, kun KuPS tiedotti elokuun alkupuolella Roosa Ariyon hankinnasta. 29-vuotias hyökkääjä ja Miettinen ovat tehneet yhdessä aiemmin menestyksekkäästi töitä Tikkurilan Palloseurassa. Ariyon edellinen seura oli belgialainen Club Brügge.

 

Tuulin tuumaukset

Viinikan Tuuli on pelannut tällä kaudella jokaisessa Ilveksen liigaottelussa. Hämeenlinnalainen on merkkauttanut näissä kolme osumaa ja yhden maalisyötön. Tuuli on todennäköisesti mukana myös lauantaina Kuopioon matkaavassa tupsukorvien ryhmässä.

Nousitte vahvan toisen jakson ansiosta voittoon ONS:stä. Minkälaisia palopuheita ottelun tauolla pidettiin?

”Ottelun tauolla puhuttiin, että kyllä ne maalit sieltä vielä tulee, kun ollaan vaan kärsivällisiä. Päätettiin myös vähän muuttaa prässiä, että saadaan enemmän painetta.”

Teit pitkästä aikaa maalin Oulussa ja olit muutenkin vallan mainiolla pelipäällä. Onko kuuluisa ketsuppipullo nyt auki?

”Toivottavasti.”

Löytyykö joukkueesta luottoa, että nousette vielä Mestaruussarjaan?

”Joukkueesta löytyy vielä luottoa, mutta se ei oo kokonaan meidän omissa käsissä. Tehdään kuitenkin itse kaikki mitä pystytään sen eteen.”

Pelasitte hyvin KuPSia vastaan kotona kesäkuussa, mutta kuopiolaiset vei pisteet matkaansa. Miten nappaatte täydet pisteet nyt Kuopiosta?

”Tiivis ja yhtenäinen puolustus on tärkeetä KuPSia vastaan ja tällä kertaa ei päästetä yhtäkään maalia.”

 

Tervetuloa maakuntamatkalle Pohjois-Savoon ja Väre Areenalle lauantaina, Ilvestä voi kannattaa vaihtoehtoisesti myös Ruutu+:n lähetyksen välittämänä: https://www.ruutu.fi/stream/4352107.

KuPS-vierasottelun jälkeen Ilves emännöi runkosarjan päätöksessä HPS:ää lauantaina 26. elokuuta kello 15. Suomen Cupissa Ilves puolestaan saa KuPS:n vieraakseen torstaina 31. elokuuta. Cupin välierä pelataan Kauppi 3:lla kello 17 alkaen.

Ennakko: Alkusarjan viimeinen vierasottelu pelataan Pohjois-Savossa – Ilvesedustus.fi | Edustusjoukkueiden yhteinen koti

Search