Hyppää sisältöön
HJK

HJK

HJK - KuPS
17.09.
4 - 2
Bolt Arena TN,
Helsinki
Yleisöä: 610
KuPS

KuPS

Joukkueiden ennakot

Kuva: Riku Laukkanen

Sunnuntaina kärkikamppailu HJK – KuPS Bolt Arenalla

 

HJK kohtaa sunnuntaina Bolt Arenalla Kansallisen Liigan kärkikamppailussa Kuopion Palloseuran.

Kansallisen Liigan Mestaruussarjassa (yläloppusarja) on pelattu nyt ensimmäinen kierros. Jokaisella joukkueella on jäljellä vielä neljä peliä. HJK voitti omassa pelissään PK-35 Vantaan 2–1 ja KuPS puolestaan latoi taululle 6–0-voittolukemat HPS:stä.

Sarjataulukossa KuPS pitää hallussaan ykköspaikkaa 49 pisteellään. HJK on toisena 40 pisteellään. Klubin perässä tulevat Åland United (39), FC Honka (36), PK-35 Vantaa (28) ja HPS (24).

Mikäli KuPS voittaa sunnuntaina pelattavan ottelun, varmistaa se itselleen myös Suomen mestaruuden. HJK puolestaan voitollaan tiivistäisi mestaruustaistelua, sekä vankistaisi asemiaan hopeataistelussa.

– Meillä on takana nyt hyvä jakso niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Olemme saaneet onnistumisia niin yksilöinä kuin joukkueena, päävalmentaja Arttu Heinonen pohtii.

HJK ja KuPS ovat kohdanneet tällä kertaa kolmesti. Kansallisen Cupin finaalin HJK voitti rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kevätkierroksen liigapelin voitti myös Klubi, kun se haki Kuopiosta pisteet 4–0-voitolla. KuPS puolestaan voitti samoin lukemin viime pelin Bolt Arenalla.

– Viime peli KuPSia vastaan on käsitelty ja meillä paljon parempi valmius tähän peliin kaikissa pelin eri vaiheissa. Nyt pelistä on odotettavissa taas kahden laatujoukkueen kamppailu pisteistä, ja me lähdemme jatkamaan voittoputkea kuopiolaisten kustannuksella, päävalmentaja sanoo.

– Jotta saamme pisteet sunnuntaina, pitää meidän pystyä voittamaan kentällä runsaasti 1v1-tilanteita molempiin suuntiin, sekä meidän energinen puolustaminen pitää olla koko matsin ajan päällä. Meidän on tärkeää olla myös kärsivällisiä ja rohkeita pelin aikana ja aiheuttaa KuPS:lle myös hetkiä, joissa he joutuvat puolustamaan.

Kahden viikon päästä (1.10.) HJK ja KuPS kohtaavat toisensa vielä kerran, kun edessä on Suomen Cupin finaali.

– Kuten todettu, meillä on edessä hieno syksy. Nyt katseet ovat sunnuntain pelissä ja toivottavasti saamme taas hyvää tukea kotiyleisöltä. Nyt jos joskus kannattaa tulla katsomaan Kansallisen Liigan huippupeliä, Heinonen korostaa.

Sunnuntaina kärkikamppailu HJK – KuPS Bolt Arenalla – HJK Helsinki


Kuva: Riku Laukkanen

Kuopion Palloseura jatkaa omaa mestaruusjahtiaan Bolt Areenan klassikko-ottelussa

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu sunnuntai-iltana pääkaupungissa. Sarjakakkosena oleva Helsingin Jalkapalloklubi ja KuPS iskevät yhteen syksyn Mestaruussarjan 20:nnen sarjakierroksen klassikko-ottelussa, joka pelataan Bolt Areenalla kello 18.30 alkaen. Pääset jännittämään tämän vuoden liigamestaruuden mahdollista ratkeamista RUUTU-palvelun suoran lähetyksen ääressä.

Kova kaksintaistelu luvassa kahden kärkijoukkueen välillä

Voitokkaasti etenevä KuPS johtaa liigaa nyt yhdeksän pisteen erolla sarjakakkosena olevaan HJK:hon nähden, joten vierasvoitto varmistaisi mestaruustaistelun matemaattisen ratkeamisen kuopiolaisten eduksi. Vierasvoittoa ei kuitenkaan helpolla saavuteta, sillä nimekäs HJK on kova kotijoukkue. Klubi ja KuPS kohtaavat lisäksi Suomen Cupin loppuottelussakin, joten odotettavissa on kova syksyinen kaksinkamppailu kahden parhaimman kärkijoukkueen välillä.

KuPS on valmis kovan kotijoukkueen kohtaamiseen. ”Kova peli tulee aivan varmasti. HJK:lla on nyt edessään swim or sink-tilanne eli viimeinen oljenkorsi tämän kauden liigamestaruuden suhteen. HJK on hyvä ja energinen ryhmä, jossa on paljon intoa, liikettä ja taitoa. Odotankin tasaisempaa ottelua kuin viimeksi. Silloin me hallittiin peliä, nyt tulee kovempi vastus kuin silloin. HJK-joukkueessa riittää intoa ja itseluottamusta”, KuPS-valmentaja Pauliina Miettinen arvioi sunnuntai-illan liigapeliä. Liigan kärkijoukkueet kamppailevat kahdestaan tämän syksyn tuplamestaruudesta, joten kotimainen kilpailukausi on saamassa kiitettävän upean loppuhuipennuksen.

”Viimeinen puristus tarvitaan, eikä maaliviivaa mietitä vielä”

KuPS eteni kesän runkosarjassa vakuuttavalla tavalla voitosta voittoon ja aloitti myös ylemmän loppusarjan tehokkaalla tavalla. Helsingin Palloseura jäi keskiviikkoiltana täysin kuopiolaisjyrän alle ja KuPS-joukkueella onkin nyt käsissään neljä ”ottelupalloa” tämän kauden liigamestaruuden suhteen. Päättymäisillään olevaa kilpailukautta on jäljellä enää neljä kalenteriviikkoa ja tämä pelikausi alkaakin olla siten viimeistä loppusilausta vaille valmis.

”Viimeinen puristus tarvitaan vielä. Peli kerrallaan me edelleen jatkamme eteenpäin, eikä maaliviivaa mietitä vielä. HPS-ottelu oli meille yksi vaikeimpia pelejä tällä kaudella ja hienosti joukkue selvisi siitä. Iso kiitos pelaajille, oikea lataus löytyi ja hyvin he vastasivat tilanteeseen. HPS-peli oli hienoa nähtävää. Hyvin me on tosiaan menty, mutta steppi kerrallaan meidän pitää pystyä vielä parantamaan sillä syksyllä pelataan isoista asioista. Oikeanlaisen flow-tilan pitää pysyä päällä kauden loppuun saakka”, päävalmentaja muistuttaa.

OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS su klo 18.30 – KuPS – Kuopion Palloseura

Search