Hyppää sisältöön
Ilves

Ilves

Ilves - TPS
09.09.
2 - 2
Kauppi 3 TN,
Tampere
Yleisöä: 138
TPS

TPS

Joukkueiden ennakot

ENNAKKO: HAASTAJASARJAN KÄRKIOTTELU LAUANTAINA – TPS SAAPUU VIERAAKSI KAUPPIIN

Kuva: Joope Erkkilä

Kansallisen Liigan Haastajasarjan toinen kierros väännetään viikonloppuna. Ilves ja TPS pelaavat lauantaina alemman loppusarjan kärkikamppailun Kaupin urheilupuistossa kello 15.

Kierrokselle lähdettäessä Ilveksellä pisteitä on kasassa 20, TPS:llä 16. PK-35 hengittää pisteen päässä turkulaisten niskassa.

Ilves kasvatti piste-eroa kahdella viime viikonloppuna, voittamalla Haastajasarjan avauksessaan ONS:n, Anela Ljesnjaninin ja Moona Laineen maaleilla.

 

TPS

Palloseura aloitti alemman loppusarjan viime viikolla maalittomalla tasapelillä PK-35:n vieraana.

Keltavihreiden ja mustavalkoisten kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin tiukkoja tapauksia. Alkukaudesta Kaupissa kotijoukkue voitti 1-0, Pipsa Saarilahden viimeistellessä ottelun ainokaisen boksin sisältä.

Heinäkuun 22. päivä joukkueet tasasivat pisteet osumin 2-2 Turun Yläkentällä. Laura Linnala ja Nelly Lehtilä veivät maaleillaan TPS:n johtoon kahteen otteeseen. Tuuli Viinikan syötöstä osuneen Sofia Määtän ja Inari Salon passista maalanneen Anna Olmalan maalit toivat Ilveksen kahdesti tasoihin. Annan maali syntyi ottelun toisella lisäajan minuutilla. TPS meinasi napata vielä täydet pisteet, mutta Meri Hämäläinen torjui Saija Östlundin kaukolaukauksen ylärimaan.

TPS on kokenut liigakauden aikana muutoksia, sillä joukkueen kapteenina tällä kaudella aloittanut Emma Santamäki siirtyi heinäkuun alkupuolella KuPS:n riveihin. Tälle kaudella Tepsiin palannut oma kasvatti Santamäki pelasi mustavalkoisissa 11 liigaottelua ja teki yhden maalin, joka oli sitäkin näyttävämpi nosto HJK:n verkkoon.

TPS tiedotti lisäksi elokuun lopulla Silja Jaatisen siirrosta ruotsalaisen AIK:n riveihin. AIK pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Elitettanissa. Jaatinen ehti pelaamaan liigassa tällä kaudella 18 ottelua, joissa laitapelaaja saalisti yhden maaliin johtaneen syötön.

Turkulaisten kauden kovin syömähammas on ollut neljä maalia iskenyt Lehtilä. Lehtilä on lisäksi ainoa tepsiläinen, joka on pelannut kauden kaikissa 19. ottelussa. Jenni Rannuksella otteluita on 15 ja maaleja 2, Netta Hanhimäen lukemat ovat samaiset, Viivi Ollonqvistin puolestaan 14 ja 2.

 

Pipsan peippailut

Numero kymppi Pipsa Saarilahti on yksi kolmesta tupsukorvasta, joka on onnistunut maalinteossa TPS:ää vastaan tällä kaudella. Pipsa oli pitkään poissa pelikuvioista, mutta nähtiin penkillä HPS-kotitappiossa ja viimein kentälläkin ONS-kotivoitossa.

Miten tärkeää joukkueelle oli saada voitto Haastajasarjan avauspelistä?

”Meille oli erittäin tärkeää saada kolme pistettä viime viikon pelistä, sillä piste-erot ovat vielä vähäisiä. Myös henkisellä puolella tekee varmasti hyvää aloittaa loppusarja voitolla.”

Mikä fiilis oli palata peleihin, onko vaivat nyt selätetty?

”Hyvät fiilikset on! Innolla odotan, että pääsen pelaamaan enemmän ja auttamaan joukkuetta. Uskon, että pääsen täyteen pelikuntoon vielä loppukaudesta.”

Teit alkukaudesta Tepsiä vastaan hienon maalin, onko nyt lauantaina sama tavoite?

”Totta kai hyökkäävällä pelaajalla on tavoitteena auttaa joukkuetta maalien muodossa, mutta sanoisin, että myös rakenneltu tilanne tai syöttöpiste kelpaisi.”

Minkälainen joukkue teillä on lauantaina vastassa?

”TPS on fyysinen joukkue, jolta löytyy myös pallotaitoa. Meidän pitää olla valmiita kamppailemaan jokainen tilanne loppuun asti.”

Bonuksena: kuka on joukkueen kovin keilaaja?

”Veikkaisin, että Nele (Hautamäki) tai Roosa (Karppinen), kun ne kuitenkin joka päivä niitä palloja heittelee. Eiks se oo ihan sama asia?”

 

No eikös se ole! Lauantaina selviää, kuka heittelee palloja ja kuka venyttää maaliverkkoja Haastajasarjan toisessa ottelussa. Ilves – TPS alkaa Kauppi 3:lla kello 15. Lippuja saa portilta hintaan 7/5 euroa, tervetuloa.

Ottelu on keltavihreiden Haastajasarjan toinen kotiottelu ja viimeinen noin kuukauteen. Seuraava ja samalla toivottavasti kauden viimeinen kotipeli on alustavasti aikataulutettu lokakuun 7. päivälle, tuolloin vastaan asettuu Pallokerho-35.

Kaukofanit voivat kannustaa Ilvestä Ruutu+:n välityksellä: https://www.ruutu.fi/stream/4396368.

Ennakko: Haastajasarjan kärkiottelu lauantaina – TPS saapuu vieraaksi Kauppiin – Ilvesedustus.fi | Edustusjoukkueiden yhteinen koti

 


 

NAISET: KANSALLINEN LIIGA JATKUU ILVEKSEN VIERAANA – “PITÄÄ PYSTYÄ TAAS PYKÄLÄN VERRAN PARANTAMAAN”

Kuva: Juhani Järvenpää

Kansallisen Liigan alempi loppusarja jatkuu lauantaina Tampereelle, kun TPS matkaa Ilveksen vieraaksi. Ottelu alkaa Kauppi 3 -kentällä kello 15.00.

Loppusarja starttasi viikko sitten. Panokset olivat heti isot, kun runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut TPS kohtasi sijalle yhdeksän sijoittuneen PK-35:n. Loppusarjan päätteeksi kahdeksanneksi sijoittunut säilyy liigassa suoraan ja yhdeksänneksi sijoittunut joutuu taistelemaan sarjapaikastaan karsinnoissa. Ennen loppusarjaa TPS:n ja PK-35:n välinen ero oli vain yksi piste – ja sama piste erottaa joukkueita myös loppusarjan avauskierroksen jälkeen. TPS ja PK-35 pelasivat 0–0-tasapelin, minkä myötä TPS säilytti etulyöntiasemansa.

– Aika tasaväkinen taisto oli. Meillä oli ajoittain oikein hyvää peliä, mutta välillä teimme myös virheitä, joista PK pääsi vastahyökkäyksiin. Voittoa tietysti lähdettiin hakemaan, mutta tasuri oli se minimitavoite, ettei annettu vastustajalle täysiä pisteitä. Ihan hyvä näin, tuumaa TPS:n puolustaja Meri-Tuulia Reponen.

TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa peräänkuulutti ennen PK-35-peliä joukkueeltaan kurinalaisempaa esitystä, sillä kahdessa edellisessä ottelussaan TPS oli päästänyt yhteensä kymmenen maalia – toki vastustajatkin olivat mitalisijoissa kiinni olevat HJK ja Åland United. Reposen mukaan viime lauantain nollapeli oli joukkueen vahvan yhteispelin tulos.

– Pystyttiin petraamaan sitä, miten puolustamme joukkueena. Teimme joukkueena hyvin töitä ihan jokainen, hyökkääjistä lähtien. Tehtiin työmme hyvin puolustuksessa ja niin tekivät myös joukkuekaverit meidän edessämme kentällä.

Reposella on yli kymmenen vuoden mittainen kokemus naisten Ykkösen peleistä TPS:n, Turun Weikkojen ja Pyrkivän joukkueista. Nyt hän pelaa 28-vuotiaana ensimmäistä liigakauttaan. Sitkeä ja määrätietoinen työ on tuottanut tulosta.

– Astetta kovempaa mennään koko ajan. Sen huomaa, että tempo on liigassa kovempi, kaksinkamppailut fyysisempiä ja pelaajien yksilötaito korkeammalla tasolla. Ihan hyvät mietteet minulla on tästä kaudesta. On ollut kiva päästä kokemaan liigapelejä näin vielä vanhemmallakin iällä, Reponen sanoo.

TPS:n ja Ilveksen kohtaamiset ovat tänä vuonna olleet tasaisia taistoja. Kansallisen Cupin kohtaamiset TPS voitti maalein 2–0 ja 1–0. Kansallisessa Liigassa ensimmäisen keskinäisen voiton vei Ilves niukasti 1–0 ja viimeisin otatus Turussa päättyi 2–2-tasapeliin.

– Varmaan tasainen peli on jälleen edessä Tampereella. Pitää taas pykälän verran pystyä omaa peliämme parantamaan. Luotamme omaan tekemiseemme. Fiilis joukkueessa on suhteellisen levollinen ja rauhallinen. Kaikilla on yhteinen päämäärä: peli kerrallaan mennään kohti tavoitetta eli liigapaikan uusimista ensi kaudelle, Reponen kommentoi.

La 9.9. klo 15.00 Ilves–TPS, Tampere.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Naiset: Kansallinen Liiga jatkuu Ilveksen vieraana – “Pitää pystyä taas pykälän verran parantamaan” – FC TPS

Search