Hyppää sisältöön
FC Honka

FC Honka

FC Honka - KuPS
07.10.
0 - 3
Tapiola N 1,
Espoo
Yleisöä: 249
KuPS

KuPS

Joukkueiden ennakot

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kauden viimeinen kotiottelu lauantaina

Hongan kauden toiseksi viimeinen ottelu ja viimeinen kotiottelu pelataan tänä lauantaina 7.10. klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella, kun vastaan asettuu KuPS. Nappaa liput otteluun tästä ja tule vielä kerran tällä kaudella kannustamaan Honka kotivoittoon!

Honka kärsi viime ottelussaan 0-3 tappion HPS:lle, mutta hyvän kauden pelanneet keltamustat ovat yhä pronssitaistossa vahvasti mukana, kun kaksi viimeistä kierrosta on näköpiirissä. Piste-ero kolmossijalla olevaan Åland Unitediin on vain yksi piste, joten jännitettävää todella riittää kauden viimeisissä otteluissa.

– Meidän täytyi päästä viime ottelusta yli mahdollisimman nopeasti. Se ei ollut paras esityksemme, minä valmentajana mukaan lukien. Voitamme ja häviämme joukkueena. Meidän täytyi olla itsekriittisiä parantaaksemme ja hyvä asia on se, että meillä on mahdollisuus näyttää se tällä viikolla, päävalmentaja Omar Adlani toteaa.

Suomen Cupin voittoa jo juhlinut KuPS voi varmistaa myös liigamestaruuden lauantaina. Se johtaa HJK:ta neljällä pisteellä. Honka haluaa kuitenkin laittaa kapuloita kuopiolaisten rattaisiin ja on valmistautunut lauantain otteluun hyvin.

 Meillä on ollut hyvä treeniviikko. Pelaajat ovat täysin keskittyneitä tulevaan otteluun. Tiedämme, että se tulee olemaan vaikea, kuten aina KuPS:ia vastaan. He ovat parantaneet siitä, kun pelasimme heitä vastaan viimeksi. He ovat teknisesti ja fyysisesti vahva joukkue ja heillä on erittäin hyvin organisoitu hyökkäyssysteemi. Meidän täytyy estää heitä vaihtamasta puolia, sillä siinä he ovat vaarallisimmillaan. Meidän tulee myös olla rauhallisia kun saamme pallonhallinnan ja valita hetkemme hyökätä nopeasti tai hitaammin.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. Kuopiolaiset ovat onnistuneet voittamaan molemmat ottelut, mutta Honka on laittanut hyvin kampoihin. Espoossa lukemat olivat 1-2, Kuopiossa 0-2.

Adlani lähtee luottavaisena kohtaamaan sarjakärkeä.

– Meillä on hieno joukkue pelaajia ja minulla on täysi luotto heihin erityisesti kaikkein vaikeimmissa olosuhteissa. He ovat nousseet esiin tärkeissä hetkissä. Olemme kokeneet kotona tänä vuonan erityisiä hetkiä ja toivomme, että monet saapuvat kauden viimeiseen kotiotteluun kannustamaan pelaajia, hän päättää.

Kauden viimeinen kotiottelu lauantaina – FC Honka Naiset


Kuva: Kalevi Hämäläinen

OT­TE­LUEN­NAK­KO: FC Hon­ka – KuPS la klo 16.00

Kuopion Palloseuran tiukka mestaruusjahti jatkuu lauantaina Espoossa

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran kalenteriviikko jatkuu tiiviillä ottelutahdilla. KuPS matkustaa perjantain aikana Espooseen valmistautumaan lauantain liigaottelua varten, jossa vastassa on kova kotijoukkue FC Honka. Syksyn loppusarjan 22. sarjakierroksen ottelun pelipaikkana on Tapiola N1 ja mestaruuden mahdollisesti ratkaisevaa jännittävää vierasottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Vierasvoitto Espoosta kruunaisi KuPS-joukkueen liigamestaruuden

Kuopiolaisilla on parhaillaan menossa tiukka otteluviikko: viime sunnuntaina ohjelmassa oli Suomen cupin finaali, keskiviikkona taisteltiin PK-35 Vantaan kanssa ja nyt kohdataan neljäntenä oleva Honka. Pelaamisen, palautumisen, treenaamisen ja matkustamisen onnistunut yhdistäminen on jälleen avainasemassa tämän kalenteriviikon aikana. Loppuviikon treeneissä on haettu lisää energiaa ja intohimoa lauantain liigapeliä varten, jotta ottelusta onnistuttaisiin kairaamaan voitokas lopputulos.

”Henkinen panostus ja tietty ilo on tärkeää ja ne ovat näkyneet kaikista pelaajista myös loppuviikon treeneissä. Meillä on edelleen kaksi ottelupalloa jäljellä, eikä mitään ole vielä menetetty”, päävalmentaja Pauliina Miettinen muistuttaa. KuPS johtaa loppusarjaa neljän pisteen suuruisen etumatkan turvin ja vierasvoitto Espoosta varmistaisi tämänvuotisen liigamestaruuden. Tasapeli ei tule siihen todennäköisesti riittämään, joten lauantaina on edessä kova kamppailu pronssimitalista taistelevan Hongan kanssa. Sarjakakkosena oleva HJK pelaa samaan aikaan omaa vierasotteluaan HPS:n kentällä ja sen ottelun lopputulos tulee vaikuttamaan suuresti tämän kauden loppuratkaisuun.

Honka tulee tarjoamaan kuopiolaisille tiukan pelillisen haasteen

”Honka taistelee kotonaan mitalista ja on motivoitunut pelaamaan. Tulee tiukka ottelu, tietyn tasoeron pitäisi kuitenkin näkyä. Meidän pitäisi pystyä pallonhallintaan jopa paremmin ja enemmän kuin Vantaa-ottelussa. Hongan hyökkäyspäässä löytyy vaaraa, meidän on otettava heiltä aseet pois ja omista maalipaikoista on viimeisteltävä huolella. Paikkoja ja murtautumisia tulee pelin aikana varmasti ja peli pitää saada lopullisesti tapettua sitä kautta”, päävalmentaja korostaa.

Kukaan ei saa mitään ilmaiseksi syksyn tiukassa loppusarjassa, eikä pisteitä saavuteta helpolla Espoostakaan. PK haastoi kuopiolaisia sitkeällä yrittämisellään ja hyvällä pallollisella osaamisellaan onnistuen siinä hyvin. Samantapainen pelillinen haaste on edessä nytkin.

”Energiataso oli meillä sinänsä ihan hyvä Vantaa-ottelussa, emme vaan saaneet iskettyä vastustajaa kanveesiin. Vähän nousi jalkaa pois kaasulta eikä viimeisiä minuutteja osattu oikein pelata. Lopullinen skorpionin isku jäi siten antamatta. Voittoon tarvitaan jälleen hyvä peli. PK-ottelu oli meiltä ihan hyvä peli, jalkaa ei kuitenkaan voi ottaa pois kaasulta ja omista paikoista pitää tehdä maalit. Meillä riitti energiaa hyökätä loppuun asti, pelin loppu oli enemmänkin henkinen ja psykologinen asia. Lopussa meillä oli joitain hieman huolimattomia valintoja, pelissä pitää pienetkin yksityiskohdat hoitaa hyvin”, päävalmentaja muistuttaa. Puolustaja Hannah Shartsin yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja hän on lauantaina jälleen valmennusjohdon käytettävissä

OTTELUENNAKKO: FC Honka – KuPS la klo 16.00 – KuPS – Kuopion Palloseura

Search